Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na finále Ondrášovka Cupu U9 v Příbrami skončilo Táborsko čtvrté

 
čtvrtek, 6. června 2019, 09:58

Velkého úspěchu dosáhla na finálovém turnaji Ondrášovka Cup přípravka kategorie U9 týmu FC MAS Táborsko. V pátek 31. května a v sobotu 1. června hostila Příbram podruhé v řadě závěrečný turnaj hráčů narozených v roce 2010. Tentokráte se celá akce odehrávala rovnou na hlavním ligovém stadionu U Litavky. Celého závěrečného měření sil se účastnilo 24 nejlepších týmů z ČR, které musely v průběhu podzimní části sezony projít kvalifikačním sítem. Jedním z týmů, kterému se to podařilo, byl i celek mladých fotbalistů z Tábora. A mladé naděje táborské kopané měly na co navazovat. Při své loňské premiérové účasti skončily totiž na velmi dobrém 8. místě.

Celý tým zvolil stejně jako v minulém roce k ubytování areál v nedalekém Rožmitále p. Třemšínem. Na místo pak vyrazili táborští fotbalisté již ve čtvrtek - tedy den předem. V pátek ráno pak mohly naostro vypuknout fotbalové boje. Na táborské borce nečekalo rozhodně nic snadného - 5 zápasů po 20 minutách s mládežnickou fotbalovou špičkou.

„Myslím, že naše skupina patřila k těm nejvyrovnanějším a nejtěžším na celém turnaji, což ukázalo i následné umístnění jednotlivých týmů. Kluci však předčili veškerá má očekávání a prezentovali se skutečně značnou část dne skvělou hrou, ve které nescházely výborné individuální výkony a obrovské nadšení a pozitivní emoce,“ zhodnotil trenér Jan Větrovský první den turnaje, kdy fotbalisté Táborska dokázali zvítězit ve všech zápasech.

V sobotu tak na hráče jihočeského klubu čekala zlatá skupina o 1.-8. místo turnaje. Táborští nadále pokračovali ve velmi dobrých výkonech a v konečném umístnění nakonec sahali po cenném kovu. V konečném účtování na ně ovšem zbyla v mimořádně vyrovnané tabulce nepopulární bramborová medaile, což lze i tak považovat za velký úspěch.

Na vítězství však chlapci z Tábora přeci jen dosáhli. V doprovodné dovednostní soutěži byli porotou vyhlášeni jako nejlepší. Realizační tým pak největší pozitiva viděl především ve výborné reprezentaci klubu na hřišti i mimo něj.

Za FCT nastoupili: Daniel Kazda, Tomáš Květoň, Jakub Líkař, Adam Perger, Jakub Líkař, Štěpán Pecka, Petr Mikulík, Lukáš Volek, Marek Loužecký. Realizační tým: Jan Větrovský, Tomáš Kotrba, František Jírava.

Výsledky - základní skupina: Sparta Brno 4:0, Bohemians Praha 6:2, Šternberk 10:1, Liberec 5:3, Mladá Boleslav 3:2.

Výsledky - skupina o umístnění: Písek 4:2, Choceň 3:5, Sparta 1:1, Slavia 2:3, Slovácko 2:2, Karlovy Vary 5:4.

Napsal(a) Redakce | Foto FC MAS Táborsko