Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník s tolika body nepočítal. Posily výborně zapadly

 
čtvrtek, 13. prosince 2018, 08:36

Podzimní sezonu si náramně užili. Fotbalisté FK Olešník šli od jednoho vítězství k druhému a v polovině sezony jsou v tabulce nejvyšší krajské soutěže na prvním místě. V létě se s velkou slávou vrátil ze Sparty Praha odchovanec David Lafata a přišly i další nové či staronové tváře. Po úvodním kole nečekaně skončil trenér Ladislav Táborský, jehož nahradil dosavadní asistent Roman Chlumecký. Pod jeho vedením ztratili Olešničtí jen třikrát a dali zavzpomínat na památnou sezonu 1987/88, kdy klub krajský přebor vyhrál. „Zůstáváme nohama pevně na zemi,“ zdůrazňuje v hodnocení první poloviny kouč Chlumecký.

Jak jste spokojeni při pohledu na podzimní tabulku?
Po podzimu jsme v čele tabulky.  Chtěl jsem hrát do třetího místa, jsme první což znamená, že jsem spokojený.

Co vás během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo?
Nemyslím si, že by mě v průběhu podzimu něco trápilo. Občas nějaké zranění někoho. Kluci chodili na tréninky dle možností. Jsem rád, že noví hráči, které jsme přivedli, zapadli do kolektivu a zkvalitnili dosavadní kádr.

Které duely byste zařadil mezi nejvydařenější?
Cením si každého vítězství.  Kdybych měl jmenovat, tak derby v Jankově (prohrávali jsme a zápas otočili), doma s Hlubokou (hráli jsme 70 minut v deseti, šli jsme na morál a vyhráli 4:0) a vítězství v Lomu s velmi kvalitním soupeřem.

A na druhou stranu, se kterými zápasy jste nemohl být spokojen?
Každá bodová ztráta zamrzí. Doma prohra s Krumlovem, ale soupeř byl lepší, a zaslouženě vyhrál. Zbytečně jsme zremizovali zápas na Rudolfově. Místo toho, abychom vedli 3:0, tak si necháme dát gól pět minut před koncem. A zápas v Želči jsme si prohráli sami v první půli, kdy jsme se vůbec nedostali do hry.

Kteří hráči patřili k podzimním oporám? Kdo zaznamenal herní vzestup?
Nemám moc rád vyzdvihovat jednotlivce. Každý zápas je jiný a jednou se povede tomu, jindy zase zahraje jiný. Jsem rád za každého hráče v kádru a vím, že když nastoupí, předvede kvalitní výkon.

Co říkáte tabulce po podzimní části a kvalitě soutěže? Očekávání byla před sezonou veliká.
Tabulka je zajímavá. Dle mého čtyři mančafty o postup a jedenáct o sestup. To znamená, že každý zápas se bude o něco hrát. Kvalita soutěže je celkem slušná.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Velmi dobře hrál Krumlov, Katovice a Lom. Za očekáváním dle mého je Želeč, Milevsko, Roudné a opět Třeboň.

Kdy se poprvé sejdete k tréninku a jak bude vypadat příprava na jaro?
Sejdeme se 29. ledna. Máme naplánovaných pět přípravných utkání.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, kde máte rezervy?
Vždycky se dá něco zlepšit, ale to si nechám pro sebe.

Máte představu o případných odchodech či nutnosti posílení?
Kádr by měl zůstat a o posílení zatím neuvažujeme.

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Pokud bude vypadat tabulka tak jako po podzimu, byl bych spokojený. Je třeba pokora a zůstat nohama na zemi. V každém zápase o něco půjde a je třeba se na to připravit.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle