Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mohli jsme přidat další góly, odhadoval písecký Roman Vávra po vysokém vítězství nad Litoměřicemi

 
středa, 7. listopadu 2018, 23:18

Písečtí fotbalisté ve 13. kole ČFL na domácí půdě přestříleli 4:0 tým Litoměřicka, o dvě příčky lépe postaveného konkurenta v tabulce. Celých devadesát minut podávali výkon, jaký se od nich očekával již v předchozí části sezony. V ofenzivě nezůstávalo jen u vytvořených šancí a obranná linie pracovala spolehlivě, byť několikrát využila službu příznivě nakloněné Štěstěny. Poctivý výkon odvedl i stoper Roman Vávra, jenž přišel v létě na hostování z Příbrami.

Nejtěžší chvilku prožívali Písečtí úplně na konci poločasu, kdy litoměřický Miroslav Verner zakončoval rychlou a pro domácí překvapující akci, ale přestřelil břevno z hranice malého vápna. „Jó, Vacík (Filip Vacovský – pozn.) tam křižoval a sklouznul mu balon po koleni. Propadlo to, protihráč nahrával pod sebe, ale měli jsme kliku, že střelec byl nepřesný. V podstatě měl před sebou prázdnou bránu,“ vybavil si Roman Vávra.

Domácí tým přečkal bez úhony kritické okamžiky a naopak přichystal soupeři čtyři smrtící údery. Asi nejhezčí moment v utkání předcházel gólu na 2:0 po půlhodině hry. Martin Voráček zatáhl míč po levé straně, šikovně posunul na Aleše Hanzlíka a ten našel připraveného Jakuba Helda, jehož střela zblízka nezadržitelně mířila do volného prostoru u pravé tyče. „To byla pěkná akce,“ potvrdil Roman Vávra. „Ale myslím, že všechny naše góly se musely divákům líbit. Počínaje tím prvním, který dával Venca Milec po krásné střele. A mohli jsme přidat klidně tři čtyři další,“ odhadoval.

Na zimu se vrátí do Příbrami

Hosté z Litoměřic přes vysokou porážku produkovali kvalitní fotbal, hráli po zemi, důsledně napadali a do stavu 3:0 byli hodně nebezpeční. Jihočeši přesto měli zápas ve své moci. „Podle mého názoru to takhle máme proti každému soupeři v poslední době, jenom s tím rozdílem proti dnešku, že nedáváme góly. Makáme na střelbě při tréninku a teď nám to konečně vyšlo. Potřebovali jsme se doma chytit. Doufám, že navážeme dalšími výsledky,“ vyjádřil naději dvacetiletý stoper a ocenil, že celý tým šel dopředu, i když byl rozhodnutý stav. „Máme hlad po gólech,“ usmíval se.

Roman Vávra zamířil do Písku z prvoligové Příbrami a zdaleka nebyl prvním hráčem středočeského klubu, který zvolil štaci u břehu Otavy. „Půl roku přede mnou se vydal stejným směrem můj velký kamarád Štěpán Holý. Měl jsem tedy jasno. Byl jsem dlouho zraněný a potřebuji se rozehrát. Na zimní přípravu se vrátím do Příbrami a uvidím, co bude dál. Nebudu se bránit ani případnému pokračování v Písku. Tady je výborná parta i zázemí,“ pochvaloval si někdejší mládežnický reprezentant a odchovanec budějovického Dynama. V černobílém dresu působil do kategorie U19. Před dvěma léty přestoupil do Příbrami, kde loni nakoukl do A-týmu ve 2. lize. 

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle