Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

MMB 2019: Triumfoval Slask Wroclaw, Písek skončil čtvrtý!

 
pátek, 3. května 2019, 22:17

Devátý ročník mezinárodního mládežnického turnaje Memoriálu Martina Breibische, který pořádaly FC Písek a NN Životní pojišťovna, ovládli desetiletí fotbalisté Slasku Wroclaw z Polska. Domácí FC Písek II obsadil senzační čtvrtou příčku.

Kvalitně obsazený turnaj kategorie U10 vyhrál v konkurenci šestnácti mužstev z pěti zemí polský Slask Wroclaw, který měl za největšího soupeře v základní skupině Slavii Praha. Po remíze 2:2 muselo o postupujícím rozhodovat skóre. Ve finálové skupině už neměli Poláci konkurenci. Porazili druhý Baník Ostrava 3:1, třetí Spartu Praha 4:0 a největší překvapení turnaje, domácí FC Písek II 5:1.

Na dalších příčkách skončily týmy v tomto pořadí: 5. Juventus Turín, 6. Slavia Praha, 7. Sigma Olomouc, 8. Górnik Zabrze, 9. Austria Vídeň, 10. Viktoria Plzeň, 11. Slovan Bratislava, 12. Dukla Praha, 13. LASK Linec, 14. Bohemians Praha, 15. Dynamo Č. Budějovice, 16. FC Písek I.

Sotva středeční nadmíru vydařený Memoriál Martina Breibische skončil, organizátoři v podstatě už teď pracují na dalším ročníku. „Věříme, že se všem zúčastněným týmům a hráčům u nás líbilo a budou na turnaj v Písku rádi vzpomínat. Snažili jsme se, aby se u nás cítili jako doma,“ uvedla jedna z hlavních organizátorek Zdeňka Vejmělková.

Připravit, zorganizovat a hlavně dovést turnaj do úspěšného konce není vůbec jednoduché. Kdo něco podobného nepořádal, ani netuší, co to všechno obnáší. Samotné přípravy zaberou moře času. „Od první schůzky se turnaj připravoval půl roku. Byla do něj zapojena spousta lidí. Hlavní organizátoři byli čtyři a každý měl na starosti svou sekci, za kterou zodpovídal,“ prozradila Vejmělková, která má v FC Písek na starosti přípravkové kategorie, kde hrají její dva syni.

MAXIMÁLNÍ SERVIS PRO TÝMY

Rok od roku se zvedá kvalita turnaje. Doslova senzací byl start starší přípravky slavného Juventusu Turín. Možná to byla jeho první účast u nás. „Na tom má velkou zásluhu Roman Šimek, který zastával roli manažera. Všechny kluby oslovoval a přijely na jeho pozvání. Odvedl kus práce,“ uvedla na konto jednoho z píseckých trenérů U10, který zastává u reprezentační sedmnáctky funkci technického vedoucího. Právě ve středu, kdy turnaj probíhal, odcestoval Šimek na evropský šampionát v Irsku.

Pozvání Juventusu bylo podložené smlouvou. Účast, doprava, ubytování hradil pořadatel turnaje. „Snažili jsme se vyhovět veškerým jejich požadavkům. Byla to příjemná zkušenost s velkoklubem, komu se to povede. Naštěstí všechno klaplo, i když to někdy nebylo jednoduché. Samozřejmě jsme měli i překladatele, to jsme nechtěli podcenit ani u Poláků,“ prozradila k účasti benjamínků jednoho z nejslavnějších evropských mužstev.

Areálem se nesla zpráva, že s Juventusem přijel i Cristiano Ronaldo junior. „Mladý Ronaldo je ročník 2010, je v jiné kategorii než náš turnaj a nehrál u nás ani pod jiným jménem. Když jsme pustili do světa promo s videem, tak od všech zněla první otázka, jestli přijede Ronaldo jr. Někdo dokonce vypustil mezi lidi, že přijede i táta. Myslím, že z bezpečnostních důvodů by ani nešlo,“ upřesnila ohledně světové star. Na druhou stranu měli Písečtí políčeno na jinou ikonu z Juve. „Strašně jsme si přáli Pavla Nedvěda. Oslovovali jsme ho přes Srdcovku, ale jeho diář byl nabitý.“   

Pořadatelé vytvořili zúčastněním maximální servis. Veškeré občerstvení pro hráče bylo zdarma. „V kabinách nechybělo ovoce, koláčky, pro trenéry ve stanu malá vipka, na hotelu byla velká vipka pro sponzory a hvězdy. Venku se točila zmrzlina. Děti dostaly dárky. NN věnoval telefon do soutěže,“ jmenovala Vejmělková s tím, že většinu vzal na svá bedra generální partner turnaje NN Životní pojišťovna. Mediálním partnerem byly Písecké postřehy.

Příští rok se bude jednat o jubilejní desátý ročník MMB. „Určitě nějaké překvapení chystáme a pracujeme na něm už teď. Nechte se překvapit,“ bránila se prozradit Zdeňka Vejmělková.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama