Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sportovním klubům není otázka ekologie lhostejná. Přechod na vratné kelímky vítají

 
čtvrtek, 11. listopadu 2021, 12:34

Na většině městských akcí a sportovištích v celé ČR se začínají používat zálohované kelímky. Cestou ekologických vratných kelímků nejdou jen města či obce, ale i sportovní kluby, které budou připraveny na pozdější legislativní omezení jednorázových plastů.

S dobou jdou také sportovní kluby, které se aktivně zapojují do boje za čistější planetu. Ulevit přírodě chtějí od jednorázových plastových kelímků, kterých končily v koších desetitisíce. Místo nich nasadili kelímky vratné. Produkce jednorázových plastů a odpadů narůstá a sportovní a kulturní akce jsou výrazným přispěvatelem.

Hlavní výhody vratných kelímků jsou především v šetrnějším přístupu k životnímu prostředí a pomoci snižovat produkci plastových odpadů. Návštěvníci si je budou moci také nechat jako suvenýr. Mívají totiž originální potisk s motivem města či významné akce. Místo klasických kelímků dostanou vratné se zálohou 50 korun.

Na vratné kelímky narazíte jak na zimním, tak fotbalovém stadionu v Č. Budějovicích. Nedávno tuhle „novinku“ zavedlo i druholigové Táborsko. Už před roky přešly na ekologické kelímky regionální hokejové kluby. V zahraničí jsou standardním vybavením občerstvení stadionů.

„My jsme se pro vratné kelímky rozhodli v době oslav našeho stoletého výročí a mělo to kladný ohlas,“ sdělil Jaroslav Brom z týnské Olympie. Stejnou cestou se hodlají vydat i v Roudném na Doprastav stadionu. „Přemýšlíme o tom již delší dobu a na jaro si je určitě pořídíme. Budeme se snažit o poutavý grafický design, aby zaujal naše příznivce,“ prozradil předseda Malše Libor Šolc. Od jara se bude čepovat do kelímků i na píseckém fotbalovém stadionu, kde provozuje občerstvení hotel OtavArena. K „zelené“ vlně se hlásí další a další zájemci.

Máte zájem o vratné kelímky?

Nicknack - zastoupení pro jižní Čechy

Martin Krejcar,
mobil: 721 846 882

Certifikovaný vratný kelímek NickNack (s patentovaným závěsným klipem) se navíc stal oblíbenou upomínkou pro návštěvníky, pro které představuje zajímavý sběratelský artikl, a zároveň může přispět do pokladny za prodej jedinečného suvenýru s vlastním grafickým motivem. Správná péče zajišťuje jeho dlouhodobou životnost a trvanlivost.

„Půllitrové kelímky nabízíme ve dvou provedeních. S plnobarevným potiskem s odběrem od tisíce kusů či rotačním sítotiskem, který lze pořídit i v menším množství. Prázdné nicknacky nepřekáží v ruce, jen se klip zavěsí za opasek. Ty plné se dají pohodlně přenášet, stačí zaháknout jeden do druhého, bez namáčení prstů do pití,“ říká k výhodě kelímku s originálním klipem zástupce Nicknacku pro jižní Čechy Martin Krejcar.

Zákazníkům nabízí i další služby. „Servisní mytí přímo v Č. Budějovicích, skladování, pronájem kelímků na mimořádné akce nebo spolehlivou logistiku,“ dodává Krejcar s tím, že klubům dokáží zajistit pořízení eko kelímků prostřednictvím vypsaných dotačních titulů. 

Nádoby na studené či teplé nápoje od NickNack nezůstaly pouze záležitostí krátkodobých akcí. Začaly se objevovat i ve stálém vybavení pestré škály provozoven. „Dodáváme je na venkovní plovárny, sportoviště, sportovních hal, zoologických zahrad a teď jsou žádané kelímky Hot cup na horné nápoje v době adventu,“ doplňuje Krejcar.

PR text