Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice nevzdávají plány na obhajobu třetího místa

 
čtvrtek, 7. prosince 2017, 10:58

Vloni si SK SIKO Čimelice zapsal historický úspěch. V krajském přeboru skončil na bronzovém stupínku. V uplynulém podzimu se umístil na sedmém místě, ale s minimální ztrátou na přední pozice. „Máme na jaře o co hrát,“ říká kouč Tomáš Smrčina, který chce v zimní přestávce vhodně doplnit kádr a pokusit se v odvetách zaútočit na třetí příčku.

Skončili jste na sedmém místě. Jak jste spokojen s podzimní částí sezony?
Sedmé místo z pohledu na umístění není to, co jsme před sezónou čekali. Na druhou stranu 7. místo s 25 body a ztrátou čtyř bodů na 3. místo nám dává možnost se na jaře porvat o 3. místo. Máme tak na jaře o co hrát.

V druhé polovině podzimu vás provázala neskutečná marodka.  Pomalu jste neměl koho postavit, branku střežil ve třech zápasech 55letý Jaromír Zelenka.
Problémy se sestavou měla i jiná mužstva. Je ale pravda, že u nás to byla někdy až tragédie. Kádr nebyl už před začátkem sezóny tak široký a poměrně brzo se nám k tomu přidala zranění. Hodně nám v tuhle chvíli pomohli Tomáš Rambous a Pavel Pávec, kteří slíbili, že nám pomůžou, když bude potřeba. Nakonec to bylo asi vícekrát, než i oni čekali. Oceňuju ale, jak k tomu kluci, kteří v tomto rozpoložení nastupovali k jednotlivým zápasům, přistoupili.

Vy jste po vedoucí Želči nejlépe bránícím týmem, dostali jste jen 19 branek. Kladli jste větší důraz na defenzivu?
No 19 branek za mě není žádná sláva. Loni jsme inkasovali po podzimu jenom 10 gólů, s tímhle počtem bych byl spokojený. Dá se z toho ale vyčíst, že se snažíme dobře bránit a být pak efektivní v útoku.  Podle mě jsou v Čimelicích hráči, ke kterým se tento způsob hry hodí.

Ne všechny zápasy se vám ale povedly, že?
To rozhodně ne, mrzí mě hlavně domácí ztráty s Protivínem, Rudolfovem nebo Třeboní… V těchto zápasech jsme dostali strašně laciné góly po zbytečných chybách a byla to z naší strany trochu křeč.

Který zápas byl z vašeho pohledu nejlepší?
Dobrý zápas jsme odehráli v Katovicích, spoustu šancí jsme měli na Sokole a nakonec jsme tam vyhráli, doma s Olešníkem jsme odehráli dobré utkání a odmakanej byl zápas doma s Hlubokou.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
Těžko se jmenují jenom jedinci. V Čimelicích je kvalitní kádr a výborná parta. V první řadě je to ale určitě kapitán Venca Hegenbart, který byl ze začátku sezóny zraněný a stejně chodil, aby týmu pomohl. Zvlášť když viděl, jak jsme na tom s lidma. Co Venca v zápase odmaká, je neskutečný. Určitě nás podržel i brankář Filip Slavík, který většinu zápasů vytáhne jednu dvě gólovky a týmu pomůže. Ke konci sezóny se dařilo střelecky Řezáčovi a Suchanovi.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Soutěž je za mě hodně vyrovnaná, prakticky žádný zápas není předem daný. O tom vypovídají i bodové rozestupy mezi týmy. Je pravda, že týmy Želče a Hradce jsou odskočené.

Co říkáte konečné tabulce po podzimní části. Překvapilo vás něco?
Překvapila mě Želeč, jak šlape i přes řadu odchodů před sezónou. Trochu mě mrzí umístění Milevska, které ztratilo spoustu bodů tím, že neproměňuje šance. Zápas s námi toho byl důkazem. Doufám, že jim to tam začne zase padat – teda vyjma zápasu s námi. Jinak není v tabulce podle mě nic extra nečekaného.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže?
Když vynechám hráče Čimelic, tak z Protivína Prášil. Podle mě má hrozný vliv i na ostatní hráče v týmu a na výsledcích s ním a bez něj je to znát. V Želči Kosobud, jeho zkušenosti z 3. ligy a divize jsou pro defenzivní hru Želče důležité. Z Hradce Koutný.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude vypadat?
Přípravu začneme 19. ledna 2018. Připravovat se budeme v Písku, Milevsku nebo Čimelicích. Soustředění v plánu nemáme.

Kolik sehrajete přípravných zápasů a s kým?
Sehrajeme sedm přáteláků – s Táborskem U19, Pískem U19, Dobříší, Roudným, Vacovem, Spartakem Příbram a Sušicí.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
Chceme se pokusit doplnit kádr a přivést druhého brankáře. Máme v záloze Jirku Lepiče a Míru Zelenku, ale Jirka má problémy s kolenem a Míra nám pomohl, když jsme byli v problémech. Kdybychom ale potřebovali odchytat víc zápasů, vystavíme ho zbytečně do tlaku. Vzhledem k určitým okolnostem budeme kádr i zužovat. Na seznamu máme cca 8 lidí, s kterými mluvíme. Rád bych, aby se povedlo přivést 2 až 3 hráče a brankáře.

S jakými plány půjdete do jara?
Za mě je cíl jasný, chceme se porvat o 3. místo a zopakovat tak loňskou sezónu.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle