Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hráči Akademie Dynama trénují individuálně. Pomáhá video

 
sobota, 21. března 2020, 22:59

České Budějovice - Současná situace okolo pandemie koronaviru se dotkla každého. Každý je nějakým způsobem omezen, aby se zabránilo šíření nákazy a ohrožení zdraví a životů nás všech. Sportovní kluby jsou uzavřené, život v nich se zastavil. Sportovci tedy přešli na individuální přípravu doma, aby se alespoň nějak udržovali po dobu karantény. Nejinak je tomu i u našich hráčů. Jak se naši hráči připravují a co je program Hýbeme se s Akademií?

 

Petr Benát, sportovní ředitel Akademie: „Plně si uvědomujeme závažnost situace, která nás v posledních týdnech postihla. Nejen v tuto chvíli je zdraví našich hráčů, jejich blízkých, ale i celého personálu Akademie to nejdůležitější, proto jsme okamžitě přijali i určitá opatření. Vzhledem k vyhlášení nouzového stavu v ČR a celorepublikové karantény nyní v našem tréninkovém areálu na Složišti samozřejmě netrénujeme a dočasně jsme přešli na tzv. nouzový režim v podobě individuálních tréninkových plánů pro jednotlivé hráče. Pro dorostenecké a žákovské hráče naší Akademie jej připravil náš kondiční trenér Jirka Exner ve spolupráci s fyzioterapeutem Pavlem Jůnem i trenéry jednotlivých kategorií. Hráči však neprožívají nic výjimečného a zatím nepoznaného, takto je s nimi v průběhu sezóny pracováno systematicky neustále. Nastavené mechanismy vnitřní komunikace pak dávají trenérům zpětnou vazbu o plnění individuálních plánů. U přípravkových kategorií je situace obdobná. I tady jsou trenéry vypracovány soubory jednotlivých cvičení, fotbalových i kondičních, v domácích podmínkách, složitější je to však samozřejmě v kontrole provádění cviků. Starší hráči již v sobě mají zavedené určité mechanismy daných cviků, zatímco naši nejmenší se vše teprve učí. To je jeden z důvodů, proč jsme pro naše děti, ale i širokou veřejnost připravili soubor videotréninků, které lze shlédnout na našem YouTube kanálu Dynamo Akademie TV. Jedná se vždy o zhruba desetiminutový klip, skládající se z kardio-posilovacího tréninku s fitness trenérkou Dášou Mikuličkovou, které patří za tento počin velké díky. Na zmíněné pak volně navazuje fotbalové dovednostní cvičení, které je pokaždé jinak obtížné. Samozřejmostí je pak domácí úkol či taková výzva, kterou by měl hráč do příštího tréninku splnit. Uvědomujeme si, že plnohodnotný trénink v rámci kolektivu výše popsané určitě nenahradí, nicméně pokud tímto způsobem budeme schopni rozhýbat či zabavit po toto obtížné období alespoň část dětí, budeme moc vděční! POJĎME SE TEDY HÝBAT SPOLEČNĚ!“

Napsal(a) Dan Mikulička/Akademie SK Dynamo ČB | Foto SK Dynamo Akademie