Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dorosty Písku odehrály poslední podzimní domácí utkání

 
středa, 14. listopadu 2018, 08:34

Oba týmy mladšího i staršího dorostu FC Písek si připsaly těsná vítězství.

ČLD U19A

FC Písek – FK Slavoj Vyšehrad 1:0 (0:0)

Branka: 55. Sládek Přemek.

Sestava Písku: Vojtíšek Zdeněk - Kulík Václav, Mikeš Michal, Říha Miroslav, Jiskra Lukáš, Mařík Miroslav (K), Vojta Lukáš, Přibyl Viktor, Hnídek Tomáš, Sládek Přemek, Kvasnička Ondřej. Střídali: Nosek Jiří, Řezáč Jakub, Zelenka Jan, Pícha Václav, Šťástka Václav.

Hodnocení trenéra Tomáše Smrčiny: „Na hodnocení pro mě tentokrát těžké utkání. Po celý zápas jsme byli jako v křeči a za posledních osm kol jsme nebyli spokojení s předvedenou hrou a nasazením. Na druhou stranu oceňuji, že jsme dokázali i takové utkání, kdy se nedaří, zlomit na svoji stranu. V utkání jsme chtěli být aktivní, napadat soupeře vysoko, držet míč na zemi a náběhy hráčů na obranné lajně překonávat jejich obranou čtyřku. Nemůžeme hráčům vytknout, že by nehráli to, co jsme po nich chtěli, ale realizace provedení, abychom si vytvořili tlak, nám nešla. Prvních 15 minut jsme si vytvořili dvě šance, kdy jsme mohli jít do vedení, ale soupeř naše šance přežil. Pak to byla po zbytek zápasu křeč. Tři body trefil v 55. minutě krásně Sládek, ale musím ocenit i náběh hráčů do vápna, kteří tím rozhodili reakci brankáře. Vyšehrad si za celý zápas vytvořil jednu šanci a jeden závar po standartní situaci, jinak pracovala obrana dobře.“


ČLD U17A

FC Písek – FK Slavoj Vyšehrad 2:1 (1:0)

Branky: 43. Velek Daniel, 53. Šťástka Václav - 76. Vlasák Matěj.

Sestava Písku: Lalák Lukáš - Stejskal Jakub, Červený Ondřej, Štěpka Vojtěch (K), Kulík Václav, Vojta Lukáš, Stropnický Radek, Hadáček Filip, Velek Daniel, Šťástka Václav, Královský Aleš. Střídali: Juhás Ladislav, Horník Filip, Děd Tomáš, Hřebejk Filip.

Hodnocení trenéra Petra Bílého: „Odehráli jsme zápas, ve kterém jsme chtěli být dominantní v držení míče a to hlavně na útočné polovině soupeře. První poločas jsme dokázali plnit cíle, které jsme si stanovili a nenechali soupeře ani jednou vystřelit na naši branku. Byli jsme na sebe nároční, snažili se být kreativní, ale přesto si v některých pasážích představuji rychlejší práci jak s míčem, tak bez míče - hledání volného prostoru, předvídání vývoje situace a rychlejší myšlení ve smyslu změny těžiště hry. Naší malou produktivitou v zakončení jsme soupeři ponechali možnost hrát o bodový zisk až do konce zápasu. Po snížení na 2:1 patnáct minut před koncem utkání, kdy jsme se snažili o konstruktivní rozehrávku v prostorech, kde se chyby trestají, už to byl pouze boj. Boj, který jsme se snažili ustát jak herně, tak především v hlavě. Chválím hráče za předvedenou hru v prvním poločase, za druhý poločas snad jen za jejich bojovnost, nikoli za předvedenou hru.“

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle