Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Milan Nousek: Změny ČFL pomůžou, pro diváky bude atraktivnější

 
středa, 26. června 2019, 13:50

Uplynulý ročník ČFL s odstupem času hodnotí písecký trenér Milan Nousek mladší, ale řeč nepřišla zdaleka jen na něj. Lodivod žlutomodrých mluví také o posilování týmu a o tom, jak by měla třetí liga po zavedených změnách vypadat.

Pokud se ohlédnete za minulou sezonou, převládá spíše zklamání?
Co se sezony týče, a především té jarní části, zklamání to určitě je. Jak pro mě, pro můj tým, tak celkově pro klub. Můžu si třeba myslet, že celkové umístění neodpovídalo naší hře, ale fakt je prostě takový, že jsme zápasy nedokázali vyhrávat a bohužel jsme skončili, kde jsme skončili. Zklamání to je každopádně.

Našel byste přesto nějaká pozitiva?
Pozitivní bylo to, že se nám docela slušně dařila kombinační hra. Můžu říct, že jsme oproti některým soupeřům hráli opravdový fotbal. Ale mělo svá úskalí, a to je to, že jsme se nedostávali do gólových příležitostí, které bychom nakonec dokázali proměnit. Ač tam náznaky byly, zakončení nás trápilo, stejně jako gólová produktivita celkově.

Byl v týmu někdo, kdo by si zasloužil za minulou sezonu pochvalu? Třeba za to, jaký udělal progres?
Po takovéhle sezoně je to hrozně těžké říct. Myslím, že celkem dobrý progres udělal Běloušek, který se dostal do základní sestavy a poté byl takovou naší oporou. Když si to tak přemítám, asi je to všechno. Samozřejmě každý měl světlé chvilky, ale i ty tmavší. Byla škoda, že se nám to nesešlo tak, aby většina měla zrovna ty lepší chvilky, a my z toho tak mohli těžit.

Z týmu odchází Michal Toma. Bude to citelná ztráta?
Michal je velice zkušený gólman. Svými zákroky kolikrát dokázal mužstvo podržet, ale také měl chvilky, kdy se mu něco ne úplně podařilo. To má ale každý gólman a není to, že by chyboval jenom on. Ztráta to určitě bude, jeho zkušenosti budou v týmu chybět. Musíme najít adekvátní náhradu.

A po té náhradě se již poohlížíte?
Máme v jednání několik variant. Ještě bych úplně nechtěl prozrazovat, které varianty to jsou. Intenzivně na tom pracujeme, protože je to post, který je velmi důležitý a musíme ho zaplnit. Pokud bychom kvalitního gólmana neměli, nemůžeme počítat s lepšími výsledky.

PROGRAM PŘÍPRAVY FC PÍSEK

    středa 10.7. 18,00
Písek – Katovice

    sobota 13.7. 10,30
Písek – Hradec Králové

    sobota 20.7. 10,30
Písek – Sparta Praha B

    středa 24.7. 18,00
Písek – J. Hradec

    sobota 3.8. 11,00
Olešník - Písek (hř. Olešník nebo Temelín)

Zkoušíte do kádru získat ještě nějaké posily?
Snažíme se přivést útočníka. Potřebujeme někoho také do obrany a také celkově lídra týmu. Všechny tyto věci se snažíme dát dohromady a hledat pro nás adekvátní posily. Každopádně co mám zatím informace, jak se hráči vyjádřili, nemělo by dojít k žádným dalším odchodům, což se samozřejmě může změnit. Stačí, aby přišla zajímavá nabídka a můžeme se rozloučit.

Asi je to těžké říct už teď, ale s jakými očekáváními půjdete do další sezony, ve které se mimo jiné střetnete s B-týmy ligových mančaftů?
Přesně na této otázce jsem se spálil v jarní části, kdy jsem odhadoval, že budeme na vyšších pozicích, takže bych se nerad pouštěl do větších prognóz. Trenérovo přání je ale vždy, aby neměl záchranářské starosti a s týmem mohl pracovat alespoň trochu v klidu. To je i náš cíl - pohybovat se v lepším středu tabulky. Liga bude mít obrovskou kvalitu, protože v ní nově máme týmy Sparty, Slavie, Plzně i Příbrami. Nesmíme zapomínat ani na Táborsko. Bude to náročné a bez záchranářských starostí by to bylo ideální.

Bude ČFL po zavedených novinkách, rozdělením do dvou skupin a příchodem juniorek, atraktivnější?
Myslím, že určitě. Tohle ČFL strašně pomůže, i když to má také své odpůrce. Očekávám, že se soutěž zkvalitní a bude divácky atraktivní. Když řeknete, že hrajete doma se Spartou, byť je to B-tým, lidi na to určitě slyší víc, než když řeknete, že přijede Převýšov. Tím ho samozřejmě nechci urazit, ale tak to prostě je.

V Písku by se navíc nově měly hrát páteční zápasy pod umělým osvětlením. Co říkáte na tuto novinku?
Nevím, jakým způsobem se to přesně dotáhne. Pokud by to nastalo, je to určitě atraktivnější. I z pozice hráče vím, že zápasy pod umělým světlem jsou výborné. Pro diváky je to určitě také lepší.

Nyní máte dovolenou? Kdy začínáte s letní přípravou?
Užívám si dovolenou. Doufám, že hráči také. Za chvíli do toho totiž zase skočí a vypadnou z toho až v půlce listopadu. Je to ohromná zátěž, budou v tom fotbale zase velmi dlouho. Přípravu na novou sezonu začneme v pondělí 8. července.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama