Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Jindra hodnotí první rok na lavičce Ledenic

 
středa, 26. června 2019, 10:23

Fotbalisté TJ Slavoj Ledenice skončili v sezoně 2018/2019 na slušném 5. místě v I. B třídě (skupina D). Do nové sezony plánuje vedení Slavoje posílení týmu. A jak to vypadá se současným kádrem? O všem hovoří trenér Stanislav Jindra.

Trenére, v Ledenicích máte za sebou první rok trénování. Jaká to byla sezona?
V součtu podzimu a jara musím říct, že jsme splnili cíle, které jsme si před sezonou dali. Skončili jsme v horní polovině tabulky, i když se nám nepovedla podzimní část. Ta byla z naší strany slabší. Herně ani tak ne, ale z pohledu proměňování šancí ano. Jaro bylo víceméně až na pár výjimek v pořádku. Osobně jsem cítil, že tým má na to, aby byl do pátého nebo šestého místa. A to se nám povedlo.

Vraťte se ještě k podzimní části. Kromě neproměňování šancí jste měli mezery i jinde?
Na podzim jsme nehráli špatně, ale problém byl opravdu ve finální fázi. Dokázali jsme hrát vyrovnaný fotbal nebo jsme byli dokonce lepší, ale body brali soupeři. Dávali jsme málo gólů a chybu vidím i v chybách v obraně. Tam jsme také měli během podzimu nějaké rezervy, které se nám na jaře podařilo hodně eliminovat.

I přes slabší podzim jsou ale Ledenice s 62 góly tým, co vstřelil v soutěži nejvíce branek.
To nás samozřejmě těší a hodně nám to vylepšil poslední zápas se Slavonicemi, které jsme porazili 8:0. Budu se ale trochu opakovat. Těch branek mohlo a hlavně mělo být více. Kluci moc dobře ví, že góly dávat umí a když hrají v pohodě, tak se prosadí.

V ofenzivě vám hodně pomohl devítigólový Michal Bez, který před sezonou oficiálně ukončil kariéru. V průběhu soutěže se ale vrátil, aby mohl oslabenému týmu v době velkých zranění. Bude pokračovat?
Jeho návrat vliv na tým samozřejmě měl. Michal je i bez tréninku pořád hráč, který má velký přehled, dokáže podržet a rozdat balon a pořád má i výbornou střelu. Vstřelil několik důležitých gólů a jsem rád, že nám přišel pomoct. Měli jsme domluvu, že když nás bude málo, můžu mu zavolat. Teď po sezoně řekl, že už to je jeho definitivní konec. Trénuje mládež v Roudném, má rodinu. Chápu to a věřím, že další sezona už proběhne kompletně v naší režii.

Plánujete po sezoně, ve které jste měl problémy se skládáním sestavy, větší posilování?
S vedením plánujeme přitáhnout čtyři hráče, kteří by kvalitou neměli tým doplnit, ale rovnou posílit. Dva hráči jsou hodně mladí, třetímu je 28 let a čtvrtému přes třicet. Dokud vše administrativně nedořešíme, tak jména ale zatím ještě zveřejňovat nebudeme.

A co hráči jako Kožant nebo Michner, kteří studují v jiných krajích a v Ledenicích jsou minimálně?
Naši vysokoškoláci jsou vždycky vítaní, ale sami ví, že bez tréninku se I. B třída hrát nedá. Minimum je jeden trénink týdně, ale i tak je to málo. Párkrát na zápasech byli a budu rád, pokud se i v nové sezoně domluvíme, že budou chodit. Uvidíme, jaké budou mít vytížení ve školách. Očekávám ale, že v létě do přípravy nastoupí.

Důležitá otázka je setrvání nejlepšího hráče Slavoje a s 17 góly nejlepšího střelce soutěže Miroslava Kadlece…
Míra Kadlec je zkušený fotbalista, na kterém tým stojí. I přes jeho už mírně pokročilý věk má obdivuhodný fyzický fond. Míra pokračuje a bude to základní stavební kámen naší zálohy. Kolem něj se pokusíme vytvořit tým, který bude hrát opět o první třetinu soutěže. Pokud mu zdraví a chuť vydrží, může hrát I. B třídu ještě několik sezon. Míra je příklad pro mladé kluky, kteří se od něj mohou hodně naučit. Doufám, že nám z nich jednou doroste nový špílmachr.

V pondělí se losuje nová sezona. Chcete zůstat v „déčkové“ skupině I. B třídy nebo byste se raději vrátili do „áčka“, kde je více týmů z okolí Českých Budějovic?
To je těžké říct. Déčková skupina je bojovnější, ale náročná na cestování. Áčková je zase více fotbalová. Vybírat si nemůžeme, o tomhle rozhodují jiní. Los budeme brát tak, jak přijde a podle toho se pak začneme připravovat na novou sezonu.

Kdy začne příprava?
Ve čtvrtek 18. července, abychom měli měsíc na tréninky. Soutěž by měla začít o víkendu 17. a 18. srpna. Mým přáním je, abychom se scházeli v co největším počtu. Jsou dovolené, prázdniny a plno kluků je pryč. Po loňském podzimu ale chceme vstoupit do nové sezony lépe a mít klidnou podzimní část. Nyní domlouváme i nějaké přípravné zápasy. Soustředění v létě vynecháme a pokusíme se nějaké zorganizovat v zimě.

Podzim bude letos pro vás těžší i kvůli nutnému azylu, že?
Nejsme z toho nadšení, ale chápeme to a těšíme se na návrat do rekonstruovaného areálu. Budeme mít kolem hřiště místo škváry tartan a hřiště bude mít nově také závlahu. Pro mimofotbalové tréninky budeme mít vlastní prostor, což je super. V azylu ale budeme muset odehrát asi celý podzim a z pohledu výhody domácího prostředí je to ztráta.

Zdeněk Vitoušek, předseda TJ Slavoj Ledenice, o náhradním hřišti pro podzimní část 2019/2020: „Nechceme hrát někde daleko. Jednáme s okolím. Chceme, aby naši fanoušci to měli kousek. Jasno budeme mít po losovacím aktivu.“

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman