Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na Písecku se uskuteční kemp pro malé fotbalisty a fotbalistky

 
pátek, 26. března 2021, 11:02

Na letní prázdniny je opět na okrese Písek připraven PFT - příměstský fotbalový tábor, který má tradici již od roku 2013.

Tato akce se konala po dobu 7 let v Písku v Městském sportovním areálu za podpory fotbalového klubu FC Písek. Již od počátku je do organizace zapojena čtveřice trenérů - Petr a Radoslav Houdkovi, Josef Šácha a Martin Jirsa.

Loni se PFT přestěhoval do nedaleké obce Putim, kde se i přes počáteční obavy, které s sebou přinášela epidemiologická opatření předchozího období, nakonec během čtyř dnů na táboře vystřídalo okolo 70 dětí. Po celou dobu konání se jim věnovalo sedm kvalifikovaných trenérů s bohatými zkušenostmi s trénováním mládeže a šest „pomocníků“ z kategorie mladšího dorostu FC Písek. Některé děti využily možnost dopravovat se na místo vlakem v doprovodu trenérů, což jak děti, tak i rodiče přivítali.

Každý den na táboře probíhají převážně zábavnou formou tři tréninkové jednotky. Koná se spousta aktivit. Zaměřujeme se po sportovní stránce na rozvoj a zdokonalování pohybových dovedností, do programu však zařazujeme i výuku anglického jazyka. Po celý den je zajištěna pestrá strava, která zajišťuje zdravou výživu. Akce se uskutečnila v úzké spolupráci s OFS Písek za podpory KFS Jč. kraje a FAČR.

I tento rok se organizátoři rozhodli příměstské tábory uspořádat v oblíbené Putimi. Novinkou pro letošek je navíc možnost využít ubytování. Během čtyřdenního kempu budou malí fotbalisté a malé fotbalistky bydlet v Penzionu Putim, který je součástí areálu fotbalového hřiště. Hráči si po celodenní intenzivní zábavě užijí například bazén, wellness a další sportoviště, která jsou součástí sportovního areálu. Již nyní probíhají jednání o spolupráci se zmiňovanými institucemi - obcí Putim, OFS Písek, KFS Jč. Kraje a FAČR.

„Doufáme, že tato akce proběhne i letos a sportovní život dětí se opět vrátí do normálu,“ přejí si svorně pořadatelé 9. ročníku příměstského fotbalového tábora v Putimi.

Další informace, kontakty či příhlášky najdete na webu tábora zde.

Napsal(a) Redakce | Foto PFT