Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalové derby studentů Technika - Univerzita se hraje v pondělí

 
čtvrtek, 18. října 2018, 18:36

Městské fotbalové derby vysokoškoláků Technika – Univerzita bude v pondělí 22. října už potřetí hostit stadion na Střeleckém ostrově. Duel mezi Vysokou školou technickou a ekonomickou a Jihočeskou univerzitou začne v 18 hodin za řízení rozhodčího profesionálních soutěží Pavla Rejžka.

Soupiska VŠTE nabízí řadu známých jmen z divize i krajského přeboru. Tvoří ji brankáři Pavelec (Jankov), Hanus (Protivín), obránci Vystyd (Sedlčany), Turek (Hluboká), M. Otepka (Roudné), J. Novotný (Zwettl), Hotový (Planá), záložníci Kadlec (SK Dynamo), Zeman (Soběslav), Dolanský (Klatovy), Kalabza (Lhota), Kořínek (Roudné), D. Novotný (Sezimovo Ústí), Kocar (Loko ČB), Dvořák (Týn) a útočníci Rauscher (SK Dynamo) a Antoš (Hluboká).

„Také na Jihočeské univerzitě studuje řada výborných fotbalistů, například z třetiligového Písku. Proto očekáváme opět pohledný zápas, okořeněný vzájemnou rivalitou. Nikdo nebude chtít prohrát,“ říká Libor Šolc, trenér VŠTE, který tým vede spolu s Bohumilem Voglem. Vedoucím mužstva je Miloslav Varady. Ti shodně oceňují zájem a chuť studentů Techniku reprezentovat. „Zájem mají kluci velký. Na jaře jsme měli výběrové tréninky, a teď na podzim jsme mužstvo doplnili o hráče, co nastoupili do prváku. Snad se nám nikdo přes víkend nezraní,“ dodal trenér Šolc.

„Tento zápas bereme jako náhradu za jarní nedohrané utkání, které bylo ve 20. minutě ukončeno pro silnou průtrž mračen, která zaplavila stadion,“ dodává Nikola Karasová, předsedkyně Studentské unie VŠTE. Právě studentské spolky obou vysokých škol zápas připravují.

Pohár obhajují hráči VŠTE, kteří předchozí vyrovnaný duel v roce 2017 vyhráli 1:0 brankou Růžičky v nastavení. Ten premiérový v květnu 2016 zase vyhrála, rovněž 1:0, Jihočeská univerzita gólem Páleníka ze 49. minuty.

Napsal(a) VŠTE | Tisková zpráva