Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Španělský fotbalový kemp - Novinka ve Strakonicích u dětí zabodovala

 
čtvrtek, 5. srpna 2021, 12:59

Od pondělí 26. července do soboty 31. července 2021 se na fotbalovém stadionu Na Sídlišti ve Strakonicích uskutečnil první ročník Španělského letního fotbalového youth kempu 2021.

Jednalo se o tréninkový program s analýzou a výstupem pro zlepšení fotbalových dovedností mladých fotbalistů a fotbalistek ve věku 9 - 14 let. Celý týden probíhal pod patronací španělských mládežnických trenérů ENTRENADORES ProFútbol Analytics Academia ALVARA - UEFA PRO A.

Mladí fotbalisté a fotbalistky absolvovali vstupní testy analýzou Checking program PFA, díky kterým byli rozděleni do skupin, podle dosažených výsledků. Všechny skupiny trénovaly dvoufázově, tj. dopoledne a odpoledne, s přestávkou na oběd.

Po obědě byly na programu teoretické semináře typu správného rozcvičení, techniky běhu a obutí, stravy profesionálních fotbalistů nebo rozbory herních situací. Po celou dobu kempu byl zajištěn pitný režim a čerstvé ovoce.

Za celý týden si cca. 60 dětí ze Strakonic a okolí mohlo vyzkoušet jiný styl fotbalu, než aplikují ve svých klubech, získat nové fotbalové dovednosti, zkušenosti a návyky.

Důraz byl kladen především na rychlé řešení herních situací, konstruktivní rozehrávku s rychlým přechodem do útoku a kolektivní pojetí hry.

Španělští trenéři si chválili přístup všech dětí po celý týden a u mnohých z nich byl znát velký posun. Na první pohled bylo vidět, že se všichni účastníci kempu fotbalem bavili.

Závěrem se sluší poděkovat všem rodičům, fotbalistkám a fotbalistům, trenérům, partnerům a hostům, bez kterých by se nám tuto skvělou akci nepodařilo zorganizovat.

„Věříme, že se tento kemp podaří zrealizovat i v následujících letech, protože to je veliká zkušenost pro všechny zúčastněné. V neposlední řadě akce tohoto formátu bezpochyby přispívá k rozvoji fotbalu v regionu. V dalších ročnících na viděnou,“ uvedl za trenérský sbor Jan Tůma ml.

Tisková zpráva | Foto Jan Škrle