Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dorostenci Písku vstoupili do soutěže proti Doubravce

 
pondělí, 13. srpna 2018, 10:01

Své první mistrovské zápasy za sebou mají fotbalisté staršího i mladšího dorostu, kteří se v domácím prostředí střetli s nováčkem soutěže SK Senco Doubravka.

1. kolo ČLD, sk. A - U19

Devatenáctka musela na začátku svého zápasu čelit aktivním hostům, ale úvodní nápor přečkala a po většinu dalšího průběhu ovládala hru. Svěřenci trenéra Tomáše Smrčiny si dokázali vypracovat slibné příležitosti, jenže selhávali v koncovce. Premiéra v novém ročníku České ligy dorostu tak dospěla až do rozstřelu ze značky pokutových kopů, ve kterém si Písečtí vypili kalich hořkosti až do dna. Po první sérii sice vedli 1:0, jenže dva následné nezdary přisoudily bonusový bod Doubravce.

FC Písek - SK Senco Doubravka 0:0, penalty 3:4

Sestava FC Písek: Vojtíšek - Zelenka, Jiskra, Říha (27. Řezáč), Hnídek (80. Hrdlička), Mařík, Vojta, Dvořák, Kvasnička, Sládek, Nosek (87. Novotný).

Trenér FC Písek U19 Tomáš Smrčina: „Byl to pro nás hořký konec zápasu. Máme bod a myslím si, že jsme měli mít tři. V první půli jsme měli minimálně tři gólovky a ve druhé také. Soupeř hrozil z ojedinělých brejků, které ještě ani pořádně nedotáhl. Výkon, co se týče bojovnosti, špatný nebyl. Lítalo to dost vzduchem a o velkém fotbalu to nebylo, ale i tak jsme měli zajímavé příležitosti a tři body bychom si zasloužili.“


1. kolo ČLD, sk. A - U17

Sedmnáctka prožila zcela odlišný zápas, který zdobily především branky. Padlo jich celkem třináct. Už po úvodní pětačtyřicetiminutovce vedli žlutomodří 4:0 a svůj náskok s přehledem uhlídali. Hned trojice domácích hráčů se navíc blýskla hattrickem.

FC Písek - SK Senco Doubravka 10:3 (4:0)

Branky: 5. Kulík, 11. Šťástka, 21. Kulík, 37. Kulík, 49. Šťástka, 56. Královský, 67. Královský, 70. Šťástka, 85. Řezáč, 88. Královský - 51. Drtil, 62. Drtil, 90. Pergl.

Sestava FC Písek: Lalák - Stejskal (54. Hadáček), Štěpka, Černý (60. Hřebejk), Velek, Červený, Kulík (65. Smola), Horník, Řezáč, Královský, Šťástka.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Petr Brůha