Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor zlatý a stříbrný na halových turnajích v Milevsku

 
pátek, 18. února 2022, 09:57

Tábor - Na halových turnajích v Milevsku se již tradičně daří mládežnickým kategoriím Meteoru Tábor. Nejprve v neděli 6.2.2022 překvapil mladší dorost v kategorii starších výborným 2. místem a o týden později mladší žáci svou kategorii dokonce ovládli.

Na turnaji určeném pro dorostence se představilo deset týmů, přičemž většina byla složena ze starších dorostenců (ročník narození 2003-04). Kvalitně obsazený turnaj měl být pro mladší dorostence Meteoru zaměřen především na sbírání zkušeností, ale díky vydařeným výkonům se postaral o malou senzaci.

V základní skupině nenašli přemožitele a postupně vyhráli všechna svá čtyři utkání (Sepekov 1:0, Milevsko II 4:3, Prachatice 1:0, Jistebnice 2:1). V semifinále se střetli s domácím Milevskem I a díky brankám Vokouna a Brandyse zvítězili 2:0, čímž si vybojovali finálovou účast. V něm se střetli opět se svým soupeřem ze skupiny Prachaticemi, kterým tentokrát bohužel podlehli 2:5. I přesto bylo druhé místo velkým úspěchem.

O týden později se na stejném místě setkali mladší žáci, kteří byli rozděleni do dvou 6členných skupin, ze kterých si vítěz zajistil účast ve finále.

Meteor Tábor postavil dva týmy, přičemž Meteor II obsadil ve své skupině 5. místo.

Meteor I ve své skupině neobdržel ani jednu branku a s bilancí čtyř výher a jedné remízy si zajistil účast v souboji o první místo.

Finále mělo dramatickou zápletku a mladí kluci z Čekanic na něj budou dlouho vzpomínat. Urputný boj o zlato se nevyvíjel pro Meteor dobře, když poprvé na turnaji inkasoval a musel dotahovat vedení soupeře. Už to vypadalo, že se bude muset sklonit před svým soupeřem ze Sedlčan, když necelé dvě sekundy před koncem vyrovnal Filip Novák svým již šestým gólem na turnaji.

A tak musely o celkovém vítězi rozhodnout pokutové kopy, kde měli pevnější nervy mladíci z Čekanic. K titulu a zlatým medailím si navíc odvezl pohár pro nejlepšího brankáře turnaje Martin Švadlena.

Napsal(a) Petr Včelák | Foto FK Meteor Tábor