Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Předvádět dobrou hru a zlepšit postavení v tabulce, má za úkol Plockova juniorka

 
středa, 13. února 2019, 19:21

Už jen pár tréninků zbývá juniorce českobudějovického Dynama do skončení zimní přípravy a ostrého únorového startu druhé části letošního ročníku končící Juniorské ligy.

Zimní změny v kádru se nevyhnuly ani juniorce. Do divizního J. Hradce zamířil Tomek, naopak se vrátil Jáša. „Jako každý půl rok dochází k obměně kádru v Juniorce. Velký problém je s odchodem hráčů do Rakouska, ale s tím bojujeme všichni v kraji. Osa týmu ale zůstala pohromadě,“ těší Jaromíra Plocka, jehož trenérským kolegou je Petr Skála.

Oproti předchozím sezonám se počet hráčů v kabině výrazně zvýšil. „Momentálně máme v kádru 13 hráčů,“ hlásí Plocek s tím, že podle potřeby naskočí i pendlové z „áčka“ či mladíci z dorostu. „Určitě budeme využívat kluky z našeho A-týmu, které budou jeho trenéři chtít, aby byli v herním zatížení. Vždy nám výborně pomohli a byli jsme moc rádi za jejich pomoc. U dorostu to řešíme s kolegy z mládeže.“

Juniorka sehrála na Složišti tři přípravná utkání. S Třeboní, Jankovem a Roudným. „Ukázaly nám několik nedostatků, na kterých musíme do prvního mistráku ještě zapracovat. Jinak jsme byli spokojeni,“ říká Plocek k sérii tří domácích zápasů. „Jsme rádi, že se nám vyhýbala zranění, akorát nás mrzí léčení Dominika Collina, ale jeho stav se lepší, tak by se mohl co nejdříve připojit k nám do tréninkového procesu,“ dodává k prázdné marodce.

Celkově byli trenéři Plocek a Skála se zimní přípravou spokojeni. „Musíme klukům poděkovat za jejich přístup ke všem tréninkovým jednotkám a také v utkáních. Teď už se těšíme na mistrovská utkání,“ vyhlíží Plocek úvodní duel se Slavií Praha. „První jarní utkání odehrajeme v domácím prostředí v pondělí 18. 2. 2019 od 14 hodin v našem tréninkovém centru mládeže na Složišti a zároveň zveme všechny naše fandy,“ uvádí k pondělní premiéře.

Juniorka Dynama skončila po sedmnácti podzimních kolech s osmi body poslední. Na jaře by chtěla bodovat daleko častěji. „Cílem na jaro předvádět dobrou hru, udělat vše pro zlepšení v postavení v tabulce a hlavně udělat maximum pro naše hráče, aby je tréninky bavily a hlavně, aby je bavil fotbal v našem klubu SK Dynamo,“ jmenuje Plocek priority do fotbalového jara.

Výsledky přípravných zápasů SK Dynamo ČB U21

SK Dynamo ČB U21 – Jiskra Třeboň 0:1 (0:0)
Gól: 85. Průcha.

SK Dynamo ČB U21 – SK Jankov 3:2 (2:0)
Góly: 15. Pouček, 17. Jáša, 72. Matoušek -  62. Schwarz, 80. Kočer z pen.

SK Dynamo ČB U21 – Malše Roudné 7:1 (4:1)
Góly: Matoušek 3, Tomášek, Kalousek, Míka, Lindák – O. Otepka. 

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Tibitanzl, Ján Honza