Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pohár starosty města Chýnova získala Sparta Brno

 
úterý, 18. srpna 2020, 12:21

V Chýnově pořádalo v sobotu 15. 8. 2020 město Chýnov spolu s fotbalovým oddílem FC Chýnov velice vydařený 2. ročník turnaje v kategorii mladších přípravek (ročník 2012). Za pěkného počasí se turnaje zúčastnilo celkem 12 mužstev, a to například z Prahy, Brna, Č. Budějovic, z Příbrami a z dalších měst České republiky.

Zahájení turnaje, vyhlášení výsledků a předání krásných pohárů, diplomů a medailí provedl starosta města Chýnova Ondřej Jaroš společně s předsedou fotbalového oddílu FC Chýnov Miroslavem Mládkem, senátorem Jaroslavem Větrovským a fotbalovým expertem ČT Luďkem Zelenkou.

Celkem bylo odehráno ve 2 skupinách a v play-off o konečné umístění neskutečných 42 zápasů, hrálo se na třech hracích plochách vždy 2 x 10 minut a v počtu hráčů 4 + 1. Utkání rozhodovala pětice rozhodčích Dvořák, Smetana, Bartůněk, Pípal a Kluzák z OFS Tábor a turnaj navštívilo přibližně 200 spokojených diváků, včetně mnoha rodičů malých fotbalových nadějí.

Celkovým vítězem turnaje se stalo zaslouženě mužstvo Sparty Brno, které ve finále porazilo 2:1 1.FK Příbram, na třetím místě skončilo mužstvo FC MAS Táborsko, které v boji o bronzové medaile vyhrálo nad domácím překvapením turnaje, mladší přípravkou FC Chýnov, těsně 3:2. Další pořadí turnaje - 5. FC Vysočina Jihlava, 6. SK Benešov, 7. Dukla Praha, 8. FC Slovan Havlíčkův Brod, 9. Dynamo České Budějovice, 10. FK Pelhřimov, 11. AFC Humpolec a na 12. místě skončili benjamínci FC Sellier Bellot Vlašim.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Valery Koffi z mužstva 1. FK Příbram, nejlepším střelcem Václav Sedlák z FC MAS Táborsko, který nastřílel do sítě soupeřů úctyhodných 16 branek, nejlepším brankářem byl zvolen Josef Kostroun z domácího oddílu FC Chýnov a nejlepší hráčkou turnaje se stala Ester Malá z vítězného celku Sparty Brno.

Během celého dne probíhaly navíc na tréninkovém hřišti dovednostní hry a soutěže pod vedením Grassroots trenérů mládeže.

Celý turnaj měl velmi hladký průběh. Domácí organizátoři se svého nelehkého úkolu zhostili jako při loňském prvním ročníku opět na výbornou (včetně zabezpečení bohatého občerstvení s obědem, pitím a ovocem), což potvrdili při odjezdu domů členové téměř všech realizačních týmu jednotlivých mužstev s dodatkem, že se jim v Chýnově moc líbilo a že za rok přijedou opět…

Po skončení turnaje pak následovala od 18 hodin ještě taneční zábava na přírodním parketu vedle bistra za fotbalovým hřištěm v krásném sportovním areálu FC Chýnov. Velké poděkování pak patří hlavnímu partneru turnaje Josport, dále městu Chýnov a asi patnácti dalším partnerům a sponzorům, kteří přispěli k uspořádání tohoto turnaje. Bez jejich finanční pomoci by nebylo možné tak velkou akci vůbec zrealizovat.

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama