Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Brankář Satrapa zářil při penaltách. Vychytal bod navíc

 
čtvrtek, 26. září 2019, 12:28

Dvakrát prohrávali, ale bojovali až do konce. Písečtí ukázali svou sílu. V Příbrami dotáhli zápas k remíze 2:2 a nakonec zvítězili na penalty. Díky tomu se dál drží v horní polovině ČFL, skupiny A. Na pozici brankářské jedničky tým drží navrátilec Jan Satrapa.

S jakým přáním jste cestovali do Příbrami a na co vás trenér upozorňoval před zápasem?
Do Příbrami jsme jeli s úmyslem vyválčit vítězství, ať už v normální hrací době nebo právě po penaltách. Před zápasem nám trenér na videu ukazoval rychlou, kombinační a běhavou hru Příbrami, což se potvrdilo tak napůl. První poločas se sice běhalo nahoru dolů, avšak domácí se dostávali do vyloženějších příležitostí spíše po nakoplém balónu, kdy nám dělalo problém pokrýt střed hřiště a sbírat odražené míče. O přestávce jsme si zhodnotili dosavadní průběh. Řekli si, co nás pravděpodobně dovede ke srovnání hry a očividně to fungovalo. Druhou půli jsme byli určitě lepším týmem.

Utkání ale nezačalo nejlépe. Už ve třetí minutě domácí vedli. To nebyl nejlepší začátek.
To je přesně to, co nechce nikdo. Prohrávat a dotahovat hned od úvodu. Špatně jsme si přebrali útočníka a ten se po kolmici ocitl sám přede mnou. Bohužel pro nás, zakončil to zkušeně a mě poslal do bufetu pro párek.

Divokou úvodní půlhodinu korunovaly tři góly a zahozená Ulbrichova penalta. Věřil jste v tu dobu v bodový zisk?
Věřil. Měli jsme dost slibných šancí, které nedopadly. Ale hodněkrát tomu dost napomohl výborně chytající gólman Příbrami. Z mého pohledu to byla otázka času, kdy se na nás usměje trošku štěstí a něco tam dotlačíme.

Šance se střídaly na obou stranách. Kdy jste se zapotil nejvíc?
Asi druhou půli kolem 60. minuty, kdy se po přihrávce z levé strany dostali domácí k zakončení. Naštěstí jsem se zvládl přesunout včas a vykrýt doklepávačku uvnitř malého vápna. Stav 3:1 by pro nás byl už složitější s ohledem na zbývající čas.

Tonda Presl napodruhé z trestného kopu trefil přesně. Co jste říkal jeho parádní střele pět minut před koncem?
Jednoduše nádhera. Já jsem to měl krásně před sebou jak v kině, takže jsem viděl celou dráhu letu. Nádherně trefená rána nártem do šibenice. Tohle prostě umí a jsem rád, že mu to tam po zranění takhle padlo. Snad takových gólů přidá co nejvíce.

Písek na dva body dosáhl díky vašemu výkonu při penaltách. Trénujete je nějak speciálně?
Nijak zvlášť. Občas zbyde po tréninku čas, tak si kluci na nás s Marťasem pár kopnou, ale že bysme to vyloženě trénovali, to ne.

Chytit tři ze čtyř penalt není náhoda. Někteří brankáři čekají do poslední chvíle, jiní riskují stranu podle rozběhu střelce. Jaký máte recept vy?
Stálo při mě štěstí. Ale už jak písknul rozhodčí konec po 90 minutách, cítil jsem, že ten bod navíc urveme. Já to mám jak kdy. Někdy přemýšlím o řadě faktorů, které vidím jak při hře, tak při průběhu penalt a v hlavě mi to dá nějaký výsledek. Ale také se stane, že půl vteřiny před kopem si to celé rozmyslím a zachovám se úplně jinak.

Penaltový rozstřel byl v předchozích zápasech pro vaše spoluhráče spíše noční můrou, jak naposledy na Vltavínu. Projevila se na střelcích i pohoda v týmu z předcházejících vítězných zápasů?
Stoprocentně. Když uděláte devět bodů z devíti, tak jste najednou jinak sebevědomí. Penalty jsou o hlavě a o tlaku, který na sobě máte. My jsme měli v zádech právě zmiňovaná tři vítězství a dotažený zápas. Takže si myslím, že se klukům kopalo dobře.

Příště vás čeká doma nováček Motorlet. Počítám, že budete chtít potvrdit body z Příbrami, aby nepřišly vniveč.
Přesně. V domácím prostředí půjdeme opět za vítězstvím. Ale i když je Motorlet nováčkem soutěže, nečeká nás jednoduchý zápas. Už obral o body například Plzeň béčko a vedoucí tým soutěže Táborsko. Ale ještě jednou zopakuji, že jdeme předvést kvalitní výkon a vyhrát.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle