Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V chýnovské hale se konají mládežnické turnaje

 
středa, 15. února 2023, 20:28

V krásné nové a velice prostorné sportovní hale v Chýnově pořádají chýnovští fotbaloví funkcionáři v letošním zimním období téměř každý víkend celou řadu turnajů, kterých se účastní mnoho mladých fotbalových nadějí prakticky z celého Jihočeského kraje.

Halovou sezonu zahájili chýnovští fotbalisté již 10. prosince druhým ročníkem Pilda Cupu, kterého se zúčastnilo 11 mužstev většinou složených z hráčů krajského přeboru, divize i bývalých ligových borců národní a druhé ligy. Od ledna pak byla hala téměř každý víkend zaplněna mladými fotbalisty.

Seznam turnajů, které se uskutečnily, anebo se o následujících sobotách a nedělích chystají:

Mladší přípravka:  8.1.2023 - turnaj již proběhl, další se uskuteční 12. 2. 2023.

Jedná se o ročník 2014 a mladší a dívky 2013 a mladší. Hrací plocha 40 x 20 m, hraje se vždy v počtu hráčů 4 + 1 a hrací doba 1 x 18 minut.  Garant: Vladimír Dobranský, trenér mladší přípravky.

Starší přípravka: (tzv. Zimní liga), 7.1.2023 – turnaj se již uskutečnil a další turnaje se chystají ve dnech 28.1., 18.2. a 11.3.2023.

Jedná se o roč. 2012 a mladší a dívky 2011 a mladší. Počet hráčů 5 + 1 a hrací doba 1 x 22 min. Garant: Karel Sedlatý, trenér starší přípravky.

Mladší žáci:  další velice zdařilý turnaj již proběhl 21.1.2023 za účasti např. SKP Č.B., Milevska, Soběslavi, domácího Chýnova a dalších 4 týmů.

Jedná se o roč. 2010 a mladší, dívky 2009 a mladší. Počet hráčů 5 + 1, hrací doba 1 x 18 min. Garant: Pavel Pilík, trenér mladších žáků.

Starší žáci: 22.1.2023 – turnaj se již uskutečnil a další se chystá na 25.2.2023

Jedná se o roč. 2008 a mladší, dívky 2007 a mladší. Počet hráčů 4 + 1, hrací doba 1 x 22 min. Garant: Karel Sedlatý, trenér starších žáků.

Uskutečněná klání se těšila vždy velkému zájmu všech zúčastněných mužstev, vždy je také přítomno i velké množství diváků, především z řad rodičů.

Turnaje se velice vydařily a všichni účastníci si je pochvalovali jak po stránce sportovní, tak po organizační. Turnaje vždy začínají v 9.00 hodin dopoledne a končí přibližně okolo 16 hodiny a účastní se vždy tak 8 až 10 mužstev. První tři celky si také z turnajů odnesly velmi pěkné a hodnotné ceny, které zajišťuje pořádající oddíl společně s tradičními sponzory (Milan Kadleček, Petrastav Radenín, Hynek Licehamr, Zbyněk Jaroš).

Rozhodčí vždy delegoval OFS Tábor. Velké poděkování pak na těchto akcích patří hlavnímu organizátorovi fotbalovému oddílu FC Chýnov a především všem trenérům mládeže, kteří jsou vždy uvedeni u jednotlivých kategorií. V této souvislosti musím připomenout práci dalších trenérů. U předpřípravky Radka Kalaše, Zbyňka Kvasničky a Jirky Čiháka. Standy Buřiče u starších žáků a hlavně Míru Maška, který kromě toho, že dělá asistenta trenéru Sedlatému, má na starosti, společně s několika obětavými maminkami občerstvení v místním bufetu.

A také lze konstatovat, že se v řadě mužstev již ukázalo ve velmi pěkném světle na tomto chýnovském turnaji hned několik velkých fotbalových talentů, kteří by to mohli v pozdějším věku dotáhnout ve své fotbalové kariéře hodně daleko.

Že se rodí fotbalové talenty i v samotném Chýnově, dokazuje  turnaj ze 30. 12. loňského roku ve sportovní hale v Třeboni, kde se uskutečnil turnaj okresních výběrů Jihočeského kraje (za účasti 8 mužstev),  kde okres Tábor reprezentovala chýnovská starší přípravka a obsadila vynikající 2. místo, když ve finále prohrála až na penalty s výběrem Českých Budějovic!

Za výběr Jihočeského kraje v Třeboni nastoupily chýnovské mladé fotbalové naděje pod vedením trenéra K. Sedlatého v této sestavě: J. Kostroun, V. Lojda, J. Straka, R. Šístek, O. Zeman, V. Mašek a J. Kárník, a za vzornou reprezentaci jim patří velké poděkování.

Napsal(a) Pavel Kulveit, Miroslav Mládek | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama