Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Konečně mi to tam začalo padat, těší novopečeného střelce slavojáků Jana Slámu

 
pátek, 31. srpna 2018, 11:18

Během tří kol získal Český Krumlov plný počet bodů. A u žádného z vítězství nechyběl odchovanec Slavoje Jan Sláma, který se ve všech třech zápasech zapsal do listiny střelců. I když je fotbalovým povoláním krajní záložník, střílení gólů mu vůbec není cizí. První dva znamenaly zisk tří bodů v Jankově a s Protivínem, v pořadí třetím pečetil vysoké vítězství v Olešníku, kde si připsal i asistenci. I proto byl zvolen Mužem kola.

Zatím se vám v krajském přeboru daří, neztratili jste ani bod. A každé utkání jste pečetil vítězství vy. Tři góly ve třech zápasech, to je zaznamenání hodné. Kterého z nich si ceníte nejvíc a jak padly?
Jsme samozřejmě v týmu všichni moc rádi, že jsme chytli začátek a daří se nám naplno bodovat. Pro mě osobně znamenají góly takový bonus, jsem šťastný, že mi to tam konečně začalo padat. Doufám, že to bude pokračovat i dál, ale na druhou stranu není důležité, kdo góly dá, hlavní je vítězství týmu! Více si samozřejmě cením gólů v Jankově a doma s Protivínem, protože byly vítězné. V Jankově jsem se po kolmé přihrávce od Taubiho ocitl sám před brankářem a pro mě netradičně levou nohou ho obstřelil. S Protivínem jsem dostal křížný pas od Fíši (Fischer) a střelou na zadní tyč skóroval. Poslední trefa proti Olešníku padla křížnou střelou po přihrávce od Persiho (Persán).

Zároveň bych se rád zeptal, které utkání bylo pro vás i tým nejsložitější? Lišil se i styl defenziv jednotlivých soupeřů?
Neřekl bych nejsložitější, ale důležité bylo, jak jsme zvládli první utkání v Jankově, kde se nám poslední dobou moc nedařilo. Vedli jsme 2:0 a do ničeho jsme soupeře nepouštěli, ale domácí v závěru ze standardky snížili a ke konci zápasu šli za vyrovnáním. My jsme však i s trochou štěstí vítězství uhájili.

Krajní halvové mají za úkol brousit lajnu a posílat centry do ohně. Vy jste k tomu přidal i gólové úspěchy. To předpokládá i výbornou fyzičku. Letní příprava zřejmě byla vydatná, i když krátká.
Letní příprava se nám herně celkem vydařila, hlavně se nám začala vyprazdňovat marodka. I když mě osobně mrzí, že se kvůli pracovnímu vytížení nemůžu fotbalu věnovat na sto procent.

Jan Sláma
Věk: 23 let
Post: záložník
Kariéra: Slavoj Č. Krumlov (2002-15), SK Zlatá Koruna (2015-17), Slavoj Č. Krumlov (2017-)

Pokud se nemýlím, jste odchovancem Českého Krumlova. Zatoulal jste se během vaší fotbalové kariéry i jinam?
Přesně tak, prošel jsem ve Slavoji všemi věkovými kategoriemi. Bohužel, když jsem začal nakukovat do divizního áčka, přišlo zranění a já si musel od fotbalu nuceně na rok odpočinout. Po zranění mě oslovili kluci ze Zlaté Koruny a já zde opět nastartoval svoji fotbalovou kariéru. Na Zlatku budu vždy velmi rád vzpomínat kvůli výborné partě, se kterou jsem oslavil postup do I. B třídy. Tam rozhodně patří a klukům přeji dál jen dobré výsledky. Po postupové sezóně jsem byl osloven Slavojem, tak jsem zkusil letní přípravu. I proto, že Slavoj trénoval trenér Domin, pod kterým jsem odehrál ve Slavoji celý dorost, jsem nakonec přestoupil zpět do mateřského klubu.

Krumlov jako jediný plní úlohu favorita beze ztráty kytičky. Ofenziva je vám asi vlastní, navíc ji posílil Fischer. A zadní řady jistí navrátilec Trnka.
Letošní krajský přebor je velmi silně obsazen a favoritů je tam mnoho. Proto jsme rádi, že se nám zatím daří naplno bodovat, ale až další utkání ukážou, jaké si můžeme dávat cíle. Jsem moc rád, že náš mladý tým posílil hráč typu Fíši, takový nám v týmu velmi chyběl. Je velmi zkušený a má velký přínos pro naši ofenzivu. Dovede nás uklidnit, podržet míč a dostává se i do spousty šancí, ale v přípravě se asi vystřílel (smích). Do brány se nám po dlouhodobém zranění vrátil Trny (Trnka), který zatím chytá spolehlivě a v každém utkání předvedl nějaký výjimečný zákrok.

V sobotu přivítáte loňského suveréna soutěže, tým Želče. Ten prozatím za předpoklady zaostává. Co asi tak naordinuje trenér Domin, aby se nepolepšila právě na vašem hřišti?
Z loňských výsledků soupeře jde opravdu strach, ale věřím, že se v týdnu pořádně připravíme a o víkendu získáme tři body.    

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák