Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama padla na Složišti s Příbramí. Po výkonu, který byl zklamáním

 
pondělí, 27. srpna 2018, 20:21

Do zápasu 6. kola Juniorské ligy nastoupilo budějovické Dynamo na Složišti proti Příbrami bez druholigových pendlů – nepočítáme-li třetího gólmana Matěje Luksche a rozehrávajícího se mladého útočníka Lazara Sajčiće – a předvedlo výkon, za který si nezasloužilo body. Byla to pátá porážka v sezoně a trenéři měli daleko ke spokojenosti.

Domácí začali aktivně, což potvrdila střela Marka Kalouska vedle levé tyče již v úvodní minutě. Středočeši posílení Kodrem, Průchou, Janderou a Pecháčkem z ligového týmu však nepostrádali sebevědomí a zaskočili soubor v černobílých dresech rychlým brejkem v 9. minutě, kterým se poměrně lehce ujali vedení. Přízemní střelou k levé tyči zakončoval Rostislav Jandera. Značné nebezpečí pro budějovickou obranu představoval také hráč černé pleti Ibrahim Keita, po jehož akcích často hořelo v pokutovém území Dynama.

V závěru poločasu se dostal ke slovu také další z příbramských pendlů Marek Kodr, jenž po trestném kopu hlavičkoval do břevna. Na hrotu domácího týmu se snažil rekonvalescent Lazar Sajčić, který se také pokoušel o zakončení hlavou. Velkou příležitost měl ve 45. minutě, kdy přesně reagoval na podařený centr Marka Kalouska z levé strany a po jeho teči se míč otřel o břevno. Po změně stran se však u hráče začal projevovat nedostatek fyzické kondice a rodák ze srbského Bělehradu (na konci září mu bude dvaadvacet) musel střídat.

Do druhé půle vyběhl na trávník vytáhlý Jakub Rauscher namísto kapitána Rostislava Tomka, ale černobílá jedenáctka si počínala stále rozpačitěji. Nic nezměnil ani příchod Jana Kubaty, který nahradil vyčerpaného Lazara Sajčiće. Za nejhorší fázi utkání z pohledu Dynama lze označit čas mezi 67. a 70. minutou, kdy budějovičtí junioři nabídli soupeři dva trestné kopy před hranicí velkého vápna. V prvním případě středočeský exekutor vysoko překopl, ale ve druhém napřáhl levačkou Rostislav Jandera a krásně se trefil z pravé strany k protilehlé tyči.

Rozhození domácí hráči se v závěru ani nepokusili o zvrat nebo aspoň kosmetickou úpravu výsledku. Na rozdíl od příbramských protivníků jim chyběl fotbalový drajv a působili zmateně. Brankář Matěj Luksch ještě musel zachraňovat před Ibrahimem Keitou. Do šance se dostal i Rostislav Jandera. „Myslím, že byl vidět jasný rozdíl v nasazení, v jízdě, sprintu, soubojích, ve všem. To je současný fotbal a jestli si to kluci neuvědomí, tak je problém v nich a je to i náš velký problém. Chtěl bych ale pochválit Lukáše Kočího. Ten obstál. Podal výborný výkon, z naší strany byl absolutně nejlepší na hřišti,“ uvedl trenér Jaromír Plocek.     

SK Dynamo Č. Budějovice U21 – 1. FK Příbram U21 0:2 (0:1)

Góly: 9. a 70. Jandera. Rozhodčí: Rejžek – Kubec, Pečenka. ŽK: 2:0 (36. Tomášek, 67. Krejčí). Diváků: 120.

SK Dynamo: Luksch – Krejčí, Kočí, Tomášek, Zachař – Matoušek, Tomek (46. Rauscher), R. Kadlec, Kalousek – Lindák – Sajčić (73. Kubata). Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála. 

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota
 


 
Reklama