Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Podobný kousek se mi už asi nepodaří, tvrdí po osmi gólech v derniéře sezony Milan Glazunov

 
čtvrtek, 28. června 2018, 11:15

Do posledního zápasu sezony vstupovala Westra Sousedovice v roli jasného favorita. V derniéře hostila poslední Zdíkov a po gólovém představení smetla sestupujícího nováčka rekordním výsledkem 17:0! Téměř polovinu branek, přesně osm, nasázel sousedovický útočník Milan Glazunov (34 let), někdejší obávaný šutér divizních Strakonic.

Ani se nám nechtělo věřit, že je možné vyhrát v krajské třídě rozdílem sedmnácti gólů. Poslední Zdíkov naznačoval v předchozích zápasech zlepšení. Jak k rekordnímu výsledku tedy došlo?
Před začátkem zápasu jsme věděli, že soupeř uhrál se Čkyní doma solidní výsledek. Čekali jsme, že bude hrát zezadu a spoléhat na nějaké naše chyby. To se však nepotvrdilo a po konci utkání i spousta z nás nevěřila, jakým výsledkem utkání skončilo.

Do 20. minuty se hosté ještě drželi, stav byl jen 1:0, ale pak se rozjel vašeho týmu naplno.
My jsme byli rádi, že jsme vstřelili první gól a tím jsme získali klid na kopačky. Už do té 20. minuty jsme měli spoustu příležitostí ke vstřelení gólu, ale buď nás skvělým zákrokem vychytal gólman hostí, nebo jsme nebyli schopni dotlačit míč za brankovou čáru.

Měl jste do štěstí, že desátý gól dával váš spoluhráč Ouška. Musel dát něco do kasy?
Tady to musím opravit, ale gól byl chybně připsán Ouškovi, jelikož ho vstřelil po pěkné akci Petr Vojtíšek. Po tomhle zápase nás však do kasy muselo přispět více hráčů.

Zajímavostí bylo, že váš brankář Šilhan zahrával tři penalty. To se taky jen tak nevidí.
Bylo to jeho veliké fotbalové přání, aby si mohl kopnout penaltu, jelikož se mu to za celou fotbalovou kariéru nepodařilo. Nyní díky tomu, že mu všechny přepustil Filip Duba, který je jinak jediný náš exekutor penalt, se mu podařilo zahrávat rovnou tři a z toho dvě proměnil.

Osm gólů jste si rozložil po čtyřech do obou poločasů. Povedl se vám někdy podobný kousek?
Nikdy jsem ve své fotbalové kariéře, ať už v mládežnickém nebo dospělém fotbale, tolik gólů nedal. A upřímně si myslím, že už se mě asi podobný kousek nepovede, ale vůbec bych se tomu nebránil.

Který z těch vašich gólů byl nejhezčí?
Na každém bylo něco pěkného, ale největší radost jsem měl ze střely z téměř 30 metrů. Moc gólů jsem v sezoně z větší vzdálenosti nedal a tak jsem byl rád, že ještě dokážu dát gól z takové vzdálenosti.

A kdo vám u nich nejčastěji asistoval?
Na těch gólech se podílelo asi pět hráčů. Ale nejčastěji mi na góly nahrává Filip Duba.

Gólman Zdíkova vydržel mezi tyčemi až do konce? Nebylo vám ho líto?
Musím uznat, že mě překvapil přístup kluků ze Zdíkova, kteří zápas odehráli se vší úctou. To jsem obdivoval. Gólmana mi začalo být líto kolem desátého gólu, ale my jsme byli v takovém laufu, že jsme chtěli potrestat jakoukoliv jejich chybu nebo zaváhání. A to brankář soupeře pochytal ještě spoustu šancí.

Ve střelecké tabulce jste tím předstihl kanonýry Lažiště a s 26 brankami jste se stal nejlepším střelcem skupiny B I. B třídy. Po osobní stránce spokojenost?
Určitě jsem spokojený. Poslední sezony mě trápí dost zranění a tak jsem vždy rád, že odehraju co nejvíce utkání a mohu tak pomoci týmu k dobrým výsledkům. S tak vysokým číslem vstřelených gólů jsem rozhodně nepočítal, ale jak jsem říkal, jsem rád, že ještě dokážu góly střílet a mohu tak ještě týmu pomoci.

Vyměnil byste vaše góly za postup?
Rozhodně ano, celý tým si u nás přál a přeje zažít postup do I. A třídy, i když si nikdy takový cíl nedáváme. Hrajeme zápas od zápasu, a když si vše sedne, jsme schopni se o postup poprat.

Toužili jste po postupu?
Nikdy si nedáváme takové cíle, nikdo neví, jak je tým složený, jak si sedne, kolik se toho odtrénuje. Nám se daří poslední léta atakovat ty nejvyšší příčky pravidelně a tak jsme v hloubi duše doufali, že snad z druhého místa by ta možnost byla. První místo si pohlídalo Lažiště a to ostatním moc nadějí na první flek nedávalo.

Skončili jste třetí na vzájemné zápasy se Lhenicemi. Mrzelo dvojnásob, když jste se dozvěděli, že postupuje i druhým tým tabulky?
Mrzelo nás, že jsme nebyli schopni doma porazit Vlachovo Březí, pak bychom skončili druzí a mohli bychom se těšit na I. A třídu. Nestalo se tak a proto přeji Lhenicím mnoho úspěchů v I. A.

Jaké cíle si dáváte s Westrou do příští sezony?
Věřím, že když budeme mít správný přístup k přípravě a poctivě ji odmakáme, bude u všech držet zdraví, tak se budeme opět chtít poprat o nejvyšší příčky. Ale to nám ukážou až první mistrovské zápasy, jak na tom jsme a jak se nám bude dařit.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle