Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Starší žáci Loko ČB obhájili prvenství na Moucha Cupu

 
středa, 5. prosince 2018, 08:41

První prosincovou sobotu se v Kaplici konal již pátý ročník turnaje pro kategorii starších žáků. Osmička přihlášených týmů byla rozdělena dvou čtyřčlenných skupin. Všechna utkání se hrála na 2x 10 minut. Základní část určila, které celky si to rozdají v tzv. křížovém semifinále. Celky z třetích a čtvrtých míst sehrály zápasy o 5. až 8. místo. Poražení z těchto duelů pak hrály o konečné sedmé místo, vítězové o páté, poražení semifinalisté o třetí a vítězové semifinále si to rozdali o celkový triumf na turnaji. Představily se týmy hrající divizi, krajský přebor, a nechyběly ani celky z okresních přeborů z Českokrumlovska, Českobudějovicka a Táborska.

skupina A

Favoritem skupiny A byla českobudějovická Lokomotiva hrající krajský přebor. Papírové předpoklady pak spolu s ní na postup favorizovaly kaplický Spartak. Další dva účastníci skupiny mohli spíše jen překvapit. To se podařilo Zlivi hned v prvním duelu celého turnaje, kdy se nerozhodně rozešla smírně s domácím Spartakem, který doplatil na špatnou koncovku, v které měl i několikrát smůlu, když trefovali jeho hráči brankovou konstrukci. Další tři zápasy pak skončily dle papírových předpokladů. Ve vzájemném střetnutí favorizovaných týmu se českobudějovická Lokomotiva rozešla smírně s Kaplicí a dělbou bodů skončilo i následné utkání mezi Zliví a Horní Planou.

Kaplice - Zliv 1:1, Koubek – Hosnedl

Loko ČB - H. Planá 4:2, Šimek 4 – Kastenmajer, Urban

Loko ČB - Zliv 4:0, Gutwirth 2, Šimek, Pranevský

Kaplice - H. Planá 6:1, Koubek, Beránek, O. Říha 2 – Kastenmajer

Kaplice - Loko ČB 1:1, Koubek – Kryeziu

Zliv - H. Planá 1:1, Dráb – Kastenmajer

1. TJ Lokomotiva České Budějovice 2 1 0 9:3 7

2. FK Spartak Kaplice 1 2 0 8:3 5

3. SK Zliv 0 2 1 2:6 2

4. TJ Smrčina Horní Planá 0 1 3 4:11 1

skupina B

Základní skupinou B prošlo bez zaváhání budějovické SKP, které z pozice divizního týmu potvrdilo své postavení. Bez větších problémů porazilo všechny tři své protivníky, když ve třech zápasech nasázelo úctyhodných sedmnáct gólů. Z druhého místa postoupily do semifinále Prachatice, které o svém postupu rozhodly prakticky už v prvním svém duelu, kdy porazily Dobrou Vodu. Ta obsadila v béčkové skupině třetí příčku. S jedním vstřeleným gólem a bez jediného bodu pak zakončil základní skupinu Sokol Sezimovo Ústí.

Prachatice - D. Voda 5:2, Vozandych 2, Břicháček, Tremmel, Střihavka – Valenta, Kalina

SKP ČB - S. Ústí 6:0, Gondek 2, Piskáček, Čoudek, Roudnický, Čapek

SKP ČB - D. Voda 6:1, Smrž 3, Gondek 2, Piskáček – Valenta

Prachatice - S. Ústí 3:0, Vozandych 3

D. Voda - S. Ústí 3:1, Kamený 2, Kalina – Falada

Prachatice - SKP ČB 2:5, Prihara, Vozandych – Gondek 2, Roudnický, Smrž, Čoudek

1. SKP České Budějovice 3 0 0 17:3 9

2. FK Tatran Prachatice 2 0 1 10:7 6

3. SK Dobrá Voda 1 0 2 6:12 3

4. TJ Sokol Sezimovo Ústí 0 0 3 1:12 0

zápasy o umístění

Finálové boje zahájily duely týmů hrající o konečné páté až osmé místo. A hned první zápas byl brankově nejbohatší. V utkání mezi Horní Planou a Dobrou Vodou se oba dva celky vystřídaly ve vedení. Oba celky v zápase dvakrát vedly, ale zápas nakonec skončil nerozhodně 4:4. V penaltovém rozstřelu měli více štěstí Dobrovodští.

Další střetnutí mělo svého favorita. Zliv také své možnosti naplnila, když už ve druhé minutě měla dvoubrankový náskok. Nakonec pohodová výhra 4:0 se rodila bez větších komplikací a Zlivští se tak mohli těšit na duel o konečné páté místo.

První semifinále bylo nejjednoznačnějším zápasem vyřazovacích bojů. Bezbrankový stav vydržel až do páté minuty. Pak se ale Lokomotiva dostala do vedení a v poločase měli Českobudějovičtí už čtyřbrankový náskok. V nastoleném trendu se pokračovalo i po změně stran, a tak se nakonec zrodila vysoká výhra o sedm gólů.

To druhé semifinále bylo podstatně vyrovnanější a také napínavější. Favorizované SKP se hned v první minutě ujalo vedení. Když v sedmé minutě SKP odskočilo na rozdíl dvou branek, bylo na nejlepší cestě do finále. Spartakovci se ale nechtěli vzdát bez boje a v utkání plném osobních soubojů se snažili o zdramatizování zápasu, a to se jim povedlo minut před koncem, když se přes celé hřiště trefil brankář Jan Kostelný. Domácí vrhli zbylé síly do útočení, ale kýžené vyrovnání se nedočkali, i když od něj daleko nebyli.

V utkání o konečné sedmé místo se střetla Horní Planá se Sokolem Sezimovo Ústí. Bezbrankový stav se změnil až těsně před koncem první půle, kdy Sokol poslal do vedení Matějka. Po změně stran se podařilo Smrčině vyrovnat dvě minuty před koncem díky trefě Doubravy. Hornoplánští tak podruhé v řadě museli kopat penalty a podruhé v nich podlehli, když ani jednu neproměnili.

Zliv nehrála na turnaji vůbec špatně a dobrou formu hráči potvrdili i v zápase o páté místo. Důležitý byl již samotný úvod souboje, když po čtyřech minutách už Zlivští měli tříbrankový náskok. Dobrá Voda neměla sílu ani kvality na možný obrat ve vývoji skóre. Zliv bez problémů zvítězila 5:0.

V duelu o třetí místo Kapličtí poměřili své síly s Prachaticemi. Hned v první minutě poslal Spartak do vedení Vít Beránek. Jednogólový náskok si domácí přenesli do druhé půle. V ní Kapličtí ztvrdili svou výhru dalšími třemi přesnými zásahy. Na soupeři bylo znát, že disponuje pouze jedním hráčem na střídání. Domácí na tom byli fyzicky lépe a v pohodě si výhru pohlídali.

Ve finále na sebe narazily budějovické celky Lokomotivy a SKP. Už ve druhé minutě poslal hráče ze Suchého Vrbného do vedení Erik Kryeziu. Nedlouho poté už to bylo o dva, když se v koncovce prosadil Matěj Křikava. Ještě v průběhu první půle snížil Filip Roudnický. Byla to zajímavá finálová podívaná. Krátce před přestávkou obdržel dvouminutový trest brankář Lokomotivy Matěj Šmrha. SKP tak v úvodu druhé půle hrálo přesilovku, ale využít ji nedokázal. Přesto v polovině druhého poločasu vyrovnal, když se přes celé hřiště trefil brankář Petr Kosík. Zápas spěl k penaltovému rozuzlení, ale k někomu nakonec nedošlo, neboť v poslední minutě trefil celkový triumf na turnaji pro Lokomotivu Lukáš Gutwirth. Českobudějovická Lokomotiva tak dokázala obhájit první místo.

o 5. – 8. místo

H. Planá - D. Voda 4:5 pen., Kastenmajer 3, Weiss – Kalina 2 + RP, Valenta 2

Zliv - S. Ústí 4:0, Dráb 2, Suchý, Pechek

semifinále

Loko ČB - Prachatice 7:0, Mrosko, Pranevský 2, Gutwirth, Kasper, Novák,

SKP ČB - Kaplice 2:1, Gondek, Smrž – Kostelný,

o 7. místo

H. Planá - S. Ústí 1:2 po pen., Doubrava – Matějka, Fiala RP

o 5. místo

Zliv - D. Voda 5:0, Dráb, Pechek 2, Šimsa

o 3. místo

Kaplice - Prachatice 4:0, Beránek, Gahír 2

Finále

Loko ČB - SKP ČB 3:2, Kryeziu, Křikava, Gutwirth – Roudnický, Kosík

Při závěrečném vyhlášení konečných výsledků pořadatelé nejprve ocenili individuální výkony. Nejlepším střelcem turnaje se stal autor sedmi gólů Tomáš Gondek z celkově druhého českobudějovického SKP. Nejlepším gólmanem pořadatelé vyhodnotili Jana Kostelného, který byl důležitým základním kamenem domácího Spartaku Kaplice. Při vyhodnocení nejlepšího hráče turnaje padla volba na fotbalistu z vítězného celku Lokomotivy. Stal se jím Erik Kryeziu. Pořadatelé dále touto cestou děkují všem sponzorům, bez kterých by se nemohl již pátý ročník turnaje uspořádat, zvláště pak generálnímu sponzorovi. Ještě jednou velké DÍKY od pořadatelů. Poděkování si zaslouží i rozhodčí. Všechny zápasy odřídila trojice Jiří Divoký, Václav Kuchař a Marek Urazil.

Nejlepší střelci

7 – Gondek (SKP ČB), 6 – Vozandych (Prachatice), Kastenmajer (H. Planá), 5 – Kalina (D. Voda), Dráb (Zliv), Šimek (Loko ČB), Smrž (SKP ČB), 4 – Valenta (D. Voda), Koubek (Kaplice), Beránek (Kaplice), Gutwirth (Loko ČB),

Konečné pořadí a sestavy

1. TJ Lokomotiva České Budějovice

Matěj Šmrha, Lukáš Gutwirth, Matyas Kasper, Filip Novák, Erik Kryeziu, Jakub Tomandl, Samuel Šimek, Tomáš Mrosko, Eliáš Pranevský, Denis Klepsatel, Matěj Křikava, Dominik Mikuláš

2. SKP České Budějovice

Petr Kosík, Adam Čapek, Jan Piskáček, Matyáš Smrž, Milan Vaniš, Tomáš Křiváček, Filip Roudnický, František Čoudek, Tomáš Gondek

3. FK Spartak Kaplice

Jan Kostelný, Ondřej Říha, Martin Kubák, Sebastian Románek, Jakub Malák, Patrik Muška, Vít Beránek, Jan Gahír, Martin Koubek

4. FK Tatran Prachatice

Jakub Prihara, Adam Břicháček, Vladislav Matsola, Josef Střihavka, Jiří Vozandych, Lukáš Tremmel

5. SK Zliv

Vivien Dienstbier, Matěj Hosnedl, Jakub Šimsa, Miroslav Pechek, František Brůha, Ondřej Fürst, Jakub Dráb, Václav Suchý, Dominik Brabec

6. SK Dobrá Voda

Filip Záveský, Šimon Kalina, Ondřej Valenta, Natálie Rybáková, Simon Valerián Dubský, Vítek Šnedorfer, Lukáš Chodura, Ondřej Kamený

7. TJ Sokol Sezimovo Ústí

Ondřej Čech, Ondřej Falada, Jakub Svejkovský, Denis Matějka, Martin Kondáš, Aneta Tichá, Karolína Capková, Dominik Fiala, Tereza Nováková, Pavel Novák, Dominik Černý

8. TJ Smrčina Horní Planá

Bohumír Suchan, Filip Weiss, Tomáš Urban, Vojtěch Kastenmajer, Matěj Stolarik, Tomáš Doubrava

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec