Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Náhodou mě to trefilo, ohlížel se skromně Štěpán Holý za prvním gólem v píseckém dresu

 
neděle, 11. března 2018, 17:18

Z trojice mladých posil, které doplnily kádr třetiligového Písku během zimní přípravy, se hned v úvodním kole jarní části FNL dostal do základní sestavy jednadvacetiletý obránce Štěpán Holý. Na levé straně stoperské dvojice po boku kapitána Michala Rendly se uvedl velmi dobým výkonem. Odehrál doma proti Vltavínu celých devadesát minut, vstřelil vyrovnávací gól na 2:2 a patřil mu nemalý podíl na dvoubodovém zisku, z něhož se Písečtí těšili po úspěšném penaltovém rozstřelu.

Na píseckou umělku vyběhli domácí se značnou energií. Zaměstnávali pilně soupeřovu obranu a ukázali, jak dovedou být v útoku nebezpeční. Jenže aktivita jim vydržela čtvrt hodiny, možná dvacet minut, a režie se stěhovala na kopačky Středočechů. „Říkali jsme si, že od začátku na Vltavín vletíme. Bohužel, nevydrželi jsme dlouho. Nějak jsme to přestali plnit. Hosté si to kolem nás ťukali, až nás prostě vykombinovali. Naštěstí jsme se později vrátili k aktivní hře,“ popisoval nováček týmu, jenž přišel ke břehu Otavy na půlroční hostování z 1. FC Příbram.

FK Loko Vltavín coby druhý celek osmnáctičlenného pořadí se na půdě devátého Písku ujal dvakrát vedení. Poprvé se tak stalo ve 34. minutě po spolupráci černého Martina Biholonga Abeny se zakončujícím Filipem Císařovským. „Vytáhl mě soupeřův útočník a za nás si hezky zaběhl střední záložník, který to doklepl do odkryté brány,“ líčil situaci Štěpán Holý z bezprostředního pohledu stopera.

Spoluhráči ho přijali v pohodě

Domácí za minutu vyrovnali nádherným „věšákem“ Filipa Řezáče. Po dvaadvaceti minutách druhé půle si však hosté vzali vedení zpátky. Po trestném kopu došlo po levici brankáře Kamila Hajduška k hlavičkovému souboji a míč se odrazil do malého vápna. K nemilému překvapení věrných fanoušků se dokutálel za brankovou čáru, aniž se ho dotkl kdokoliv z aktérů zápasu. „Hráč Vltavínu to chtěl tečovat a Kamil s tím počítal. Na teč nedošlo a prostě to tam zapadlo. Velká škoda,“ litoval příbramský odchovanec.

Svěřenci nového trenéra Rostislava Grossmanna nebyli ve své kůži, ale neopouštěla je bojovnost, za kterou sklidili odměnu. Devět minut před vypršením hrací doby se skupina hráčů natlačila do pokutového území Vltavínu, kam poslal míč Tomáš Froněk z trestného kopu, a hlavičkující Štěpán Holý zařídil stav 2:2. „Nějak se to tam polízalo přes jejich obránce a náhodou mě to trefilo,“ zachoval si skromnost autor gólu, který byl pro něho premiérový v jihočeském angažmá.

Písečtí nakonec výborně zvládli pozápasové penalty (4:2) a zaknihovali si první dva jarní body. Výsledek všichni přijali s povděkem a mladý stoper si odnášel příznivé dojmy ze svého debutu. „Hrálo se mi dobře. Kluci mě přijali v pohodě. Navzájem se povzbuzujeme a doufám, že takhle to bude pokračovat. Zatím jsem spokojený,“ uvedl Štěpán Holý, jenž v barvách Příbrami nakoukl do 1. ligy. Loni na podzim pendloval mezi druholigovým áčkem a juniorkou, předtím sesbíral pár třetiligových zkušeností ve farmářském Králově Dvoře.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle