Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dorostenci Písku si před ligou pozvali silnou Příbram

 
neděle, 5. srpna 2018, 20:21

Generálku na Českou ligu dorostu absolvovali v domácím prostředí hráči staršího dorostu U19 i jejich mladší kolegové z U17.

Zřejmě nejlepším výkonem léta se prezentovala devatenáctka, která přečkala úvodní tlak ze strany favorita a následně vyrovnala hru. Písečtí mohli už během prvního poločasu prohrávat, ale nebylo daleko ani od toho, aby se strany měnily za stavu příznivého pro domácí. Těsně před poločasem se totiž žlutomodří dostali do výborné příležitosti, ale příbramský gólman své mužstvo podržel.

Druhá půle patřila hostům především díky pěti přesným zásahům, kterým předcházely chyby domácích hráčů v pokutovém území. Tým však před startem ČLD naznačil potenciál.

FC Písek U19 - 1. FK Příbram U19 0:5 (0:0)

Sestava FC Písek: Vojtíšek (Pícha) - Přibyl, Říha, Mařík, Jiskra, Hrdlička, Sládek, Vojta, Dvořák, Kvasnička, Zelenka. Střídali: Tesař, Řezáč, Novotný.

Trenér FC Písek U19 Tomáš Smrčina: „Myslím si, že jsme odehráli velice slušný první poločas, pravděpodobně nejlepší během přípravy. Soupeř byl kvalitní, byl hodně na míči, ale je vidět, že i takto silné týmy musejí rozehrávat pod tlakem, když se na ně naleze. Napadali jsme je a vytvářeli jsme si z toho šance. Brankář nám chytil minimálně dvě gólovky. Pak jsme tedy dostali pět branek, což je hodně. Navíc to bylo po velkých chybách v našem vápně. Chci věřit, že takové hlouposti nebudeme předvádět v sezoně."

Po starším dorostu nastoupili k poslední přípravě i hráči sedmnáctky. Také oni se silným soupeřem prohráli, když tři branky inkasovali již během prvního poločasu.

FC Písek U17 - 1. FK Příbram U17 0:4 (0:3)

Sestava FC Písek: Lalák - Stejskal, Černý, Štěpka, Smola, Šťástka, Vojta, Horník, Červený, Královský, Řezáč. Střídali: Hadáček, Hřebejk.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Petr Brůha