Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jiří Vlček očekával lepší umístění roudenské devatenáctky

 
čtvrtek, 26. prosince 2019, 20:05

Po podzimu patří roudenským dorostencům U19 v tabulce divize deváté místo. S tím není příliš spokojený trenér Jiří Vlček, který starší dorost před sezonou přebral po Pavlu Cepákovi.

"S devátým místem rozhodně spokojený být nemohu. Po docela slibně vyhlížející přípravě je to zklamání, takové postavení po podzimu jsme si nepředstavovali," kroutí hlavou trenér Vlček. Při pozornějším zkoumání tabulky je zřejmé, že tým trápila především defenzivní činnost. Víc gólů než Roudné dostaly pouze předposlední Doubravka a poslední Plzeň.

"Za celý podzim se nám nepodařilo sestavit silnou dvojici stoperů a najít tvořivého záložníka, který by dokázal naší hru usměrnit. To ale beru hlavně na sebe," říká sebekriticky kouč. "A když nám z áčka neuvolnili Bendu, tak jsme měli problémy i v útoku," pokračuje ve svém hodnocení Vlček.

Tahouni jako právě Benda, Goretki nebo Zíka, kteří vloni vyválčili v dorostenecké soutěži pro Roudné čtvrté místo, nyní válí za A-mužstvo v I. A třídě. "V minulé sezoně ti kluci nasadili laťku vysoko a věděl jsem, že nebude snadné na to navázat. Zůstal pouze gólman, který byl vesměs oporou, jinak se mnou přišlo z mladšího dorostu pět kluků a divize staršího dorostu je samozřejmě jiná soutěž. I tak si ale myslím, že jsme na tom mohli být po podzimu lépe," je přesvědčený trenér.

Jiří Vlček si stěžuje na hrubé individuální chyby jednotlivců a na nevyrovnanost výkonů, hůl ale nad svými svěřenci neláme. "Kluci nejsou špatní, přechod do starší kategorie ale zvládají hůře. Je to přece jen jiný fotbal. Věřím však, že nejsme o tolik horší než mužstva nad námi a na jaře jsme schopni hrát v lepší polovině tabulky," doufá Vlček.

Proto se chce zaměřit na zimní přípravu. Ta pro roudenské mladíky startuje 12. ledna. "V pondělí budeme chodit do posilovny, v úterý budeme využívat terény v okolí Roudného, ve čtvrtek budeme chodit na hřiště a v pátek do nafukovací haly na Dynamu," přibližuje Vlček týdenní program, který na dorostence čeká. Kromě toho by měla roudenská devatenáctka během zimy odehrát kolem sedmi přípravných zápasů.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ladislav Lhota