Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zaměřeno na gólmany. Pravidelné brankářské tréninky v klubu či samostatně

 
pátek, 21. května 2021, 18:33

Nově spuštěný projekt Brankářské školy Jihočeského fotbalu se zaměřuje na tréninkový proces brankářských nadějí zahrnující jak individuální, tak týmovou i klubovou přípravu. Cílem je vytvořit ideální podmínky kvalitního vzdělání pro brankářské naděje z jižních Čech v mládežnických kategoriích.

Brankářská škola poskytuje profesionální program pro všechny brankáře. Každá tréninková jednotka je připravena tak, aby splňovala potřeby věku a schopností brankáře.

Bude zaměřena na jedno z následujících témat: správné chytání míče (ve všech možných situacích - na zemi, ve vzduchu, ve stoje), hru nohou (pravá i levá noha), chytání centrovaných míčů (všech vysokých míčů), koordinaci, správné pozice a pohyb v brance, komunikaci a rozhodování, analýza jednotlivých činností během tréninku a zpětná vazba (poučení z chyb), reálné situace, které vyplynou ze hry.

Brankářský trénink tak zahrnuje vše, co se od moderního brankáře vyžaduje, s důrazem na technické schopnosti jednotlivce, fyzické vlastnosti, taktické porozumění a psychologické/sociální dovednosti. Už žádné nesmyslné běháním s mužstvem. Upřednostňujeme kvalitně organizovanou výuku brankářských dovedností s využitím materiálního zázemí a zabezpečení.

Klíčovým faktorem brankářské školy je ochota všech zúčastněných učit se nové věci (včetně trenérů). Dále se klade důraz na zápal pro práci během tréninkové jednotky, lásku k fotbalu a respektování sama sebe i ostatních.

„V rámci tréninkové jednotky chceme vidět, jaké dělá brankář chyby, ze kterých se může poučit. Občas to bude chtít hodně tvrdé práce, ale pokud je brankář ochotný toto podstoupit, brzy se ukáže zlepšení,“ říká vedoucí Brankářské školy Jihočeského fotbalu Michal Korbel (rozhovor zde).

Vedle cílené přípravy brankářských nadějí přímo ve vašem klubu se dále naskýtá možnost soukromých – individuálních tréninků, ať již samostatně či ve skupině.

Efektivní brankářské tréninky

  • letní kemp pro roč. 2005 - 2010 (12.-16. července)
  • týmové tréninky v klubu (během roku)
  • soukromé tréninky (v sezoně)

Pokud vás náš projekt oslovil a máte zájem o tréninková cvičení naší Brankářské školy pište na: bsjcf@seznam.cz nebo volejte 732 120 610 (Michal Korbel).

 

Napsal(a) Redakce | Foto archiv Michala Korbela
 


 
Reklama