Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I přes postup vyhazov. Jiří Orlíček si chce dát od trénování pauzu

 
sobota, 1. srpna 2020, 23:37

České Budějovice – Má za sebou vydařenou sezonu. S Týnem to dotáhl až do krajského přeboru, na začátku prázdnin se ale Jiří Orlíček dočkal nečekaného vyhazovu. Jako trenér působil v Týně nad Vltavou necelé tři roky.

„Oficiální vyjádření klubu bylo, že potřebují oživit mužstvo,“ říká k důvodu předčasného konce u týmu nováčka krajského přeboru nyní už bývalý kouč Olympie.

Po úspěšné, byť nedokončené sezoně, ještě stihl naplánovat letní přípravu a hurá na zaslouženou dovolenou. „Hned prvního července mi zatelefonoval předseda klubu, že prý mě chtějí odvolat. Moc tomu jejich zdůvodnění nerozumím, protože na podzim jsme neprohráli a na jaře jsme v rámci přípravy hráli vyrovnané zápasy s manšafty z krajského přeboru,“ kroutí hlavou Orlíček.

Uměl by si představit jiné důvody, třeba, že klub nemá peníze. Ale že tým potřebuje oživit? S hráči prý problémy neměl. „Je ale možné, že někteří starší hráči vůči mně mohli mít výhrady, nevím. Občas mě vytočili, ale neměli jsme žádné vyhrocené vztahy,“ krčí rameny 61letý Orlíček při dotazu, jak se na jeho odchod dívají samotní hráči.

Na fotbal jen jako divák

Týn samozřejmě bude sledovat dál, i když z jednání některých funkcionářů je zklamaný. „Mužstvo bylo solidní a klukům přeji, aby se jim dařilo. Mají těžký los, ale budu jim držet palce. Taky jsem zvědavý, jak se novému trenérovi podaří mužstvo oživit,“ vyhlíží novou sezonu bývalý kouč týnské Olympie, jehož nahradil Václav Mareš z Vodňan.

Svou pozornost však nezaměří pouze na Týn, Orlíček bude sledovat nejvyšší krajské soutěže jako celek. Zajímají ho hlavně týmy, jež v minulosti trénoval. Zajde se tak podívat rovněž na znovuzaložené Bavorovice, Kaplici, Ševětín, který před čtyřmi roky dovedl k historickému postupu do kraje, Rudolfov nebo Třeboň.

„Budu chodit na zápasy v blízkém okolí Českých Budějovic. Podívám se do Jankova nebo do Olešníku. Taky jsem zvědavý na Hlubokou, která má ambice postoupit do krajského přeboru. Mají nového trenéra a krásný areál, otázkou ale je, jestli budou mít dostatečně kvalitní kádr,“ přemýšlí Jiří Orlíček.

Trénovat se ale v dohledné době nechystá, to prý není na pořadu dne. „V práci dělám technika v jedné firmě a objíždím asi devět poboček v jižních a západních Čechách. Mám toho dost, na fotbal ale určitě nezanevřu,“ prozrazuje své nejbližší plány Jiří Orlíček.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák