Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Benhák po návratu: Pokud jdeme čtyřikrát sami na branku a nedáme gól, něco není v pořádku

 
úterý, 24. září 2019, 22:05

Dlouhou dobu se jméno František Benhák neobjevilo na soupisce Slavoje Ledenice. Až o víkendu v utkání s Dolním Bukovskem se šikovný šestadvacetiletý hráč vrátil do žlutomodrého dresu. Na stoperu zvládl odehrát celý zápas a pro tým byl i přes porážku velkou posilou.

Naposledy hrál soutěžní zápas před necelými dvěma roky. Po angažmá v Ledenicích hrál František Benhák v Rakousku a po návratu nastupoval za Třeboň a Klikov. Kvůli problémům s kolenem ale byl posledních téměř 24 měsíců bez fotbalu.

„Vůbec to na něm ale znát nebylo. Fanda odehrál přesně to, co jsme od něj čekali. Jsme rádi, že jsme se domluvili a před koncem přestupního termínu dokázali jeho návrat realizovat,“ uvedl hlavní trenér Slavoje Stanislav Jindra.

Benhák je zhruba pět let od náročné operace po zranění kolene, které mu tehdy podle prvních prognóz klasifikovalo i konec aktivní kariéry. „Měl jsem kompletně přetrhané vazy a navíc prasklý meniskus. Od operace je to asi pět let a bohužel stále to není v pořádku,“ řekl po zápase Benhák.

I přes to ale v zápase nevynechal jediný souboj a jeho přehled byl ve hře znát. „Na hřiště jsem se hodně těšil a na nerozehranost nemyslel. Zápas jsem dohrál, tak koleno snad drží,“ dodal dále Benhák s tím, že manko měl ve fyzické kondici. „Pomohla mi poločasová přestávka. Mohl jsem si alespoň odfouknout.“

Výsledek z Bukovska ale Ledenice nepotěšil. Po prohře 2:3 klesl Slavoj na samé dno tabulky. „Není co hodnotit. Dva góly si dáme sami, třetí je z penalty. Rozhodčí sice nepískal dobře, ale na to se vymlouvat nebudeme. Ve druhé půli jsme šli čtyřikrát sami na branku a ani jednou nedali gól! V tomhle není něco v pořádku.“

O víkendu hraje Slavoj v Břilicích s B-týmem Třeboně, a pokud nenastane nic neočekávaného, bude Benhák hrát znovu. A opět obsadí post stopera. „Je to post pro mě. Už toho moc nenaběhám a pouštět se do větších akcí nechci, takže jsem rád, že mě trenér staví dozadu. Do Břilic se těším a doufám, že získáme body a odrazíme se od dna tabulky.“

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman