Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice půjdou za udržením s novým trenérem. Ani sedmá příčka jim nedává klid

 
neděle, 16. prosince 2018, 22:36

Dvě třetiny podzimu vyšly Dražickým náramně. Držely se v horních patrech tabulky krajského přeboru, v 11. kole dokonce vystoupaly na čtvrtou příčku. Jenže pak někdejšího trojnásobného mistra kraje (2012 – 2014) začala trápit veliká marodka, která se podepsala pod nepovedený závěr, v němž Dražice ve čtyřech zápasech už nebodovaly. S bilancí šesti výher, dvou remíz a sedmi porážek přezimují na sedmé příčce. „Cílem bude záchrana,“ říká k plánům do jara končící kouč Marian Horka, který odvádí na trávníku stále skvělé výkony.

Jak jste spokojeni při pohledu na podzimní tabulku?
V tabulce mi chybí ke spokojenosti šest bodů. Tabulka se velmi vyrovnala a jsem zvědavý na jaro.

Co vás během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo?
Nejvíce mě mrzela zranění hráčů, některá byla i dost vážná. V jednu dobu jsme měli mimo sedm hráčů základní sestavy. Dále mě mrzel přístup hráčů, tréninková účast, udělat něco navíc se prostě vytrácí. Potěšilo mě to, že nás spousta lidí před sezonou odepisovala, no a my ukázali, že fotbal hrát umíme.

Které duely byste zařadil mezi nejvydařenější?
Určitě potěšily výhry venku na Rudolfově a v derby s Lomem.

A na druhou stranu, se kterými zápasy jste nemohl být spokojen?
Zbytečné prohry v Protivíně a v Roudném. Myslím, že v obou zápasech jsme měli alespoň bodovat.

Kteří hráči patřili k podzimním oporám? Kdo zaznamenal herní vzestup?
Klíčovým hráčem je pro nás stále Miloš Veselý. Když v zápasech chybí, tak to není ono. Výkony šel nahoru Matyáš Stuchlík.

Co říkáte tabulce po podzimní části a kvalitě soutěže? Očekávání byla před sezonou veliká.
Kvalitou se oddělil Olešník, který má opravdu velkou kvalitu. Jinak má soutěž stejnou úroveň jako každý rok. Každý může porazit každého.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Za očekáváním je Želeč, která má dobrý kádr. Určitě lepší postavení chtěli i v Protivíně. Zajímavě se jevil a může jevit Lom, který má velké finanční možnosti.

Kdy se poprvé sejdete k tréninku a jak bude vypadat příprava na jaro?
V prosinci se budeme scházet každý pátek v hale na futsal. Poté začneme v pátek 4. ledna. Bude se chodit do nové sportovní haly v Dražicích a k tomu budou přidány výběhy. Sehrajeme asi čtyři přátelská utkání, která jsou v jednání.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, kde máte rezervy?
Scházet se v plném počtu a poctivě trénovat.

Máte představu o případných odchodech či nutnosti posílení?
Musíme posílit na postu trenéra. Na dokopné jsem klukům oznámil, že už nemám čas a popravdě ani chuť pokračovat v pozici hrajícího trenéra.

S jakým plánem půjdete do jarních odvet?
Cílem bude záchrana, jako pro dalších asi dvanáct mužstev. Nelíbí se mi situace, že v současné době se vůbec neví, kolik týmů bude padat.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař