Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér jednadvacítky Krejčí nominoval na zápas s Litvou v Českých Budějovicích

 
středa, 28. srpna 2019, 09:24

Na českobudějovickém Střeleckém ostrově se v pátek 6. září od 18 hod. uskuteční kvalifikační duel národního týmu do 21 let, v němž budou mít zastoupení i Jihočeši. Následující den se český tým vydá k přípravnému utkání do Francie.

Do úvodního utkání kvalifikace mistrovství Evropy v roce 2021, které hostí Maďarsko se Slovinskem, půjde jednadvacítka v nejsilnějším složení. „Až na Alexe Krále, který je už posunutý do áčka, máme nejsilnější možnou sestavu,“ řekl na úterní tiskovce trenér Karel Krejčí, jehož svěřence čekají ve 4. kvalifikační skupině ještě Chorvatsko, Skotsko, Řecko a San Marino.

Trenér Karel Krejčí zná prostředí stadionu na Střeleckém ostrově již ze své fotbalové dráhy, kdy byl v letech 1998 – 2000 hráčem Dynama ČB, jeho asistentem je Jiří Kohout (současný asistent v Dynamu), brankáře má v péči Ladislav Maier (vicemistr Evropy 1996), který strávil vojenskou prezenční službu v Č. Budějovicích a chytal tu za místní VTJ, patronem týmu Jiří Novotný (14x mistrovský titul v domácí soutěži s AC Sparta Praha).

Stadion u Vodárenské věže Krejčí několikrát navštívil. Sám vycítil, že po čtyřleté odmlce liga na jihu Čech táhne. „Když jsem tam byl na ligových zápasech, hlad po fotbale tam je. Je to příjemný stánek. Věřím, že v klubu pracují zapálení lidé, kteří udělají maximum pro to, aby se stadion naplnil. Věřím, že Budějovice nás nezklamou a fanoušci nás poženou za důležitou výhrou,“ očekává při startu kvalifikace Krejčí.

V hráčském kádru reprezentace U21 je několik zajímavých jmen: brankář Martin Jedlička pravidelně nastupuje v týmu slovenské ligy DAC Dunajská Streda, kde byl vyhlášen nejlepším brankářem jarní části uplynulé sezony. Kapitánskou pásku navléká Matěj Chaluš (FC Slovan Liberec), k oporám patří Michal Sadílek (PSV Eindhoven), Jan Matoušek (SK Slavia Praha/host. FK Jablonec), Adam Hložek (AC Sparta Praha) či útočník Ondřej Šašinka (Baník Ostrava/host. 1. FC Slovácko). V nominaci nechybí ani českobudějovický Filip Havelka. Jediným nováčkem je obránce David Šimek z Příbrami

Český tým se sejde v neděli 1. září v Benicích a v dalších dnech bude trénovat v Uhříněvsi, než se během středy 4. září odpoledne přesune do Hluboké nad Vltavou. Druhý den je na stadionu Dynama naplánována od 16:15 hod. krátká tisková konference s trenérem Karlem Krejčím a vybraným hráčem a v 17 hod. začne poslední předzápasový trénink, který by měl být celý přístupný také veřejnosti.

Jak SK Dynamo ČB informoval na klubovém webu, vstupenky na zápas Česko U21 - Litva U21 je možné kupovat v předprodeji na sekretariátu klubu každý pracovní den od 8:00 do 15:30. V den zápasu je bude možné koupit také přímo na pokladnách stadionu na Střeleckém ostrově za jednotnou cenu 100 Kč. Pro školy a organizovanou mládež bude na toto utkání otevřena tribuna JIH, kam bude volný vstup na základě potvrzené rezervace a vyzvednutí volných vstupenek. Více informací získáte na emailu thajkova@dynamocb.cz.

Nominace na zápasy s Litvou a Francií

Brankáři: Martin Jedlička (DAC Dunajská Streda), Jiří Letáček (FK Pardubice), Matouš Trmal (1.FC Slovácko).

Obránci: David Douděra (FK Dukla Praha), Libor Holík (FK Jablonec), Matěj Chaluš (FC Slovan Libierec), Dominik Plechatý (FK Jablonec), Daniel Souček (FK Dukla Praha), David Šimek (1.FK Příbram).

Záložníci: Pavel Bucha (FK Mladá Boleslav), Denis Granečný (FC Baník Ostrava), Filip Havelka (SK Dynamo České Budějovice), Adam Hložek (AC Sparta Praha), Dominik Janošek (FC Viktoria Plzeň), Ladislav Krejčí (AC Sparta Praha), Jan Matoušek (FK Jablonec), Michal Sadílek (PSV Eindhoven), Antonín Vaníček (Bohemians Praha 1905), Patrik Žitný (FK Teplice).

Útočníci: Martin Graiciar (AC Sparta Praha), Ondřej Šašinka (1.FC Slovácko).

Napsal(a) Redakce