Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenérské žezlo Roudného přebírá Marcel Tomášek

 
úterý, 17. července 2018, 23:59

Roudné půjde do nové sezony v krajském přeboru s novým kormidelníkem. Exligistu Rudolfa Otepku střídá v místním prostředí dobře známý Marcel Tomášek. První trenér, který přivedl Malši do divize.

Angažování nového trenéra se upeklo teprve před pár dny. Marcel Tomášek (47) v Roudném nejen úspěšně trénoval, ale v ročníku 1997/98 tu na sklonku kariéry odehrál sezonu v I. A třídě a po návratu z Rakouska se výrazně podílel na premiérovém postupu do krajského přeboru (2000/01) za trenéra Lubomíra Pintéra. „V sobotu večer se ozval Libor Šolc a navrhnul mi, abych se vrátil do Roudného. Pro mě to bylo rychlé rozhodování, i když jsem teď neměl ambici někde trénovat. K Roudnému mám navíc samozřejmě hluboký vztah. Bydlím tam už dlouho, už jsem tam trénoval, znám tam spousty lidí. I proto jsem se nechal ukecat,“ prozradil Jihočeskému fotbalu staronový kouč Malše, kde začínal s trénováním u mládeže.

Po štacích v Roudném a Třeboni trénoval Tomášek dorostence v českobudějovickém Dynamu. „Vedl jsem sedmnáctku a osmnáctku. Je tam spousta šikovných kluků, třeba útočník Vítovec nebo halv Bečvář,“ uvedl k poslední dvouleté trenérské zastávce a jmenoval hráče, o nichž možná ještě uslyšíme.

Nikdy neříkej nikdy platí i v případě Marcela Tomáška. „Je to můj třetí návrat k Malši, a to v době, kdy ten krajský přebor bude extrémně kvalitní. I když se mančaft sešel poprvé už v pondělí, já se přidám až o den později. Měl jsem už předem domluvenou akci, která vzhledem k tomu fofru už nešla odložit,“ řekl, proč chyběl na úvodním tréninku letní přípravy.

Exdivizní kádr postihlo pár odchodů. Vávra s Růžičkou si to namířili do konkurenční Třeboně, Maršík zpátky do Milevska, Tušer do Katovic. „S týmem se teprve budu seznamovat. Většina kluků by měla zůstat, uvidíme. Shánět teď nějaké posily asi bude problematické, je už dost pozdě. Všichni volní už nejspíš budou rozebraní. A soutěž je za dveřmi,“ tušil, že s posilami to tak horké nebude.

Krajský přebor slibuje s triem exdivizních celků a příchodem sparťanského kanonýra Davida Lafaty do Olešníka mimořádnou podívanou. „Letošní ročník bude zřejmě hodně kvalitní a zajímavý, spíš taková divize. Svoji úroveň přinesou Krumlov, Jankov a snažit se budeme samozřejmě i my. Rozehrálo se i Milevsko, posílil Olešník, je toho víc. Bude důležité v nové soutěži se co nejrychleji zorientovat. To dokazovaly výsledky z předminulé sezony. V mančaftech přece jenom vládne určité zklamání ze sestupu, musí se s tím vyrovnat,“ mínil Tomášek. „Věřím, že náš mančaft to dokáže,“ dodal na závěr.

Rudolf Otepka: Z konce divize jsem byl otrávený

Rudolf Otepka (44) toho na fotbalových trávnících zažil hodně. Majitel 432 prvoligových startů zakotvil na jihu Čech v lednu 2010. Po čtyřech rocích se stal velikou posilou Roudného, kde od minulého jara usedl do trenérského křesla divizního A-týmu.

Nechutný závěr divize se podepsal na jeho odchodu z lavičky. A nejen ten, jak nám prozradil. „Odešel jsem po vzájemné dohodě s vedením klubu. Nic jiného za tím, prosím, nehledejte. Byl jsem dost otrávený z konce soutěže, kdy spíš záleželo na diplomacii mimo hřiště, než dění na něm. Tam jsme často byli lepší my, ale stejně jsme neuspěli. To postupně otravuje a bere náladu. Navíc nám Rakousko a Německo krade hráče, které si vypipláme. Odcházejí zadarmo už v devatenácti letech a svaz s tím pořád nic nedělá. Jsme pro ně malí páni. Je to všechno do nebe volající, to je můj názor. Je to špatné pro český fotbal jako takový.“

Roudné podruhé dovedl k udržení v divizi, ale na celostátní úrovni už mužstvo mužů účinkovat nebude. „Je pravda, že jsme nespadli kvůli výsledkům, ale že jsme se rozhodli odejít ze soutěže sami. Kluci na divizi měli a udrželi ji. Stačili i na ty nejlepší celky a často předváděli kvalitní výkony,“ shrnul Rudolf Otepka. „Já jsem si už taky potřeboval odpočinout, byl jsem v Roudném čtyři roky. Teď dostane šanci někdo jiný a určitě povede mančaft správným směrem. Přeju mu i klukům hodně úspěchů, budou to mít letos hodně těžké, krajský přebor bude kvalitní. Ale oni se s tím poperou, to vím,“ věří Roudenským.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach, Jan Škrle
 


 
Reklama