Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Domácí přípravka opanovala turnaj O pohár starosty města Tábor

 
pátek, 20. září 2019, 10:57

Minulou sobotu se uskutečnil skvěle organizovaný turnaj přípravek U10. Domácí celek FC MAS Táborsko na výborně obsazeném domácím turnaji bral vítězství. Už tradičně patří k druhému zářijovému víkendu v Táboře kulturní festival Táborská setkání, jehož součástí je v poslední době již neodmyslitelně i fotbalový turnaj mládeže „O pohár starosty města Tábor“. Záštitu nad ním převzala místostarostka města Tábora Olga Bastlová.

V letošním roce se celá akce premiérově uskutečnila na novém hlavním klubovém stadionu v Kvapilově ulici v Táboře. A oproti předchozím ročníkům došlo nejen k výraznému navýšení počtu účastníků, ale rovněž k razantnímu nárůstu sportovní kvality turnaje. Sportovních klání, která byla určena hráčům a hráčkám kategorie U10 - tedy narozeným v roce 2010 a později, se zúčastnilo 15 týmů patřících k české špičce a zároveň jeden zahraniční účastník ze Slovenska.

Na 4 přípravkových hřištích postavených na travnaté ploše stadionu v Kvapilově ulici se tak proháněly mladé naděje týmů jako FC Viktoria Plzeň, Bohemians Praha, Zbrojovka Brno a samozřejmě rovněž domácí FC MAS Táborsko. Pro přihlížející diváky připravili rodiče mladých fotbalistů z Tábora hned několik stánků s občerstvením, kde si bylo možné vybrat z pestrého sortimentu jídel a pití. Celým dnem pak slovem provázel skvělý moderátor Zdeněk Mlčkovský.

Domácí tým vyslal do sobotních klání kompletní kádr 17 hráčů, a jak vysvětluje hlavní trenér kategorie U10 Jan Větrovský není to úplně obvyklé. „Normálně se snažíme zajišťovat více akcí a objíždět je s menším počtem hráčů, tak aby kluci maximálně hráli a co nejméně střídali. Na domácí turnaj, na který se chlapci dlouho dopředu těší, jsme však chtěli nominovat všechny. Přiznám se, že jsem měl před turnajem strach z toho, jak se budou kluci v takovém počtu dostávat do tempa. V průběhu dne nás však více potěšilo jejich chování, kdy společně prožívali každou vstřelenou branku a skvělý týmový duch."

Ve finále došlo na penalty

A rovněž herní projev doplněný o výsledky byl ze strany domácího týmu výborný. V prvních dvou utkáních smetl soupeře z Nového Města nad Metují a Viktorie Žižkov 6:0, resp. 7:0. V posledním utkání základní skupiny proti Spartaku Trnava se tak rozhodovalo, kdo půjde do čtvrtfinále z lepší pozice. Ve velmi rychlém a pohledném utkání byli nakonec šťastnější domácí borci z Tábora a postupovali dále z první příčky.

Ve čtvrtfinále byl připraven postavit se domácímu celku regionální rival z Písku a fotbalisté Táborska po dominantním výkonu jednoznačně zvítězili 9:3 a zamířili mezi 4 nejlepší týmy turnaje. V semifinále na borce od Jordánu čekal vítěz Ondrášovka Cupu (neoficiální mistrovství ČR) z letošního června - tým Mladé Boleslavi. Vyrovnané utkání, kdy měly oba celky šanci dotáhnout utkání do vítězného konce, skončilo nakonec 2:2 a šlo se do penalt. Zde se poprvé skvěle ukázal domácí brankář Štěpán Pecka vynikajícím zákrokem proti soupeřově penaltě. A protože domácí střelci byli neomylní, čekalo na Táborsko finále.

V zápase o první místo proti Zbrojovce Brno se skoré přelévalo celý zápas na obě strany, až se po vyměřených 22 minutách hry zastavilo na stavu 5:5. Podruhé v průběhu turnaje se tak šlo do penalt. Domácí borci byli opět střelecky stoprocentní a brankář Pecka další chycenou penaltou zajistil, že pohár pro vítěze turnaje zůstal v Táboře.

„Děkujeme všem, kteří jakýmkoliv způsobem pomohli k uspořádání takto velkého turnaje v Táboře. Ohlasy, které jsme po konci turnaje od zúčastněných celků dostávali, byly jen pozitivní a věříme tedy, že se všem u nás líbilo,“ sdělil Jan Větrovský.

Konečné pořadí:

1) FC MAS Táborsko
2) FC Zbrojovka Brno
3) FK Mladá Boleslav
4) SK Dynamo Č. Budějovice
5) Bohemians Praha
6) Spartak Trnava
7) JFA České Budějovice
8) FC Písek
9) FK Horažďovice
10) TJ Tatran Sedlčany
11) FK Viktoria Žižkov
12) FK Pardubice
13) FC Viktoria Plzeň
14) FKM Vysočina Jihlava
15) FK Kolín
16) MFK Nové Město nad Metují

Nejlepší hráč: Adam Špelina (Dynamo ČB)
Nejlepší střelec: Eric Pernica (Zbrojovka Brno)
Nejlepší brankář: Štěpán Pecka (Táborsko)

Napsal(a) FC MAS Táborsko | Foto FC MAS Táborsko