Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S tolika body jsem nepočítal, přiznává forvard Lomu Jaroslav Bosnyak

 
čtvrtek, 23. srpna 2018, 21:12

Útočník Sokola Lom Jaroslav Bosnyak je jedním ze dvou hráčů (druhým je krumlovský Jan Sláma), kteří dokázali skórovat v obou vítězných zápasech svého mužstva při startu krajského přeboru. Nováček z Táborska se překvapivě, ale zcela zaslouženě vyhřívá na čele tabulky. „Nečekal jsem, že obě utkání vyhrajeme. Sám jsem těch gólů mohl dát víc,“ říká autor tří branek a Muž 2. kola KP.

Na dvou úvodních výhrách Lomu jste se podílel třemi góly. Byly podobné, nebo se v něčem lišily? Možná i výkon obran soupeřů. Zatím spokojenost, nebo to nutí už také dosáhnout na hattrick?
Góly nebyly ani jeden stejný. První padl z rohu, tak jsem to tam lehce doklepl. Druhý byl do prázdné branky, který byl velmi jednoduchý díky Janu Šimákovi. A třetí gól hlavou byl celkem těžký, ale zavřel jsem oči a spadlo to tam. Obranu soupeřů bych nerad hodnotil, každý zápas je jiný a každý má svůj den, jak se říká. Sám jsem si tím prošel. A jinak, hattrick jsem mohl dát jak v prvním kole, tak v druhém, kdybych nebyl kopyto. (smích)

S výhrou v Roudném jste asi nepočítali, že?
Čekal jsem, že to bude hodně složitý zápas. Domácí hráli divizi, a tam se hraje už nějaká úroveň. Takže jsem spíš čekal, že nás takzvané naučí hrát fotbal. Ale šli jsme do zápasu s tím, že nikdy není nic ztracené. Bylo to těžké proti tak kvalitnímu týmu.

Jak jste viděl zápas s Čimelicemi? To už nevypadá jenom na nováčkovské nadšení.
Proti Čimelicím jsem párkrát už hrál, takže trochu znám jejich tým. Také jsme s klukama prohodili pár slov a řekli si nějaké pokyny, jak bysme mohli hrát. A někdy se tak dařilo, jen chyběly góly.

První dva zápasy jste uhráli plný počet bodů. Počítali jste s tím?
Bude to znít, že týmu nevěřím, ale popravdě jsem nepočítal s tolika body. Ale musím říct, že tým šlapal, a přišlo trochu štěstí jak v Roudném, tak s Čimelicemi. A oba zápasy jsme naštěstí vyhráli.

Kolik vás bude první gól stát? Co říkal pokladník?
Tak popravdě, tohle ještě nevím a budu doufat, že pokud se na to zapomnělo, že tohle nebude náš pokladník číst. (smích). Ale myslím si, že do pokladny se určitě něco dá.

Jaroslav Bosnyak
Věk: 22 let
Post: útočník
Kariéra: FK Meteor Tábor (2006), FC MAS Táborsko (2007-2016), Spartak Soběslav (2016), Sokol Želeč (2017-2018)

Vy sám jste už dával góly i ve vyšších soutěžích, nebo se mýlím?
Nějaký góly sem za svou kariéru nastřílel, ať to bylo za Táborsko od dorostu po muže, tak i v jiných soutěžích. Můžu říct, že jsem si dal snad asi ve všech soutěžích gól, kdybych to bral od dětství. Doteď se mi na to dobře vzpomíná.

Většina hráčů Lomu prošla právě Táborskem. To je i váš případ. Kudy vedla vaše kariéra?
Je tam dost kluků, nebo mužů smíšených, co hráli divizi nebo ligu, za což jsem rád. A od některých se ještě můžu dost přiučit.  Moje kariéra šla z Táborska rovnou do Želče, kde jsem hrál chvilinku, a pak se zase na dlouhou dobu zranil. Pak jsem se po roce zas vrátil zpět a užil jsem si s klukama výhru krajského přeboru.

Co vás vedlo k odchodu z mistrovské Želče?
Lákalo mě nové prostředí. Dostal jsem jiné nabídky, které jsem dlouho zvažoval. Nakonec jsem zvolil Lom, protože tam je dobrá parta. Navíc tam hraje dost lidí, s kterýma jsem hrával v Táborsku.

V čem je Lom jiný než Želeč? Zkuste oba kluby z jednoho okresu porovnat.
Takhle to srovnat moc nejde, jsem v Lomu krátce. Ale vím jediný, že v Lomu jsou velmi zkušení hráči, kteří si prošli hodně tím světem fotbalu. Někteří trénují do teďka malý děti, někdo hrál v Německu a vím, že mi můžou pomoct jako spoluhráči. V Želči to tak nefungovalo, tam jsem moc prostoru nedostával.

Jak se vám kope s Honzou Šimákem?
Se Šimim se musí každýmu kopat dobře. Na to, kolik mu je let, má pořád svoje kvality. Myslím si, že si herně občas porozumíme. Už jsme spolu před pár lety trénovali, tak mě trošku zná i já jeho, takže si nemůžu stěžovat.

Lom má dočasně domácí prostředí na táborské Svépomoci. Místní stadion jistě znáte dost dobře.
Na Svépomoci jsem prošel v podstatě dětstvím, ale musím říct, že tehdy tam nebyl tak kvalitní trávník jako je teď. Takže sem moc rád, že hrajeme na takovém hřišti.

Jaké máte s Lomem ambice?
Za sebe bych byl moc rád, kdybychom zůstali v tabulce tak, jak jsme doteď. Za tým si troufnu říct, že do pátého místa bysme byli asi vděčný vzhledem k tomu, jaké jsou v tabulce týmy.

Sledujete krajský přebor? Letos je obzvlášť nadupaný. Co říkáte na jeho obsazení?
Sleduju dost často jak zápasy, tak tabulku. Týmy jsou velmi kvalitní, zkušené, ale překvapil mě například Jankov, který by asi se svou kvalitou měl hrát horní příčku tabulky.

V neděli jedete do Milevska. S jakým přáním? Tohle utkání může hodně napovědět o vaší síle a kvalitě.
Milevsko je hodně silný soupeř a je jasné, že bychom chtěli odvézt tři body. Ale vím, jak to na jejich hřišti chodí. Nikomu nic nedají zadarmo. Letos se jim daří, takže to bude zajímavý zápas, a hlavně bojovný.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Daniel Pekař