Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ondřej Běloušek se po zranění postupně zapojí do zimního drilu

 
pondělí, 3. ledna 2022, 09:14

Třetiligový FC Písek vstoupí úterním tréninkem do zimní přípravy. V kabině nebude chybět kapitán a opora týmu Ondřej Běloušek, s nímž jsme v rozhovoru probrali nejen jeho nešťastné zranění, ale i jak trávil konec uplynulého roku.

Ondřeji, jak jste prožil vánoční svátky?
Svátky jsem trávil s rodinou a přáteli. Tak to mám nejraději. Sice jsem nestihl úplně všechny, ale většinu jsem navštívil a moc rád je viděl.

A co Ježíšek? Přinesl nějaké překvapení pod stromeček?
Na Ježíška se vždy těším a teď hlavně i díky dětem. Hlavně pro ně to je, ale i na mě Ježíšek asi myslel, jelikož jsem pár dárků pod stromečkem našel, samozřejmě i ponožky (usměje se).

Rok 2021 je za námi, jak jste jej zhodnotil po fotbalové stránce?
Po fotbalové stránce se mi minulý rok hodnotí velmi pozitivně. Třetí místo po podzimu je výsledek, který málokdo čekal a po všech těch ukončených sezonách nebo přerušení jsme se na fotbal moc těšili. Jsem rád, že jsme lidem dokázali, že na to máme a že se nám vyplatí držet palce.

Co byste dodatečně popřál fanouškům FC Písek do nového roku?
Samozřejmě hlavně to zdravíčko, v dnešní době je to potřeba dvojnásob. Také štěstí i spousty splněných přání. Možná i ta předsevzetí, ale ta jsou většinou zrádná…

Zahrál jste si na Silvestra někde fotbálek?
Ne, ne. Možná bych o tom tajně uvažoval, jelikož to máme zakázané, ale kvůli svému zranění nemohu riskovat nějaký kontakt nebo případné zhoršení mého stavu.

Po závěrečném střetnutí v Rakovníku jste skončil na marodce. Co se vám stalo a už jste fit?
V posledním zápase, pár minut před koncem, jsem při našem rohovém kopu dostal ránu do tváře. Nevím, jestli loktem, hlavou, moc si to nepamatuji. Navíc ze zápasu údajně neexistuje videozáznam, což je škoda, jelikož by mě některé sporné situace velmi zajímaly. Utrpěl jsem zlomeninu kosti nad horní čelistí, kost byla prasklá, ale naštěstí bez úlomků, takže operace nebyla nutná. Ještě nějakou dobu budu muset trénovat a připravovat se opatrně a většinou individuálně, ale brzy dostanu zelenou a zapojím se naplno. Jen pro jarní část budu muset nejspíš nosit ochranou masku, tak jsem na to zvědavý.

V úterý startuje zimní příprava. Jak se těšíte?
Tak těším, netěším. Fotbal mi po takové době zase chybí a navíc na sobě cítím, že ten pohyb už potřebuji. Zimní příprava je vždy náročnější než letní, ale to k fotbalu patří. Musíme to vydržet a třeba trenéři překvapí a nebudou to takové “galeje”.

V přípravě narazíte na zajímavé protivníky. Co od těchto zápasů očekáváte?
Bude to pro nás další srovnání, jak jsme na tom, kam se posouváme nebo kde naopak ještě musíme přidat a zlepšit se. Pro hráče to bude také možnost ukázat, že mají na to hrát za FC Písek nebo i třeba na vyšší úrovni.

Zadní řada pod vaším velením dělá jen minimum chyb. Co říkáte na to, že máte nejlepší obranu v celé soutěži?
Je to určitě skvělé vysvědčení pro celý tým. Nebráním jen já nebo celá obranná čtyřka s gólmanem. Brání celý tým a celý tým musí držet za jeden provaz, jak do útoku, tak i do obrany. Každopádně je to pro nás milé vysvědčení.

V polovině ledna oslavíte dvaatřicáté narozeniny. Věk ale člověk nezastaví. Jak dlouho byste ještě chtěl hrát na třetiligové úrovni?
Moc děkuji za připomenutí, málem bych na to raději zapomněl... Dělám si legraci. Věk člověk opravdu nezastaví a jednou mě ten nepříjemný konec čeká. Já budu jen doufat, že mi tělo i hlava vydrží a budu moc hrát co nejdéle. Ovšem pouze za podmínky, že budu pro FC Písek prospěšný. Poté budu muset najít například jinou funkci, kterou bych mohl pomáhat, když to už nepůjde na hřišti. Například pan Grobár už mi začal házet laso (směje se).

Jaké máte plány do jarní poloviny sezony z postu kapitána?
Rád bych, abychom se udrželi na předních příčkách tabulky, abychom bavili fotbalem nejen diváky, ale i sebe a měli jsme z toho radost a ne starost.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle