Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Necítím se ještě starý, ujistil Jiří Kladrubský, kapitán a střelec Dynama v souboji s Ústím

 
pondělí, 27. srpna 2018, 11:45

Nechytatelná bomba levačkou Jiřího Kladrubského pečetila vítězství budějovického Dynama 2:0 nad dosud neporaženým celkem Ústí nad Labem v 6. kole Fortuna Národní ligy a Jihočeši se díky skóre vyhoupli do čela tabulky. Dvaatřicetiletý defenzivní hráč po své pečetící trefě z 71. minuty viditelně na trávníku pookřál a hýřil aktivitou do závěrečného hvizdu.

Trenéři David Horejš (Dynamo) a Aleš Křeček (Ústí) se shodli, že zápas měl vysokou druholigovou kvalitu a musel se líbit divákům, z nichž mnozí dali tentokrát přednost návštěvě Střeleckého ostrova před současně hraným hokejem v nedaleké Budvar aréně. Domácí tým odvedl výborný výkon a pokud se dopouštěl chyb, donutil ho k tomu soupeř. „Nezačali jsme dobře, ale dostávali jsme se do toho postupem času. Myslím, že rozhodl týmový výkon. Jezdili jsme jeden za druhého,“ oceňoval Jiří Kladrubský.

Hosté se přes porážku neměli za co stydět, byť na budějovické půdě skončila jejich obdivuhodná série nastartovaná v uplynulé sezoně, kdy zachraňovali účast v soutěži. Letos bojují o špičku. „Ústečtí hráli opravdu výborně. Vůbec jsem je nepoznával. Je to úplně jiný tým, než minulý rok, kdy nás paradoxně porazil na našem hřišti. Leccos nám napověděla videa, která jsme studovali v rámci přípravy na zápas,“ potvrdil kapitán Jihočechů, jenž odmalička vyrůstal v černobílém Dynamu.

Výsledek z pohledu Horejšových svěřenců byl krásný – nutno říci, že za stavu 2:0 bravurním způsobem podržel mužstvo brankář Zdeněk Křížek – ale některé fáze v utkání nebyly zdaleka oslňující. „Je to pravda. Nechytili jsme vstup do zápasu. První půlhodina byla nejtěžší, změnil to vedoucí gól Davida Ledeckého. Druhý poločas jsme zvládli lépe. Dneska jsme hráli spíše do obrany a soustředili se na brejky. Vyšlo to,“ stíral si pot z čela Jiří Kladrubský.

Chce hrát, ať to bude kterýkoliv post

Zmiňovaným gólem ze 30. minuty se Dynamo vymanilo z ústeckého sevření. „Měli jsme tam už předtím nějaké centry, takové pološance. Nedotáhli jsme to, což byla škoda. Ale na to se nikdo nebude ptát,“ věděl dvaatřicetiletý fotbalový matador, jehož velká chvíle nastala v 71. minutě, kdy k němu vyplaval míč ze soupeřova pokutového území v situaci vzniklé po rohovém kopu. „Někdo to vyhlavičkoval nebo to vyrazil gólman. Dal jsem to jedním dotekem na levou nohu a zkusil vypálit na bránu. Ani nevím, jestli to ještě někdo tečoval. A je mi to jedno. Hlavně, že byl gól,“ popisoval.

Českobudějovického patriota, jenž působil také ve Spartě, bratislavském Slovanu či menších klubech v Řecku a Itálii, znali fanoušci spíše jako záložníka. Loni působil ve stoperské dvojici, letos se přesunul na pravý kraj obrany. „Říkal jsem trenérům, že chci hrát, ať to bude kdekoliv,“ ujistil zkušený plejer, který svoji kariéru ozdobil také třemi starty za reprezentační A-tým.

V duelu s Ústím překypoval Jiří Kladrubský aktivitou a vedle svých základních povinností se pouštěl také do ofenzivních výpadů po pravé straně. Hrál s velkou chutí. „Fotbal mě pořád moc baví. Necítím se ještě starý a musím zaťukat, zdravotní problémy jsou pryč. Ještě víc mě určitě dneska povzbudilo, když jsem dal gól. Potřeboval bych dávat góly v první minutě,“ usmíval se.  

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle