Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné je po podzimu nejlepší z jihočeských divizionářů

 
sobota, 9. prosince 2017, 09:30

Osmá příčka může sice potěšit, ale trenér Rudolf Otepka přitom moc spokojenosti najevo nedává. Mrzí ho nejenom ztráta bodů v v posledních minutách některých utkání, ale i červené karty, které nakonec lepším výsledkům nepomohly. Na druhou stranu ale oceňuje, že jeho mladý tým se v soutěži neztratil, a herní projev se vyvíjel pozitivním směrem. I tak by rád kádr kvalitně doplnil, aby bylo možno vyplnit mezery po případných absencích.

Jak celkově hodnotíte umístění v právě skončené sezoně? Osmá příčka vám vynesla titul jihočeského půlmistra, ale spokojenost ve vašich řadách zřejmě nevládne. Nebo se mýlím?
Umístění určitě mohlo být lepší, ale podstatná je pro nás tréninková morálka, která byla po celý podzim téměř stoprocentní. To je pak pozitivní práce pro nás trenéry, čtyři tréninkové jednotky týdně plus zápas. Proto musíme kluky pochválit a poděkovat jim za perfektní přistup, i když víme, že to skloubit s prací je někdy hrozně náročné.  

Kolik bodů vám schází k úplné spokojenosti?
Určitě ten počet bodů, které jsme ztratili v posledních minutách či vteřinách zápasu…

A kde jste je ztratili? Několikrát vás také potrápily poslední okamžiky zápasů, kdy jste přišli o nadějně rozehraný zápas.
Stoprocentně to byly domácí zápasy s Doubravkou, Mariánskými Lázněmi, ale také venkovní zápas v plzeňském Petříně. A bylo to hlavně po taktických chybách v závěru utkání. Hodně nás taky mrzí úvodní domácí prohra s Dobříší, kdy jsme byli po celý zápas lepší. Ale nepodařilo se nám to vyjádřit gólově.

Co vás na hřišti nejvíce trápilo? Například Tušer se stal majitelem dvou červených karet. Velikou aktivitou nehýřili ani střelci.
Trápila nás především koncovka v domácích zápasech,,ve kterých jsme se na můj vkus chovali zbrkle. A to jsme se v trénincích připravovali a věnoval i z větší části právě zakončení. Druhá věc byly tři červené karty, kdy jsme ve všech těchto utkáních  poztráceli  naději  na bodový úspěch, Hořovicko Karlovy Vary - Tušer, a poslední domácí zápas s Mariánskými Lázněmi – O. Otepka. Jsem přesvědčený, že v jedenácti bychom tento zápas dohráli vítězně.

Na který zápas byste raději rychle zapomněl? Určitě tedy najdete i jeden, který byl podle vašeho gusta.
Jednoznačně je to zápas v Karlových Varech, respektive druhá půle, kde jsme odešli na těžkém terénu od druhé minuty v deseti. Navíc fyzicky zranění hráči, tak se nám to nějak sešlo, že to bylo nad naše síly. Taky to cestování na utkání V půl páté ráno vyrážet k utkání je na tuto soutěž nestandardní. Čtyři a půl hodiny v autobuse a brzký začátek je pro všechny jihočeské týmy nepříjemný. Pak to byl určitě zápas v Sedlčanech. Hektický zápas nahoru dolů, vstřelené čtyři naše góly, dvě penalty proti nám a i přesto výhra. A to jsem byl ještě vykázán na tribunu po odpískané druhé penaltě!

Váš kádr určitě nepatří mezi ty nejstarší, Chyběla proto někdy větší zkušenost, například v koncovce či v defenzivě, když byla pod tlakem? Kdo tedy patřil mezi největší tahouny vašeho mužstva?
Tak to určitě nepatří, o to víc je pozitivní celkový herní projev, kde nás nikdo nepřehrál. Samozřejmě jak v útočné, tak obranné fázi máme nedostatky, ale to jsou věci, na kterých se dá zapracovat. Fungujeme jako tým a jako tým chceme vystupovat, proto nikoho nebudu jmenovat. My víme, kdo je pro nás důležitý, a to je podstatné.

Kdo patřil, podle vás, k nejvýraznějším postavám soutěže?
Mužstva mají osobnosti v podobě osy týmu, ale že by mě někdo vyloženě zaujal? Asi možná hráči, co mají po podzimní části víc jak deset branek.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň letošního ročníku soutěže?
Myslím si, že úroveň je stejná jako v loňské sezoně. Pro nás ale o to lepší, že máme jedno soutěžní derby navíc.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude vypadat?
Přípravu zahájíme jedenáctého ledna a bude se tradičně odvíjet v našem areálu, kde máme vše, co potřebujeme k tréninkovým podmínkám. Máme sjednaných pět zápasů, z toho generálku na domácím hřišti s třetiligovým Benešovem.

Můžete už teď prozradit, k jakým změnám ve vašem týmu dojde? Tedy, pokud se tak stane.
Co se týká kádru, tak bychom ho rádi zkvalitnili, ale vše je v jednání. Víme, jak je těžké ne kádr doplnit, ale zkvalitnit, a taky podle toho se bude vše odvíjet. Máme nějaké informace, že je zájem i o naše hráče z vyšší soutěže, což nás potěšilo, ale na druhou stranu by to byl velký zásah do kvality kádru. A v neposlední řadě aby se nám vyhýbala zranění, to je to nejdůležitější.

S jakými plány půjdete do jara?
To se vše odvíjí od předchozí otázky, ale budeme se snažit navázat na podzimní bodový zisk a minimálně ho vyrovnat. Na závěr  bych  chtěl poděkovat všem co se fotbalu v Roudném  věnují, fandí a popřát jak jim, tak čtenářům Jihočeského fotbalu hodně zdraví a osobních úspěchů v roce 2018.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle