Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S umístěním panují u Malše spíše rozpaky

 
čtvrtek, 10. ledna 2019, 12:40

V roudenském táboře převládá po uplynulé podzimní části zklamání. Po dobrovolném odchodu z divize, v níž malšané vystupovali nepřetržitě čtyři roky, se v kabině výrazně změnilo obsazení. Mladá krev potřebuje čas, aby dozrála. Roudné skončilo až čtrnácté, ale na páté místo ztrácí pouhé čtyři body. To není nic nepřekonatelného především proto, že soutěž je nebývale vyrovnaná. „Pomýšleli jsme na vyšší příčky,“ říká trenér Marcel Tomášek, který v létě potřetí usedl na lavičku Malše.

Jak jste spokojeni při pohledu na podzimní tabulku?
S postavením v tabulce nejsme určitě spokojení, ale dalo se čekat s výraznou přestavbou týmu, že to bude trvat trochu déle. Tým se ještě více omladil a nedokázal se někdy srovnat s krajským přeborem. Chtěli jsme být v horní polovině tabulky a to se nám nepovedlo.

Co vás během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo?
Nejvíc nás trápila koncovka, protože jsme si vypracovali hodně šancí. Zároveň defenzíva, kterou jsme sestavili týden před začátkem soutěže a hodně jsme inkasovali. Pozitivní i přes naše postavení v tabulce je ofenziva v popředí, a to i přes menší efektivitu. 

Které duely byste zařadil mezi nejvydařenější?
Dobrý zápas v Katovicích a začátek utkání doma ze Želčí.

A na druhou stranu, se kterými zápasy jste nemohl být spokojen?
Všechny domácí ztráty, kdy jsme byli lepším týmem a ztratili všechny body. Kromě Č. Krumlova, to jsme tahali za kratší konec.  Vůbec se nám nepovedlo utkání na Hluboké, kde jsme diskutovali a nehráli fotbal. Občas jsme cítili křivdu, ale jak jsou hráči mladí, tak jsou i horkokrevní. Horší bylo, že se nám to poté někdy potvrdilo ze záznamů zápasů, ale to nám body nevrátí. Musíme se víc soustředit na utkání a být asi víc ovce.

Kteří hráči patřili k podzimním oporám? Kdo zaznamenal herní vzestup?
Jednoznačně v brance Hřebejk, který nás podržel ve většině zápasů. Dobrá byla efektivita O. Otepky. Herní vzestup jde těžko hodnotit , když věkový průměr týmu je necelých 22 let. Na domácí zápas s Dražicemi byl dokonce 20 let.

Co říkáte tabulce po podzimní části a kvalitě soutěže? Očekávání byla před sezonou veliká.
KP má stejnou úroveň jako v minulých letech a to se projeví až na jaře, jak se týmy dají dohromady na jarní část.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Nikdo.

Kdy se poprvé sejdete k tréninku a jak bude vypadat příprava na jaro?
Sejdeme se 14. ledna a vše bude probíhat v domácím prostředí.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, kde máte rezervy?
Asi na psychice a musíme hráče přesvědčit, aby se při zápase soustředili jenom na svůj výkon. Aby hráli pro radost a nezaobírali se okolím, které tam patří.

Máte představu o případných odchodech či nutnosti posílení?
Zatím nic.

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
V našem případě určitě záchrana a připravit další dorostence do A-týmu.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle