Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov prožil mimořádnou sezonu. Ve většině zápasů se mu střelecky dařilo

 
pondělí, 16. července 2018, 17:10

FC Chýnov se stal štikou I. A třídy. Ve skupině B to skvěle střílelo dvojici Prášek – Král, mužstvo se v závěru jara vyhouplo na konečné třetí místo. Trenér Petr Holota mohl hodnotit skončenou sezonu jenom pozitivně.

Mužstvo v jarní části v I. A krajské třídě podávalo ve většině zápasů velmi dobré až nadstandartní výkony, což nakonec vyústilo v konečnou třetí příčku v tabulce za postupujícím Lomem a druhými Bernarticemi. Toto umístění lze určitě hodnotit jako úspěch celého chýnovského fotbalu v uplynulém ročníku 2017/18.  Zhodnotil byste stručně celý ročník z pohledu trenéra.
Na podzim jsme sehráli řadu dobrých zápasů a skončili jsme v horní polovině tabulky. V jarní části se naše výkony ještě zlepšily a jeden čas jsme se vyhřívali i na samotném čele tabulky. Převážná většina našich zápasů byla odehrána z naší strany kvalitně, mužstvo si věřilo, takže se mi zápasy hodnotily vždy velmi dobře a konečné třetí místo je velmi cenné.

Asi jste musel být hodně spokojen s vynikající střeleckou potencí útočného dua Prášek, Král.  Z celkových 81 vstřelených branek nastříleli tito dva hráči sami 47 gólů… (J. Prášek 30 a D. Král 17). Mužstvo ve dvaceti šesti zápasech nastřílelo v průměru soupeřům 3 branky a v soutěži jste měli suverénně druhý nejlepší útok v soutěži za postupujícím Lomem. Kde se najednou vzala taková útočná produktivita, když v minulých letech jste se s koncovkou spíše trápili?
Těch 47 branek, které Prášek s Králem  v letošní krajské I. A třídě nastříleli, hovoří samo za sebe. Jejich ofenzívní síla byla velká, dostávali se do gólových šancí a také je dokázali i proměňovat. A když se k nim přidali i Hruškové (Václav s Vlastimilem), tak se nám ve většině zápasů střelecky hodně dařilo. A to v posledních dvou třech utkáních stačil Prášek ještě několik vyložených šancí i zahodit…

Asi není tajemstvím, že právě o útočníka Jaroslava Práška je velký zájem v mužstvech hrající KP, ale i v Rakousku. Podaří se vám tohoto výborného střelce v mužstvu udržet, nebo je již na odchodu? Nahradit jeho třicet nastřílených gólů do sítí soupeřů při případném jeho odchodu bude asi velkým problémem?
Jarda Prášek od nás odchází a to nejspíše do Rakouska, to již není žádným tajemstvím. Oddíl mu v odchodu nebránil, mohu říci, že jsme mu spíše pomohli, neboť asi rok nikde nehrál a až v Chýnově se dostal do vynikající formy a svými výkony a vstřelenými góly tak na sebe hodně upozornil funkcionáře celků, hrajících vyšší soutěže.

Pravidelně se snažíte postupně zapracovávat do mužstva i mladé nadějné chýnovské odchovance. Co byste mohl říci na výkony F. Zadražila, Hladíka, L. Havlíka a dalších mladíků?
Tito hráči by se měli postupně stále více prosazovat do základní sestavy a v budoucnu by se měli stát těmi, co potáhnou chýnovský fotbal. Jejich výkony však ještě nejsou tak stabilní, ale při poctivém tréninkovém přístupu a po získání cenných zkušeností, by se měli stát postupně oporami.

Jak jste byl spokojen s výkony brankáře J. Průši, který po odchodu jedničky R. Basíka naskočil rovnou na jeho místo a jak se podle Vás s touto nelehkou úlohou na postě brankáře Průša popasoval? A jak naplnila vaše představy bratrská dvojice Sl. a P. Marešovi, kteří přišli ze sousedních Ratibořských Hor?
Během podzimní části, kdy již Jirka Průša stabilně chytal, se dostal postupně do formy a na jaře se již stal v brance velkou naší oporou. Je dobře, že se vrátil z Ratibořských Hor, je to další chýnovský odchovanec a má perspektivu ještě k dalšímu zlepšování své výkonnosti. Co se týká bratrů Marešových, tak Sláva začal u nás výborně, ale pak šly jeho výkony trochu dolů. Je to ale kvalitní bek, ale musí na sobě stále pracovat a také zapracovat na disciplíně. Byl největším sběratelem karet. A Patrik musí také ještě potrénovat, aby se dostal do rytmu zápasů ve vyšší soutěži, ale perspektivu také má.

Koho byste rád z mužstva vyzdvihnul za výkony v celém loňském ročníku, kteří hráči byli tzv. tahouny, a kdo z hráčů naopak podle vás zůstal tak trochu za očekáváním.
Oporami a osu týmu tvořili Průša, až do svého zranění Mládek, Václ. a Vl. Hruškové a samozřejmě již zmiňované útočné duo Prášek s Králem. Někdy byly výkony těchto hráčů na velmi dobré úrovni, ale někdy se také nedařilo, jak bychom si přáli. Převážně všichni hráči ale dělali během sezóny výkonnostní pokroky, takže nikoho z hráčů, který by zůstal za očekáváním, bych nejmenoval.

Plánujete mužstvo přes letní přestávku, která je však velmi krátká, na některém postu posílit a jakou plánujete letošní letní přípravu?
Posily vyhlédnuté žádné nemáme, i když bych jednoho záložníka a jednoho útočníka, kteří by výkonnostně měli na I. A třídu, ve svém mužstvu určitě rád přivítal. Předně musíme udržet stávající kádr, aby kromě Práška již nikdo neodešel. Letní přípravu zahájíme 20. 7., následovat budou 3x týdně tréninky a v sobotu 28. 7. pořádáme u nás tradiční turnaj O pohár starosty města Chýnova za účasti Sokola Bernartice, Slavoje Pacova, SK Větrovy a našeho mužstva. Sehrajeme též několik přípravných zápasů, např. i s Pelhřimovem.

Co byste rád vzkázal náročným chýnovským fanouškům, kteří domácí zápasy pravidelně navštěvují ve velmi hojném počtu a i oni si v převážné většině zápasů pochvalovali výkony mužstva, kdy se mužstvu herně i výsledkově opravdu dařilo, např. domácí zápas se Čtyřmi Dvory (6:0) nebo s J. Hradcem B (8:2) nebo vysoké výhry na hřištích v Bernarticích (0:4), v Plané n/L. (1:5) nebo v Dobré Vodě (1:5)? 
Divákům chci poděkovat za jejich přízeň, chtěl bych jim slíbit, že se budeme i nadále snažit hrát ofenzívní fotbal a navázat na výkony z letošního jara, ale bude to velmi těžké, neboť soupeři budou všichni silní.

A na závěr, jaký cíl si chcete dát jako trenér do nového soutěžního ročníku 2018/19 a s jakým umístěním byste byl nakonec spokojen? Nově byly do I. A třídy, skupiny B, zařazeny mužstva Týna n/Vlt. a postupující z I. B třídy Lišov a dále všechny tři sestupující celky z KP Sokol Sez. Ústí, Dačice a Č. Velenice, což určitě nebudou vůbec lehcí soupeři. A jak se těšíte na tři okresní derby se Sokolem Sez. Ústí, s Planou n/L. a s Meteorem Tábor?
Znovu opakuji, že nás letos nečeká vůbec nic lehkého. Začátek máme hned hodně těžký, když nejprve hostíme doma nováčka, velmi sebevědomé mužstvo z Lišova, které vyhrálo I. B třídu téměř s dvacetibodovým náskokem a ve druhém kole cestujeme na hřiště silného Týna n/Vlt., který letos dlouho bojoval o postup do KP. Cíl je hrát v horní polovině tabulky.  A na všechna tři okresní derby se těšíme, neboť tyto zápasy mají vždy svůj specifický náboj, přijde vždy dost diváků a nikdy nelze v těchto utkáních předem říci, kdo bude brát body.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer