Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chtěl bych, aby starší hráči šli příkladem a ti mladší vedle nich rostli, říká Jaroslav Polášek

 
pátek, 9. března 2018, 09:05

Ze zimního spánku se o víkendu probudí také dorostenecké soutěže. Posunem dosavadního trenéra devatenáctky Rostislava Grossmanna k áčku bylo nutné řešit, kdo tým U 19 převezme. Lodivodem staršího dorostu se stal Jaroslav Polášek (JP), který i nadále bude úzce spolupracovat s Vlastimilem Klusoněm (VK).

Tým U 19 jste převzal před zimní přípravou. Jak jste zvládl adaptaci a sžití se s novým mužstvem?
JP: Většinou jsem kluky v žákovských nebo dorosteneckých kategoriích trénoval, takže to pro mě není až tak nové. Na podzim jsem navíc trénoval U 17, takže jsme s devatenáctkou jezdili jedním autobusem. Nebyl to pro mě žádný velký skok, takže adaptace proběhla celkem přirozeně, zvolna a v pohodě.

Nemůže chybět otázka na samotnou přípravu. Proběhla bez komplikací?
JP: Uvidí se, až začnou zápasy. Příprava proběhla slušně, byla dobře naplánovaná, akorát nás brzdila zranění a hodně nemocí. Trápily nás teplotní výkyvy a chřipková epidemie. Nemohu tedy říct, že bychom zimou prošli úplně ideálně.

Na jaře vám bude chybět nejlepší podzimní střelec Adam Kasík. Střílení gólů tedy bude na jiných.
JP: Myslím si, že je to příležitost pro další hráče, aby se předvedli střelecky. V přípravě jsme gólů dali docela dost, tak věřím, že jsme si nějaké schovali také do soutěžních zápasů.

Doznal stabilní podzimní kádr ještě nějakých změn?
JP: Kromě Adama Kasíka odešel ještě Karel Kulík na Hlubokou, s čímž jsme počítali. Věřím, že už další změny nepřijdou a ti kluci, které jsme využívali, tady zůstanou. Chtěl bych, aby starší hráči šli příkladem a ti mladší vedle nich rostli.

Na soupisce A-mužstva jsou ještě Filip Blažek s Danielem Petříkem. Ty ale budeme moct využít, že?
JP: Je to tak. Pokud nebudou využiti trenérem Grossmannem v mistrovských zápasech, tak budou k dispozici nám.

S čím půjdete do jarní části sezony? Budete chtít navázat na bohatou bodovou sbírku, nebo spíše zapracovávat další hráče s výhledem na příští sezonu?
JP: Prohrávat nechce nikdo. Klukům říkáme, že musejí chtít vyhrát, ale že důležitá je také cesta k vítězství, ta hra. Budeme chtít zapracovat na hře, aby byla trochu víc agresivní a aby byla aktivní. Budeme chtít také samozřejmě zapracovávat kluky mladších ročníků, což považuji za jeden z hlavních cílů.

Na podzim jste byl na lavičce devatenáctky společně s Rostislavem Grossmannem. Jaká bude vaše role nyní?
VK: Přesunul jsem se do osmnáctky jako hlavní trenér, ale jde hlavně o to, abychom všechny hráče U 18 a U 19 měli pod kontrolou. Působím i nadále také u devatenáctky, obě mužstva trénují pohromadě. Nedělali jsme rozdělení na U 18 a U 19, ale kádry jsme skládali tak, aby devatenáctka byla připravena pro nadcházející jaro, ale hlavně pro následující sezonu.

Hráči se mezi oběma celky tedy budou dle potřeby přesouvat?
VK: Částečně ano. Kategorie U 19 má přednost, takže trenér Polášek si udělal kádr. Já mám u osmnáctky také takovou základní kostru. Hráči se samozřejmě mohou mezi oběma týmy podle výkonnosti či například z důvodu zranění přesouvat.

Jaký účel tedy bude osmnáctka plnit?
VK: V týmu U 18 jsou hráči, kteří by v příští sezoně měli naskočit do devatenáctky, ale mám tam i hráče U 19, kteří momentálně z výkonnostních důvodů nevešli do sestavy. Všichni však mají šanci ukázat se a posunout. Také proto trénujeme dohromady, aby kluci měli motivaci.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Petr Brůha