Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příměstský kemp Jihočeského fotbalu si děti užívaly

 
středa, 20. července 2022, 22:57

Jedna z akcí pro děti mimo fotbalovou sezonu skončila. Třetí ročník letního příměstského kempu a Brankářské školy Jihočeského fotbalu v Českých Budějovicích je minulostí. Hned první den hřiště Na Sádkách zaplnily čtyři desítky dětí a náramně si to užily. Na uvítanou dostaly dres, trenérky a stuplny značky Penalty.

O kemp je každoročně velký zájem a i letos se děti těšily. „Mnozí kluci se zúčastnili již potřetí, což o něčem svědčí. Také jsme přivítali několik nových tváří, těch byla asi třetina,“ říká jeden z trenérů Jiří Krauskopf. „Starší kluci už berou fotbal vážněji a větší tréninkové dávky snášeli lépe. Ty mladší je třeba zaujmout spíš formou hry, aby to pro ně byla zábava,“ poznamenal Krauskopf.

Třetí den byl pro děti především odpočinkový. Odměnou za předchozí tvrdou práci jim byla exkurze na Střelecký ostrov, kde si prohlédli zázemí prvoligového Dynama. Cestou se kluci zastavili na náměstí, kde si dali zmrzlinu. „Myslím, že návštěva areálu na Střeleckém ostrově byla pro kluky velice přínosná, prohlédli si zázemí ligových fotbalistů. To je to nejlepší, co může být, když jsou ligoví hráči pro začínající fotbalisty vzorem,“ připomněl návštěvu Dynama šéftrenér kempu Ladislav Bernát.

Zpestřením letošního ročníku byly pro kluky zápasy s kempem Jihočeské fotbalové akademie. „Kluci to prožívali jinak, než když hrají pouze mezi sebou s rozlišováky. Zahráli si v dresech, navíc na jiném hřišti než běžně trénují. Bylo vidět, že je to jinak baví,“ uvedl k hernímu zpestření kempu trenér Krauskopf.

Svůj postřeh přidal také trenér brankářů Jiří Prokeš. „Potěšilo mě, jaké kluci během kempu udělali pokroky. Zlepšovali se každým dnem, chtěli na sobě pracovat,“ říká držitel speciální licence trenéra brankářů. „Jinak po celou dobu kempu panovala dobrá nálada, utvořila se parta, byly vidět úcta a respekt,“ dodává šéf Brankářské školy.

Malí fotbalisté rovněž pobesedovali s ligovým rozhodčím Jiřím Pečenkou ml. z Českých Budějovic a zážitkem pro ně byla i návštěva Jihočeské televize. Kluci poctivě trénovali a doma pak ke spokojenosti rodičů usínali únavou. Na kempu se za úmorného vedra dodržoval pitný režim, pravidelně se ráno a odpoledne svačilo a na obědy se chodilo do blízké menzy.

Na závěr nechybělo tradiční vyhlašování výsledků dovednostních soutěží. Trenéři zároveň oceňovali pracovitost a ukázněnost. Podle Jiřího Krauskopfa bylo vidět, že děti mají fotbal rády. Za třetím ročníkem kempu se poohlédl šéftrenér Ladislav Bernát. „Každý dostal nějakou cenu, nikdo neodešel s prázdnou. Myslím, že kemp splnil svůj účel, spokojeni byli jak kluci, tak i rodiče. Kluci se nechali slyšet, že příště přijdou zas, bylo to od nich spontánní.“

Mladí hráči dostali během minulého týdne pořádně zabrat. Tréninkové dávky jim ordinovali Jan Starý GTM OFS Č. Budějovice, Zdeněk Krauskopf, Pavel Cepák, Jiří Hrbáč a Radim Pouzar z Regionální fotbalové akademie, Richard Mazanec GTM OFS Č. Krumlov, Jiří Krauskopf a šéftrenér kempu Ladislav Bernát. Brankáře měli v péči Jiří Prokeš s Jaroslavem Vondráškem ml.

Dotace z Jihočeského kraje byla využita na úhradu jídla, vybavení a pronájmu prostor.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jihočeský fotbal