Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboň trápily nevyrovnané výkony. Bylo to jako na horské dráze, přirovnává kouč Kladenský

 
středa, 19. prosince 2018, 09:57

Ke spokojenosti s podzimní částí krajského přeboru mají v Třeboni daleko. Jiskra zakončila první polovinu třináctou příčkou. V létě slušně doplněné mužstvo se nevyvarovalo herních výkyvů a především na domácí trávníku rozdalo zbytečně několik bodů. Venku to bylo o poznání lepší a předsezonní plán skončit v horní polovině není nereálný. Ztráta je pouze tříbodová. „Měla by to pro nás všechny být velká výzva, abychom to dokázali,“ míní kormidelník Karel Kladenský, který má za sebou první půlrok na třeboňské lavičce.

Jak jste spokojeni při pohledu na podzimní tabulku?
Je jasné, že o spokojenosti nemůže být vůbec řeč. Jestliže první půlka podzimu byla z naší strany jakž takž slušná, tak ta druhá byla hodně nepovedená.

Co vás během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo?
Trápila nás velká nevyrovnanost výkonů, bylo to jako na horské dráze. Nebyli jsme schopni potvrdit dobrou hru a výsledek v následujícím utkání. Potěšila mě tréninková morálka týmu, celý podzim byla docházka i nasazení velmi dobré.

Které duely byste zařadil mezi nejvydařenější?
Povedl se nám zápas v Lomu, na jejich zkušený tým se nám podařilo zvolit dobrou taktiku a odvezli jsme si zaslouženou výhru. S Olešníkem doma jsme odehráli před skoro půltisícovkou diváků také solidní zápas, i když jsme gólem v závěru prohráli, tak jsme favorita soutěže dost potrápili.

A na druhou stranu, se kterými zápasy jste nemohl být spokojen?
Jednoznačně to byly po sobě jdoucí zápasy v Roudném a doma s Čimelicemi. Bylo to od nás špatné, vůbec se nedařila hra, nebyli jsme schopni se zvednout, pramenily z toho dvougólové porážky a velká pachuť.

Kteří hráči patřili k podzimním oporám? Kdo zaznamenal herní vzestup?  
V té lepší první polovině podzimu nás táhnul svými výkony Láďa Vávra. Pak už to bylo, že každý chvilku tahal pilku. Herní vzestup zaznamenala dvojice Martin Průcha a Petr Koktavý, soutěž začali průměrně a končili výkony, které bychom si od nich všichni přáli pravidelně.

Co říkáte tabulce po podzimní části a kvalitě soutěže? Očekávání byla před sezonou veliká.
Kromě prvních třech týmů na bedně, je celý zbytek tabulky hodně vyrovnaný a čeká nás všechny těžké jaro. V KP jsem teprve půlrok, nemohu tedy porovnávat soutěž meziročníkově, ale v každém případě je velmi sledovaná a zajímavá.    

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Vysloveně ne, asi nikdo ale nečekal horší vstup do soutěže úřadujícího mistra z Želče, naopak si myslím, že překvapivě vysoké je postavení Oseku, ale oprávněně, hrají poctivý fotbal od podlahy.

Kdy se poprvé sejdete k tréninku a jak bude vypadat příprava na jaro?
První trénink bude 16. ledna, zimní příprava bude tedy dvouměsíční. Budeme trénovat pravidelně 3x týdně v našem areálu, zpestřením budou náročné kruhové tréninky a nezbytná bude i regenerace v přilehlých lázních. Sjednáno je 6 přípravných zápasů, polovina s týmy hrajícími vyšší soutěž a opačně.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, kde máte rezervy? 
Pochopitelně nebudu prozrazovat nějaké detaily, ale jeden přece jen zmíním. Teambuilding, v jeho rámci se pokusíme připravit s kolegy pro hráče nějaké překvapení. Všichni musíme být připraveni odevzdat maximum pro Jiskru Třeboň.

Máte představu o případných odchodech či nutnosti posílení?
Potřebovali bychom dva zkušené hráče, kteří by stabilizovali naše výkony, uvidíme, jestli budou mít oslovení zájem. O odchodech nevím, vynucené jsou dlouhodobé absence bojovníků Pavla Tůmy a Prokopa Pučejdla, kteří absolvují operační zákrok, moc jim přejeme brzký návrat do našeho týmu. Stejně tak bych si přál, aby se comeback po zranění povedl i Romanu Divišovi a Oliveru Bícovi.

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Předsezónní cíl skončit v horní polovině tabulky se nemění, měla by to pro nás všechny být velká výzva, abychom to dokázali. Bude to stát hodně úsilí, ale pokud za tím půjdeme jednotně a odhodlaně, máme šanci ho splnit.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Miloslav Kusbach