Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav přešla bez potíží přes Vodňany a těší se na Písek

 
středa, 1. srpna 2018, 22:37

Divizní Soběslav ve středečním předkole MOL Cupu splnila roli favorita. Ve Vodňanech, na hřišti účastníka I. A třídy a vítěze krajského poháru 2017/18, vyhrála za úmorného vedra 5:0 a příště (15. srpna) přivítá v derby třetiligový Písek.

V kádru Vodňan došlo po skončení sezony k zemětřesení. „V přestupovém oknu odešlo osm hráčů, čtyři do krajských a další čtyři do okresních soutěží. Dáváme dohromady nové mužstvo. Trenéru Bicanovi bych chtěl poděkovat, že k nám přišel v téhle těžké době," uvedl předseda Vodňan Karel Handšuh starší.

Do týmu „drůbežářů“ se naopak vrátilo několik srdcařů, kterým není vodňanský fotbal lhostejný. Brankářský matador Jiří Novák (43 let), poslední pamětník divizní éry Vodňan, Martin Machnyk a Radek Kapusta. Posilami jsou exligista Rudolf Otepka (44), Filip Šťastný a Stanislav Šteier, který tu už jednou působil (2012). „Někteří hráči nám ještě chyběli, v jednání je příchod dalších posil,“ dodal Handšuh.

Divizní Soběslav přijela v téměř klasické sestavě. Chyběl jen stoper Boháč, jedinou novou tváří je středopolař Aleš Kutner ze Sokola S. Ústí. Jedná se o příchodu dvojice Zeman – Kasík z Písku.

Spartakovci měli od prvních minut územní převahu, ale prosadili se až v 18. minutě a po fatální chybě domácích obránců v rozehrávce, kterou zachytil Kutner, běžel sám na branku, obešel Nováka a poslal míč do prázdné branky. Zvýšit mohl zanedlouho Dvořák, jenže střílel nad. Po půl hodině měli domácí jedinečnou možnost vyrovnat. Šťastný po Šteierově ideální přihrávce trefil po zemi jen připraveného Kuníka. Tři minuty před přestávkou brankář Novák fauloval ve vápně T. Mazoucha (bratr Milan se v létě loučil s kariérou), vzápětí se však zaskvěl chycením penalty. Míč mířící z kopačky Suchana k pravé tyči stačil vyrazit, obránci pak jen přihlíželi, jak Dvořák z těžkého úhlu propálil Nováka podruhé.

Soběslav po hodině polevila

Pár minut po zahájení druhé půle odčinil Suchan penaltové zaváhání a ranou z 35 metrů se trefil ideálně za tyč. Než se domácí přetížená obrana vzpamatovala, byl stav již 5:0. Vaněk využil nedůrazu vodňanských zadáků a dvakrát mířil přesně k tyči. Domácím docházely síly, vesměs se hrálo jen na jejich polovině, ale výsledek se už do konce nezměnil.

Trenér Soběslavi Radek Hajič s předvedenou hrou ve druhé půli, tedy od konečného stavu, nebyl spokojený. „Z naší strany to bylo pohodové až moc. Rozdíl byl markantní, měli jsme přidat další góly, ale úplně přestali jsme hrát,“ mrzelo ho. „Písku máme za porážku z minulého týdne co vracet, doma budeme silnější,“ vítal start atraktivního soupeře před vlastními fanoušky.

Na lavičce Vodňan měl premiéru kouč František Bican, který na jaře trénoval v Táborsku dorost U17. „Z naší strany byl respekt, vždyť Soběslav byla nejlepším jihočeským mužstvem v divizi a kvalita se musela projevit. Pokud jsme stačili, nebylo to špatné. Škoda dvou laciných gólů v prvním poločase. S výkonem a přístupem našich hráčům jsem spokojený. Trénujeme teprve deset dnů. Čtyři hráči nám ještě chyběli, dáváme mužstvo dohromady za pochodu a chvilku to bude asi trvat, než si to sedne,“ řekl po skončení derby ostřílený kormidelník Bican.   

FK Vodňany – FK Spartak Soběslav 0:5 (0:2)

Góly: 18. Kutner, 42. Dvořák, 49. Suchan, 53. a 62. Vaněk. Rozhodčí: Průcha – Matyš, Babka. Bez karet. Diváků: 150.

Vodňany: Novák – Šimoník (73. Václavík), Otepka, Kapusta, Jizba – Šteier, Machnyk, Kunc, Šťastný, Hrachovec (70. Želízko) – Vítovec (46. Kalianko). Trenér František Bican.

Soběslav: Kuník – Maršík (53. Chotovinský), Suchan, Bouchal, Hromada – Žalda, Kutner, Nohava, Vaněk (80. Wimmer) – T. Mazouch (53. Podráský) – Dvořák (53. Uličný). Trenér Radek Hajič.

 

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michal Průcha