Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Starší dorost Písku vydoloval v Sokolově bod

 
úterý, 6. listopadu 2018, 07:53

Písečtí byli na soupeře připraveni a dobře věděli, že je čeká utkání plné soubojů. Střelci ale tentokrát mlčeli a rozhodnout tak musel až penaltový rozstřel, který žlutomodří v lásce příliš nemají.

FK Baník Sokolov - FC Písek 0:0, penalty 5:4

Sestava FC Písek: Vojtíšek (90. Pícha) - Kulík, Mikeš, Říha, Přibyl, Mařík, Vojta, Nosek, Hnídek, Sládek, Kvasnička (74. Šťástka).

Komentář trenéra Písku Tomáše Smrčiny: „O soupeři jsme měli reference, že se nesnaží hrát moc kombinačně, ale využívá nakopávané míče a hraje soubojový fotbal. To se nám potvrdilo. Od začátku jsme tedy napadali rozehrávku co nejblíže u brány Sokolova, abychom chodili do soubojů co nejdál od naší brány. Dařilo se nám přes oba defenzivní záložníky sbírat odražené míče a kombinačně jsme byli silnější. Domácí ale bránili po ztrátě v deseti lidech pod míčem a poměrně hluboko, takže nám dělalo problém si vytvořit nebezpečnou šanci až do vápna. Domácí za celý zápas zahrozili jen ze dvou standardek, jinak pracovala obrana dobře. Nás mohl poslat do vedení po rohovém kopu Nosek nebo v závěru Hnídek, který udělal kličku i brankářovi, ale při kličce na dlouhou nohu mu míč utekl víc do strany a při zakončení se stihl brankář vrátit do brány. Jsme spokojeni, že se kluci snažili hrát po zemi, i když je tentokrát každý souboj hodně bolel a zápas byl silově hodně náročný. Dobrá byla i nadstavba krajních beků směrem dopředu. Na penalty to byla zase ohraná písnička a už počtvrté jsme v nich selhali.“

Napsal(a) FC Písek | Foto Petr Brůha