Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mladší přípravka FCT si osvojila fotbalové dovednosti i správné chování

 
pátek, 25. října 2019, 09:32

Dnem 20. 10. 2019 a posledním turnajem krajského přeboru mladších přípravek ve Strakonicích ukončila tato věková kategorie FC MAS Táborsko podzimní sezónu. Po odehrání sedmi turnajů a 14 zápasů nám v konečném účtování podzimu patří v tabulce (prezentována na stránkách FAČR) krásné druhé místo. Dvě prohry v soutěži jsou dobrým vysvědčením pro celý kolektiv.

Družstvo se začalo formovat do dnešní podoby v průběhu soustředění v měsíci srpnu. Postupně (v pravidelných trénincích třikrát do týdne) si kluci osvojovali jak fotbalové dovednosti, tak návyky sportovce počínaje sprchováním po tréninku a zápasech, konče správným chováním ke kamarádům a trenérům. Velikou výhodou oproti jiným klubům, snad mimo SKP ČB, bylo naše účinkování v soutěži kraje už v minulé sezóně, kde jsme nejdříve občas a následně natrvalo hráli zápasy za r. 2010.

Dalším plusem byl a je přestup hráčů Švece a Starého do Táborska z Jistebnice a Malšic, podobně jako přesun Klárky Kloučkové z ročníku 2010 k nám. Podařilo se v mužstvu soustředit sedm až osm kluků schopných konkurovat hráčům v jiných oddílech. Pro kvalitní reprezentaci v kraji hraje svoji úlohu i skutečnost, že hráči „druhého sledu“ bezproblémově porážejí kluky na hřišti „B“, kde jsou po součtu obou výsledků naše výhry jednoznačné.

V podzimní sezóně nás reprezentovali: hráči Matyš, Hůlka, Pařízek, Kakos, Slunečko, Richter, Urban, Doležal, Hotový, Příhoda, Čadek, Račan, Soukup, Starý, Plachý, Kloučková, Švec.

Po krátkém odpočinku od školy (podzimní prázdniny) a od fotbalu se znovu sejdeme v pondělí 4. 11. v hale na házenou, kde bude tréninkem zahájena halová zimní sezóna. Konat se budou opět tři tréninky v týdnu a halové turnaje v Třeboni, Soběslavi. Trenéři věří, že kluci k tréninkům a zápasům přistoupí zodpovědně, abychom mohli po zimě naši práci hodnotit kladně.

Jakub Navrátil, trenér

Napsal(a) FC MAS Táborsko | Foto FC MAS Táborsko