Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pražský „světoběžník“ David Čapek se usadil v Táboře

 
čtvrtek, 15. října 2020, 16:24

Tábor – Třiadvacetiletý útočník David Čapek je od léta 2020 novou posilou FC MAS Táborsko. S fotbalem začínal v 5 letech v Bohemians 1905, kam ho přivedla maminka. Za svou kariéru už stihl vystřídat řadu klubů, především těch z Prahy: kromě Bohemky Slavii, Spartu, Vyšehrad a Viktorii Žižkov. Krátce se také mihl ve Vlašimi a ve slovenském Ružomberoku.

„Nejdéle jsem působil ve Slavii, ale první profesionální smlouvu jsem podepsal na Spartě, to byl rok 2016,“ vypráví ofenzivní hráč, který si na Letné připsal jeden prvoligový start a start v MOL Cupu. Jeho spoluhráči měli zvučná jména: Costa, Krejčí, Brabec aj.

Rodilý Pražan letos v létě přestoupil k Jordánu a otevřeně přiznal, že o Táborsku do té doby mnoho nevěděl. „Znal jsem trenéra Brožka z Vlašimi, to byl hlavní důvod. Zavolal jsem mu, jaká je v klubu situace, a zda by o mě měli zájem. Hned po příchodu jsem měl dobrý pocit, jsem rád, že to takhle dopadlo. Po všech těch hostováních, co mám za sebou, jsem už chtěl mít jistotu, že budu někde stálým klubovým hráčem,“ vysvětlil.

V Táborsku se tak trochu pořád rozkoukává, ale už se dostal do základní sestavy v MOL Cupu proti Bohemians i v mistráku proti Hradci Králové. „Postupně jsem se do toho dostával, musel jsem si vše vybojovat od začátku. Teď všechno bohužel přerušila karanténa,“ říká 184 centimetrů vysoký útočník. Do přípravy Táborska zasáhlo onemocnění Covid-19. Zdraví hráči mají od kondičního trenéra rozpis a trénují individuálně.

V Táborsku je David Čapek spokojený. Mile ho překvapilo slušné klubové zázemí v podobě hřišť. Útočník si přeje, aby mužstvo začalo ve II. lize vítězit, zatím vybojovalo jen dvě remízy. „S Hradcem Králové jsme vedli, ale nedotáhli jsme to do vítězného konce. Nutno říct, že jsme zatím hráli s těžšími soupeři. Věřím, že výhry brzy přijdou, naše mužstvo má potenciál a patří někam do středu tabulky,“ je názoru David Čapek.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle