Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Každý soupeř je hratelný, říká dražický Lukáš Stuchlík

 
pátek, 26. října 2018, 10:13

Dražice se po několika hubených střeleckých kolech probudily a jejich hráči zase střílejí góly jako na běžícím páse. A daří se zejména Lukáši Stuchlíkovi (24), který v posledních dvou utkáních zaznamenal po dvou zásazích. I proto byl zvolen Mužem 11. kola.

S nebezpečnými Katovicemi jste potvrdili zlepšenou formu, když jste dokázali zvítězit potřetí za sebou. Znovu jste začali střílet góly, a ne málo.
Momentálně se daří a padá nám tam poměrně dost gólů. Když to srovnám s minulou sezónou, strašně jsme se na každý gól natrápili. Nyní nám to tam padá a musím říct, že při nás stojí v některých situacích i štěstí. Ale to je ve fotbale také potřeba a hlavně tomu musíte jít naproti, samo nic nepřijde. Trenér má vždycky dokonale přečteného soupeře, a tak vždycky víme, na koho si dát pozor, nebo kde má mužstvo slabiny. Zatím to vychází. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát. Kraj je letos velice kvalitní, ale každý soupeř je hratelný a s naším bojovným fotbalem můžeme potrápit každého.

S Katovicemi i v derby s Lomem jste dal dohromady čtyři kousky. Kterého z těch úspěchů si ceníte víc?
Samozřejmě, že více si ceníme vítězství s Lomem, bylo to derby, jak se patří. Plné gólů, nasazení a emocí, my z něj vyšli jako vítězové, a to jsme hráli na soupeřově hřišti. Na Svépomoc mám krásné vzpomínky. Zažil jsem tu nejlepší část své fotbalové kariéry a tak jsem moc rád, že jsme tu bodovali, a mně tak přibude další pozitivní vzpomínka.

Zkuste, prosím, zavzpomínat na jednotlivé gólové okamžiky. Určitě to nebude samochvála, bezesporu v tom figurují i další spoluhráči.
Jsem strašně rád, že mi to tam teď padá a mohu tak klukům pomoct. Sám si nepamatuji, kdy jsem dal dva góly ve dvou zápasech za sebou, asi nikdy. Ten první gól s Lomem byl poměrně šťastný. Stál jsem na malém vápně a jejich obránce vykopával míč z brankové čáry po našem skvělém centru. Odkopnul to přímo mně na hlavu a já už jen musel zamířit na branku. Na druhý gól mi přihrál Miloš Veselý na středu hřiště. Já jsem si to navedl na svoji slabší levačku a z hranice velkého vápna jsem zamířil přesně k levé tyči. Gól levačkou a ještě proti Lomu? Euforie byla veliká.
První gól proti Katovicím nebyl tak těžký. Michal Šimák navedl skvěle míč z levé strany a jeho křížná přípravka prošla celým vápnem až mně na nohu. Já už jen uklízel do proti pohybu gólmana. Druhý gól proti Katovicím bych zařadil k mým nejlepším, jaký jsem kdy dal. Obránce zblokoval střelu Dana Štechera a míč se odrazil až ke mně. Já jsem ho na hranici velkého vápna z voleje napálil rovnou do šibenice. Oslavil jsem to klasickým letadlem a běžel až na naši střídačku, kde jsme se spoluhráči slavili. Krásný pocit. 

Ostatně v útoku se podporujete s Janem Kromkou a zezadu vás podporují velezkušení Miloš Veselý (mimo jiné i předseda klubu) i hrající trenér Marian Horka. To musí být radost, nastupovat s takovými fotbalisty. Ostatně ani další nejsou žádní nedárkové.
Momentálně hraji spíše na středu s běhavým Milošem a snažíme se tak podporovat Krmiho s Hojdym, kterým to v útoku náramně šlape. Oba to jsou bojovníci a výborní hlavičkáři, takže mít tyhle dva na hrotu je paráda. Horkys to momentálně jistí zezadu v obraně, protože má problémy s kolenem, ale i tak to tam se svými zkušenostmi odehraje s přehledem. Jak říkáte, máme v týmu jména s kterými je radost hrát. Celkově si myslím, že máme tým suprově vyvážený. Máme zde starší hráče, kteří už mají něco odehráno, a my mladší se od nich můžeme jedině učit. A to nejen po fotbalové stránce. Jejich nasazení a chuť do každého zápasu je obdivuhodná. Doufám, že jim zdraví ještě nějaká ta léta bude sloužit, protože to je to nejdůležitější, a zažijeme spolu ještě spoustu vyhraných zápasů. Tímto zdravím naši starou gardu a kostru našeho týmu: Horka, Hořejší, Veselí, Kromka.

To potvrzuje i to, že jste stále doma neporazitelní. To musí přitahovat i diváky.
Musím říct, že je to velice příjemné když vidíte, že lidé v Dražicích na fotbal chodí poměrně v hojném počtu. Navíc, když ještě se jim fotbal líbí a po zápase nás pochválí. O tom to je, fotbal se hraje pro diváky, a když jsou spokojení, tak je všechno správně. Myslím si, že nikdo nečekal, že se nám bude takhle dařit. Takže jsou všichni mile překvapeni a rádi se na nás zajdou podívat. Doufám, že se nám bude dařit i nadále, diváci budou tak stále chodit a podporovat nás. Přece jenom se ten fotbal hraje lépe, když za vámi fanoušci stojí.

Lukáš Stuchlík
Věk: 24 let
Post: záložník, útočník
Kariéra: TJ Dražice (2001-03), FC MAS Táborsko (2003-15), TJ Dražice (2015-) 

Naposledy jsme ale postrádali v sestavě vašeho bratra Matyáše. Jaká nedobrota ho to dostihla?
Tohle mě dost mrzí, protože bráchovi se v posledních zápasech začalo poměrně dařit, a tak mu i trenér dával více prostoru v základní sestavě. Stalo se mu to v utkání s Lomem hned asi v 5. minutě kdy ho poté, co odcentroval, zbytečně dojel Michal Rabiňák. Brácha má nalomenou kůstku v kotníku a sádru na čtyři týdny. Na podzim dohrál. Doufám, že léčba bude probíhat v pořádku, a na jaře si spolu zase zahrajeme. Je to super, když si můžu zahrát se svým bráchou v jednom týmu. Držím mu palce a doufám, že spolu dáme v dražickém dresu ještě hodně gólů.

Jak jste prožíval začátek sezony, kdy se také dařilo? Řadili jste se k absolutní špičce soutěže.
Myslím, že takový začátek od nás nikdo nečekal, a každý nás očekával na úplně jiném konci tabulky. My jsme ale do každého zápasu šli tak, že můžeme vyhrát, a není co ztratit. Je pravda, že asi nehrajeme žádný technický a líbivý fotbal, ale dražický fotbal stál vždycky na bojovnosti a nasazení. To se nám, myslím, daří. Dost týmů s tím zaskočíme a přehrajeme. Máme tu skvělou partu a to se potom odráží i na naší hře. Fotbal nehrajeme pro peníze, ale proto, že se vždycky rádi sejdeme, pokecáme, a poté samozřejmě i řádně popijeme. To je myslím si základ, a proto se nám možná i tak daří.

Jenže přišlo páté kolo a v něm krutá porážka v Protivíně 0:4. Co vás tam zradilo?
Nemyslím si, že jsme v Protivíně hráli nějak špatně. Měli jsme tam šance, kde jsme mohli zápas otočit v náš prospěch, ale soupeř nás bohužel potrestal za naše chyby, a proměnil šance, které měl. Věděli jsme, že v Protivíně to bude těžké, a to se také potvrdilo, ale odjížděli jsme se zdviženou hlavou, a s tím, že musíme vyhrávat hlavně doma, což se nám poměrně daří.

Následovala pár remíz, návrat na vítěznou vlnu a další gólové probuzení. Co vás tak trochu přibrzdilo?
Ty remízy, co poté přišly, byly s těžkými soupeři. Doma s Želčí, která se trápí, ale stále má svou kvalitu. Má i výborné hráče a pak remíza na Hluboké, které si velice vážíme, protože z Hluboké jsme si za poslední zápasy moc bodů nepřivezli. Následovala prohra se suverénním Krumlovem a pak už jsme zase najeli na vítěznou vlnu. Takže si myslím, že nás přibrzdil hlavně los, který nám přiřadil poměrně silné soupeře, ale i přesto jsme dokázali dva bodíky urvat, což určitě oceníme na konci soutěže.

Co říkáte úrovni letošního ročníku KP? Hodně utkání přináší kvalitní podívanou, včetně těch vašich.
Myslím, že úroveň je poměrně dobrá. Popravdě, čekal jsem to možná ještě trošku lepší, ale je pravda, že jsme ještě nehráli se všemi týmy, a ty kvalitnější máme až teď na závěr, takže uvidíme potom. Když se však ohlédnu zpátky a zhodnotím všechny zápasy, které jsme do teď odehráli, řekl bych, že každý soupeř byl hratelný, a i když jsme prohráli rozdílem třídy například v Krumlově nebo Protivíně, neřekl bych, že nás tyto týmy nějak výrazně převyšovaly. Já osobně nemám rád, když se před zápasem říká, pojďte uhrát alespoň bod, čeká nás opravdu těžký soupeř. Vždycky chci zápas vyhrát a je mi jedno proti komu zrovna nastupujeme. Každý zápas je jiný a vždycky je to jen na vás, jak do toho zápasu nastoupíte. Nemám rád přehnaný respekt k týmům a už vůbec ne k individualitám. Fotbal je týmová hra a bez spoluhráčů žádný zápas nevyhrajete.

Zatím vám patří čtvrtá příčka. Spokojenost, nebo pokukujete ještě výš?
Se čtvrtou příčkou jsme absolutně spokojeni, a kdybyste nám to řekli před sezónou, myslím, že by vám nikdo nevěřil. Nejvíce mě to těší kvůli těm kritikům a hejterům co se do nás pouštěli před sezónou a tipovali nás na padáka. To pak potěší se s nimi potkat a ukázat jim tabulku. Určitě nepokukujeme někam výš. Naším cílem je na podzim ještě nahrát nějaké body, přezimovat ve vyšších patrech tabulky a poté na jaře na to jenom navázat, hrát produktivní fotbal, nasbírat nějaké body a pohybovat se v klidném středu, tak abychom nebyli ohrožení boji o záchranu.

V neděli míříte do Jankova. Ten v minulém kole urval body na Hluboké. A v Precis aréně to bude tuplem těžké. Jak na něj?
V Jankově to určitě nebude nic lehkého, ale my půjdeme do tohoto zápasu jako do každého jiného, a to s cílem vyhrát. Věřím, že když zopakujeme výkon proti Katovicím, a budeme bojovat, neodjedeme s prázdnou. Bohužel nás začala kosit zranění, a tak bude těžké poskládat základní jedenáctku. Ale věřím, že každý nechá v neděli na hřišti všechno, a budeme odjíždět se vztyčenou hlavou.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák