Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V takové formě jsem ještě nehrál, chválí si Radim Štos po dvou hattriccích za sebou

 
pátek, 14. června 2019, 08:39

Radim Štos (29 let) potvrzuje na konci sezony v krajském přeboru pověst obávaného střelce. Od našeho posledního rozhovoru, kdy během jedné minuty otočil střetnutí s Třeboní, střílí gól za gólem. Na výhře mistra 4:0 v Blatné se olešnický útočník podílel třemi góly a jako jeden z mála fotbalistů v novodobé historii soutěže si připsal hattrick ve dvou zápasech za sebou (celkem dal tři), když navázal na tři branky z předchozího utkání s Dražicemi (4:0). S 27 góly si výrazně řekl o korunu pro krále střelců. I proto jsme ho vyhlásili Mužem 29. kola KP

Cítíte se v nejlepší formě s koncem sezony?
Určitě ano. V takového formě jsem ještě nikdy nehrál, řekl bych. Co se týče vstřelených gólů, je to moje nejlepší sezóna.

A co na váš výkon říkají spoluhráči? Měl jste to od nich drahé?
Drahé ani ne. U nás na sazebníku hattrick znamená minus sto korun, takže pro mě dobré. Máme tam ale napsané všelijaké šance, a těch z mojí strany bylo v utkání více než dost, takže jsem na tom stejně prodělečný.

Výsledek 4:0 zní jednoznačně. Vypadal tak i průběh celého zápasu?
Myslím, že určitě. Domácí si moc šancí nevytvořili, neřekl bych ani, že se dostali do nějaké větší příležitosti. Z naší strany jsme to pak měli docela pod kontrolou. Dali jsme rychlý gól na začátku, hned se nám hrálo lépe. Za nás výsledek určitě odpovídá.

Nastoupili jste v okleštěné sestavě, zdá se ale, že to pro vás nebyl větší problém…
V zápase na Hluboké jsme přišli o tři hráče do konce sezony. Věděli jsme, že za nás Chlum (trenér Chlumecký, poz. aut.) naskočí a nějak to odmydlí. Máme ale dostatečně široký kádr, takže nám to větší problémy nenadělalo.

Jak vaše tři branky vypadaly?
Při prvním gólu jsem dostal balon na vápno, mezi oba stopery. Byl jsem sám, otočil jsem se a s pomocí tyče dopravil balon do sítě. U druhého jsme navázali oční kontakt se Slávou Vařáků. Podívali jsme se na sebe a už jsme věděli, kam máme běžet. Brankář se mojí střelu snažil ještě vyboxovat, ale už se mu to naštěstí nepovedlo. Třetí branku jsem přidal z penalty.

Vypadá to, že střeleckou korunu už vám nikdo nevezme. Nevyslýcháte si narážky od spoluhráčů na toto téma?
Ani ne, kluci jsou naopak také rádi, že góly dáváme. A je vlastně jedno, kdo ty góly dává. Za tu střeleckou korunu bych měl radost. Byla by to pro mě jen taková třešnička na dortu. Rád bych samozřejmě byl nejlepším střelcem soutěže.

Titul slavil i B-tým Olešníků. Je znát, že v klubu panuje pohoda na všech frontách?
Sezona je skvělá jak v áčku, tak v béčku. K tomu myslím není moc co dodat. Akorát věřím, že i kluci z béčka by za nás v případě, že by to bylo potřeba, dokázali naskočit. I v tom myslím, že by problém nebyl.

Příště vás čeká Lom, kde se střelecky daří soupeři Neužilovi. Znáte se a hecujete se případně?
Osobně se moc neznáme a nehecujeme se. Davidův sobotní hattrick mě ale nahecoval k tomu, abych v neděli nějaký gól taky přidal (smích).

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle