Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ledenice zahajují sezonu v Kaplici. Cíl je hrát do 3. místa

 
neděle, 20. srpna 2017, 14:19

Fotbalisté Slavoje Ledenice mají před sebou první zápas, kdy dnes od 17 hodin vyběhnou na hřiště Kaplice. V předsezonním rozhovoru bilancuje nad týmem trenér Pavel Vajgel, který postrádá posily.

Příprava proběhla dle plánu?
Ano. Máme za sebou čtyři týdny letní přípravy, která je ale vždycky specifická. Kluci během ní mívají dovolené a trénuje se v menším počtu hráčů. Představoval bych si mít hráčů během této části sezony více, ale s tím nic neudělám.

Co přípravné zápasy?
Prvně jsme hráli v Olešníku s SKP České Budějovice a byl to slušný zápas. Vyhráli jsme 6:3, kluci ukázali fotbalovost a byl jsem spokojený. Velkým testem byl pro nás zápas s SK Dynamo České Budějovice U18. Uhráli jsme s nimi remízu 2:2 a divákům se utkání muselo líbit. Kluci ho odmakali a i v improvizované sestavě jsme dokázali uspět. Neměli jsme moc lidí na střídání, takže kromě fotbalové úrovně to byl přínos i po fyzické stránce. Na tom se dá stavět. S Římovem jsme vyhráli 5:1 a u tohoto zápasu jsem byl spokojený s výsledkem. Naopak herně mi v závěru pár věcí chybělo a klukům jsem to na dalších trénincích řekl. Šedesát nebo sedmdesát minut ale bylo v pořádku.

Povedený závěr sezony, kdy jste uhráli sedm výher v řadě, a příprava bez porážky napovídají, že byste letos mohli patřit mezi užší špičku soutěže. Jaké jsou vaše cíle?
Byli bychom strašně rádi. Do sezony nepůjdeme, že chceme hrát pátý, šestý flek. Cíle jsou vysoké, ale zároveň musíme být soudní, protože lidí tolik nemáme. Bojím se, že se 14 hráči se celý podzim odehrát nedá. Budeme to lepit, navíc budeme pomáhat béčku. Takže mám obavu z toho, že se během podzimu projeví nedostatek lidí. Kluci ale ode mě mají za cíl uhrát bednu.

Asi hodně napoví hned první utkání tradičně se silnou Kaplicí, že?
Vidím to stejně. Od tohoto zápasu se můžeme odrazit k pohodě. Kaplice nás hodně prověří a doufám, že se nevrátíme s prázdnou. Kaplici znám dobře a vím, co se tam děje. Pokusím se kluky na to připravit.

Co změny v kádru?
Chtěli jsme tým doplnit o kvalitního stopera, který by nahradil Honzu Fencla. Honzu bych rád viděl na jiných postech. Stejně tak jsem měl zájem o zkušeného útočníka. Bohužel nároky mateřského klubu byly na nás moc vysoké.

V přípravě se objevil i brankář Filip Mičan, který si dal po minulé sezoně pauzu. Vrací se zpět do hry?
Filip to má malinko složitější kvůli práci. Když má čas, přijde si zatrénovat. Už jsme ho ale využili i v útoku (úsměv). Zatím neřekl, že by s námi sezonu absolvoval, ale počítám s ním, že bude dle možností chodit na tréninky a když by byla šance, tak přijede i na zápas.

Je nějaká změna u zraněných hráčů jako Marek Kopáček a Lukáš Winkler?
Marek má bohužel ze zápasu z uplynulé sezony přetrhané vazy v koleni a bude kvůli tomu dlouhodobě mimo hru. Lukáš má zlomenou kůstku v noze a minimálně měsíc ještě také nebude k dispozici.

A co ostatní hráči?
Svalové zranění má i Martin Kožant. Michal Michner postoupil do dalšího studia na vysoké škole a k dispozici prakticky nebude. Dlouhodobě mimo je i Michal Hladík.

Jaká jedenáctka tedy vyběhne proti Kaplici?
To si nechám pro sebe. Ale jak jsem říkal, že máme málo hráčů, tak na druhou stranu je výhoda, že z těchto kluků je jich hodně, co mohu nasadit na různé posty. Takže překvapivých variant je dost. Máme hráče, kteří mohou hrát vzadu i vepředu jako Honza Pavlíků nebo Michal Bez. Se sestavou budeme asi dost točit podle soupeřů. S těžšími týmy budeme hrát pravděpodobně se zajištěnou obranou. Variant máme více.

Napsal(a) Michal Heřman