Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chybí nám větší zkušenost a agresivita ve vápně, svěřil se písecký Václav Hrachovec

 
čtvrtek, 25. října 2018, 11:03

Vítězství třináctého Písku 2:1 nad třetím Vyšehradem v 11. kole ČFL bylo povzbuzením pro jihočeský tým, který zatím výsledkově nesplňuje předsezonní prognózy, a také pro nového trenéra Milana Nouska ml., jenž převzal velení po Rostislavu Grossmannovi. Za muže zápasu v dobrém i trochu negativním smyslu slova se dal označit krajní záložník Václav Hrachovec, jenž přihrál na obě trefy vítězů, nechtěně však přispěl i k vyrovnávacímu gólu hostí.

Na hráčích domácího Písku zřejmě zpočátku ležela tíha předchozích dvou porážek zvenku a jistě si pamatovali i nezdary z vlastního trávníku. „Prvních dvacet minut to bylo takové neurovnané, ale postupně jsme získali velkou převahu. Drželi jsme míč, zmáčkli soupeže ve vápně, jen chybělo víc gólů,“ litoval Václav Hrachovec, který asistoval u otevření skóre v 35. minutě. „Jany (Jiří Januška – pozn.) získal balon a posunul mi ho do strany. Dával jsem to pod sebe na Kubu Helda a ten to hodil do protipohybu brankáře. Myslím, že to byla hezká akce,“ pochvaloval si autor finální přihrávky.

Krátce před přestávkou ale Vyšehrad vyrovnal. „Když hosté dostali gól, reagovali zvýšenou aktivitou. Vytvořili si nějaké standardní situace a vypadalo to, že nás tím zamkli. Lítalo to tam z těch standardek a tím nás jakoby drželi, že jsme se z toho nemohli dostat,“ líčil Václav Hrachovec vývoj na trávníku, který předcházel srovnání stavu na 1:1 v 45. minutě. „Chtěl jsem to prohodit do strany. Bohužel, soupeřův útočník mi vypíchl míč a posunul spoluhráčovi, jenž napřáhl zdálky. Klobouk dolů, jak to trefil,“ objektivně ocenil písecký záložník nádhernou střelu vyšehradského Rostislava Jandery umístěnou pod břevno.

Technicky a fotbalovou vyspělostí jsou na úrovni

Po změně stran se utkání proměnilo ve strategickou bitvu, při níž oba soupeři vycházeli především ze zajištěné obrany. Hra se přenášela od vápna k vápnu a diváci marně čekali na zajímavou šanci. „Druhá půlka byla hodně o bojovnosti. Rozhodnutí mohl přinést nějaký brejk. Naštěstí se povedl nám,“ pravil s úlevou Václav Hrachovec, z jehož přihrávky se zrodil nejdůležitější moment sobotního třetiligového dopoledne. „Byl tam závar ze strany, míč letěl do vápna. Jenom jsem to protečoval na Dušana Pince, který naběhl do šance a prostřelil gólmana. Byl to možná trochu šťastný gól,“ komentoval dvojnásobný písecký nahrávač.

Domácím zjevně prospěla střídání. Nový trenér Milan Nousek ml. prokázal dobrý čich při míchání sestavou. „Oživil se hlavně střed pole. Kluci měli dost sil a zvládli to parádně,“ uvítal Václav Hrachovec. „Už jsme potřebovali doma bodovat. Předtím jsme ztráceli, i když smolně. Doufám, že dnešní výsledek nám pomůže a pokusíme se na něj navázat. Nějaký bod snad přivezeme i zvenku. Máme mladý mančaft, ale kluci se zapracovávají dobře. Technicky a fotbalovou vyspělostí jsme na úrovni, jen chybí větší zkušenost a také agresivita ve vápně,“ vypočítal klady a zápory.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle